Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Guma de mestecat nu este făcută pentru a fi înghițită, dar probabil că ai auzit zvonul conform căruia aceasta poate sta în corpul tău timp de șapte ani după ce o înghiți.
Știm deja că această substanță lipicioasă este greu de digerat, dar chiar se poate lipi de organele tale interne? Iată ce spun specialiștii!

Înghiți guma de mestecat din greșeală? Iată ce se poate întâmpla

Mitul urban conform căruia guma de mestecat are nevoie de 7 ani pentru a fi digerată probabil că sperie doar copiii. La fel este și în cazul în care guma poate să se înfășoare în jurul inimii tale. Dar ce se întâmplă cu adevărat în momentul în care înghiți o bucată de gumă de mestecat? Guma de mestecat conține îndulcitori, coloranți și aromatizanți.
Pe lângă aceștia, substanța care stă la baza gumei este un amestec de elastomeri, rășini, grăsimi, emulgatori și ceruri, fiind destul de greu de digerat. De cele mai multe ori, stomacul tău nu poate descompune guma la fel cum o face în cazul altor alimente.

Cu toate acestea, sistemul tău digestiv are un alt mod de a face față lucrurilor pe care le înghiți. La urma urmei, mâncăm multe lucruri în viața de zi cu zi, pe care nu le putem digera pe deplin. Însă intestinul continuă să le miște de-a lungul său până în momentul în care își fac loc să iasă prin celălalt capăt.
De obicei, guma de mestecat ajunge la toaletă la o zi sau două după ce ai înghițit-o. Chiar dacă guma este lipicioasă, nu poate combate puterea intestinului tău.

Saliva ta va încerca să digere guma de mestecat imediat ce o pui în gură. Aceasta poate penetra îndulcitorii și celelalte substanțe din gumă, dar cele mai multe ingrediente din gumă nu pot fi digerate. Ulterior, totul ține de mușchii stomacului, care se contractă și se relaxează, cam la fel cum se mișcă o râmă, pentru a forța încet lucrurile pe care le înghițim să iasă din organism.


Cu alte cuvinte, nu pățești nimic dacă înghiți o cantitate mică de gumă însă problemele apar atunci când înghiți mai multă gumă sau mai multe bucăți mici de gumă într-o perioadă scurtă de timp. Se poate crea un blocaj la nivelul sistemului digestiv, cel mai adesea în cazul copiilor, care au un diametru mai mic decât adulții al tractului digestiv, dar acest lucru este extrem de rar.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod