Ce se întâmplă în ultimele ore de dinaintea morții


Un nou sondaj la care au participat aproape 1.000 de persoane din Marea Britanie a constatat că majoritatea oamenilor nu cunosc realitatea morților și a morții în general.
În sondajul care a fost publicat pe 8 mai, 6 din 10 respondenți au recunoscut faptul că știu foarte puțin sau deloc despre ce se întâmplă în ultimele ore de dinaintea morții. În plus, jumătate dintre cei care au recunoscut propria ignoranță au spus că au fost alături de cineva în ultimele momente de viață ale persoanei respective.

Ce lucruri se întâmplă în ultimele ore de dinaintea morții?


Ar putea părea un sondaj sumbru, dar potrivit The Academy of Medical Sciences, o comunitate formată din mai mult de 1.000 de oameni de știință din Marea Britanie, care a sponsorizat studiul, acesta este scopul. Potrivit unei declarații făcute de academie, decesul și întregul proces al morții au devenit subiecte tabu în multe situații în culturile occidentale, iar mulți oameni refuză să vorbească despre acestea.
Într-adevăr, dintre cei 966 de adulți britanici care au participat la studiu, 354 au refuzat să răspundă la orice întrebare. Acesta este un procent foarte ridicat.

Această reticență a dus la o ignoranță culturală larg răspândită în legătură cu moartea, după cum a constatat studiul. De exemplu, doar 42% dintre respondenți au declarat că își întreabă prietenii sau familia despre moarte, în timp ce doar 22% dintre aceștia au spus că ar întreba un specialist din domeniul medical.
Aproximativ același procent (20%) de respondenți au spus că că își iau informațiile despre moarte din documentare, iar 16% au spus că își iau informațiile din emisiuni și filme de ficțiune. 

În filme și la televizor sunt rareori prezentate decese normale. Pentru multe persoane, moartea este un eveniment blând, pașnic și lipsit de durere. Deși suferința pierderii celor dragi poate fi un proces dificil, unii oameni vorbesc despre moartea cuiva iubit ca fiind o experiență pozitivă.
Trebuie să vorbim mai mult despre moarte și să evităm miturile.

Lipsa informațiilor poate exacerba temerile oamenilor despre moarte, potrivit sondajului. Când au fost întrebați despre grijile cu privire la moartea unei persoane dragi, 62% dintre respondenți au spus că se tem că persoana ar avea dureri, iar 52% dintre ei sunt îngrijorați că persoana ar fi speriată. Potrivit specialiștilor, nu este mereu așa.

Pentru a rezolva aceste preocupări și pentru a încuraja conversația și educația cu privire la subiectul morții, va fi lansată o campanie națională de sensibilizare.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod