Femeie care consumă ciocolată

Cele mai rele 7 alimente pe care ai putea să le consumi seara

Mâncatul înainte de culcare favorizează creşterea în greutate şi un somn prost, dar poate, de asemenea, să deterioreze grav ţesutul din gât şi esofag.
Fără îndoială ai auzit sau experimentat de-a lungul timpului refluxul gastroesofagian, care apare atunci când sucurile gastrice se întorc în piept sau gât şi provoacă o senzaţie de arsură. Dar, există şi reflux silenţios, care are aceleaşi cauze, dar fără simptomele obişnuite. În loc de indigestie, suferinzii au dureri în gât, tuse cronică şi dificultăţi la înghiţire.

Medicul Jamie Kufman spune că cel mai mare factor de risc este momentul în care oamenii iau cina. Ea recomandă ca cina să fie luată cu trei ore înainte de culcare.
Şi chiar dacă reuşeşti să faci asta, fii conştient că gustările târzii pot avea acelaşi efect nociv.

Iată 8 alimente pe care nu e indicat să le consumi seara, indiferent cât de foame ţi-ar fi:

Alcool

Alcoolul relaxează ligamentele care leagă stomacul de esfag. Când se întâmplă acest lucru, corpul nu e în masură să păstreze alimentele unde trebuie. Dacă consumi alcool, trebuie să de aştepţi la reflux gastroesofagian, spune Koufman.

Băuturi acidulate

Acidul dăunează aceloraşi supape/ligamente care fac legătura dintre stomac şi esofag şi măreşte presiunea stomacului.


Ciocolata

Anumite tipuri de ciocolată sunt bogate în grăsimi, ceea ce relaxează ligamentele de fixare diafragmatice. De asemenea, conţin cofeină şi un stimulent mai puţin cunoscut numit teobromină.

Brânza

Brânza este un alt aliment gras pe care ar trebui să îl eviţi seara. Însă dacă nu te poţi abţine, optează pentru brânzeturile tari cum ar fi parmezanul şi nu pentru cele moi ca feta sau mozzarella.

Nuci

Când vine vorba de reflux, grăsimea e grăsime, indiferent dacă e saturată sau nesaturată.
Deci, în ciudat faptului că nucile conţin grăsimi sănătoase, ele trebuie evitate înainte de culcare. Nucile şi arahidele sunt cele mai prosete alegeri, pe când fisticul şi migdalele nu sunt atât de rele.

Citricele

Citricele sunt extrem de acide. Un pahar de suc de portocale sau un măr verde sunt cele mai proaste alegeri.

Cafea

Cafeina pe care o conţine generează acid gastric adiţional. Dacă chiar trebuie să bei, optează pentru cafeaua decofeinizată pentru că are un nivel mai scăzut de acid decât cea obişnuită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod