Ce-ti spune corpul despre starea de sanatate?

Potrivit unor studii recente, organismul ne arata in felul sau daca suntem predispusi la diverse afectiuni precum boala Alzheimer, probleme cu ficatul si chiar cancer. O cupa mare la sutien, de exemplu, poate indica prezenta diabetului.

Potrivit unor studii recente, organismul ne arata felul sau daca suntem predispusi la diverse afectiuni precum boala Alzheimer, probleme cu ficatul si chiar cancer. O cupa mare la sutien, de exemplu, poate indica prezenta diabetului.

 

 

Lungimea degetelor

Un studiu publicat in anul 2008 in revista "Arthritis & Rheumatism" arata ca femeile care au degetul aratator mai scurt decat inelarul sunt mai predispuse sa sufere de osteoartrita la genunchi. De asemenea, femeile cu trasaturi masculine - caracteristici care indica un nivel scazut de estrogen - au un risc crescut de a dezvolta aceeasi afectiune.

Si alte afectiuni au fost legate de lungimea degetelor. Potrivit Daily Mail, se crede ca un inelar lung reprezinta un semn ca fatul a fost expus unui nivel ridicat de testosteron, hormonul masculin, pe cand un aratator lung indica prezenta estrogenului, hormonul feminin. Afectiunile asociate cu un inelar lung includ autismul si ADHD, iar cele asociate cu un aratator lung includ depresia.


Lungimea picioarelor

Daca ai picioarele scurte, ar trebui sa ai mai multa grija de sanatatea ficatului tau. O cercetare publicata in 2008 in "Journal of Epidemiology and Community Health" arata ca femeile ale caror picioare masoara intre 50 si 70 cm au un nivel ridicat al unor enzime care indica bolile de ficat.

Lungimea picioarelor poate influenta si riscul de hipertensiune, atat la barbati cat si la femei. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici a urmarit evolutia a 3.000 de persoane inca de la nastere si a descoperit ca, cu cat picioarele sunt mai lungi, cu atat scade si riscul de hipertensiune. Alimentatia necorespunzatoare din copilarie poate fi invinuita in acest caz, pentru ca arterele subtiri favorizeaza hipertensiunea.


Lungimea bratelor


Femeile cu bratele scurte sunt mai predispuse sa se imbolnaveasca de Alzheimer, a stabilit un studiu publicat in "Neurology". Este posibil ca deficientele nutritionale din perioada de crestere sa fi afectat dezvoltarea corespunzatoare a bratelor.


Marimea sanilor

O cupa mare la sutien poate indica diabetul. Femeile care la varsta de 20 de ani au cupa D la sutien sunt de 1,5 ori mai predispuse sa dezvolte diabet de tip 2 fata de cele care au cupa A sau mai mica, a demonstrat un studiu efectuat pe o perioada de 10 ani si publicat in "The Canadian Medical Association Journal".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod