Ce se întâmplă în corp dacă bei zilnic bere

Chiar dacă berea este considerată de mulţi oameni mai uşoară, consumul ei zilnic nu este deloc recomandat. Descoperă ce se întâmplă în corp dacă bei zilnic bere!
Este uşor de consumat, iar în special în zilele călduroase, berea se transformă într-o băutură la care apelează multă lume pentru a se răcori. Consumată zilnic, berea nu este tocmai bună pe corpul tău, astfel că trebuie să ştii ce se întâmplă în corp după ce o consumi.

BrightSide au realizat o schemă care arată ce se întâmplă în corp după ce bei bere:

După primele 20 de minute

Atât este necesar pentru ca să începi să simţi o senzaţie plăcută de ameţeală care îţi dă o stare de bine şi te face să te relaxezi complet, în special atunci când berea este savurată în compania unor prieteni buni.

După o oră şi jumătate

Berea începe să deshidratezi corpul şi să faci ture dese la toaletă. Odată cu aceste senzaţii mai apar şi cele de amorţeală şi somnolenţă.


După 12 ore şi până la 24 de ore

În acest interval îşi vor face apariţia simptomele mahmurelii, în special atunci când vorbim despre o cantitate mare de bere consumate cu o seară înainte. Durerea de cap, senzaţia de ameţeală, setea accentuată, paloarea feţei şi un tremur uşor pot să se numere printre simptomele pe care le resimţi după ce ai băut multă bere.

Pe lângă aceste efecte imediate, consumul zilnic de bere produce şi alte probleme pe termen lung:

Irită mucoasa intestinală şi tulbură sucurile gastrice

Astfel creşte riscul de a face gastrită, constipaţie, depresie severă şi apariţia unei senzaţii permanentă de greutate în stomac.

Tulbură modul în care corpul scapă de toxine

Acest lucru poate să creeze un dezechilibru serios pe termen lung, deoarece toxinele nu sunt corect eliminate şi creşte riscul de inflamaţii, ajungându-se la hepatită şi ciroză.

Tulbură funcţiile excretorii ale corpului

Modul în care corpul elimină apa poate să fie tulburat de consumul zilnic de bere. Astfel creşte riscul de a resimţi o senzaţie de vlăguială la nivelul membrelor inferioare, insomnie, irascibilitate, o scădere a imunităţii, tulburări ale ritmului cardiac, precum şi diverse probleme renale.


Afectează inima

Acest lucru favorizează dezvoltarea unui strat de grăsime în jurul inimii şi apariţia aritmiilor, a hipertensiunii arteriale asociate cu dificultatea de a respira şi se poate ajunge la apariţia unor boli grave precum infarctul.

Afectează ficatul şi pancreasul

Ficatul şi pancreasul nu mai funcţionează corect, iar nutrienţii consumaţi nu mai ajung să hrănească organele. Se poate ajunge la probleme serioase, cum ar fi pancreatita.

Afectează sistemul endocrin

La bărbaţi acest lucru se traduce prin tulburarea modului în care se produce testosteronul şi favorizează depunerea grăsimilor în zona abdominală, apărând aşa-numita "burtă de bere". În schimb, la femei, consumul zilnic de bere poate să declanşeze anumite disfuncţii ovariene şi să favorizeze apariţia endometriozei şi a problemelor legate de fertilitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod