Cele mai bune remedii împotriva sforăitului. Chiar funcționează!

yoga
Pranayama te ajută să-ţi controlezi respiraţia. Această tehnică de yoga a fost folosită cu succes în tratarea tulburărilor somnului, precum apneea

10. Practică Pranayama


Pranayama este un exerciţiu yoga care te ajută să înveţi cum să-ţi controlezi respiraţia. Înveţi să respiri adânc, uşor, cum să expiri şi cum să iei cât mai mult oxigen dintr-o gură de aer, dar te şi ajută să aduci mai mult sânge oxigenat în creier, îmbunătăţind circulaţia sanguină. Totodată, este şi o extraordinară tehnică de relaxare.


Pranayama a fost folosită cu succes în tratarea tulburărilor somnului, precum apneea. E bine să mergi la un curs şi să practici apoi acasă această tehnică - îţi va crea o senzaţie de odihnă, reîmprospătare şi energie, asigurând şi un somn mai bun.

11. Lucrează-ţi muşchii


Nu, nu trebuie să mergi la sală şi să tragi de fiare, dar nici nu te aştepta la ceva foarte uşor. Trebuie să ai răbdare, iar asta se rezolvă mai uşor dacă priveşti acest exerciţiu ca pe o joacă de genul "ia să vedem dacă-s în stare de asta...".


Întărirea muşchilor din cavitatea bucală şi din gât poate reduce şansele de a sforăi. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ţesuturile îşi pierd vigoarea şi elasticitatea şi nu vor mai lucra ca altădată când respiri. Sunt mai multe exerciţii pe care le poţi face, iată unul simplu: încearcă să aduci partea inferioară a mandibulei în faţa celei superioare, cu dinţii expuşi, în timp ce numeri încet, în gând, până la 10. Repetă-l de 5-10 ori pe zi.

12. Evită alcoolul şi sedativele


E o regulă simplă şi clară: nu bea alcool şi nu lua sedative cu două ore înainte de culcare! Ambele contribuie la relaxarea muşchilor şi a ţesuturilor, contribuind la blocarea căilor respiratorii, iar rezultatul este apariţia sforăitului.


În concluzie, nu uita că sforăitul nu are un tratament specific.

Pentru a scăpa în mod natural de acest fenomen supărător trebuie să-ţi studiezi stilul de viaţă şi să încerci să-l schimbi. Fă mişcare, slăbeşte, evită alergiile şi mai ales ai grijă la poziţia în care dormi - toate acestea pot declanşa zgomotele supărătoare.
Pe de altă parte, ceea ce funcţionează în cazul unora nu are efect în cazul altora, aşa că fiecare trebuie să încerce să depisteze ce anume îl face să sforăie.
Dacă problema sforăitului devine acută şi nicio încercare de rezolvare nu dă rezultat, cel mai indicat este să consulţi un medic.


Foto: Depositphotos, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod