Ce să faci dacă persoana pe care o iubești suferă de anxietate

Este ușor să iubești pe cineva atunci când totul merge bine. Dar nu va fi întotdeauna așa. Dacă persoana pe care o iubești suferă de anxietate, iată câteva sfaturi care te pot ajuta!

Lucruri pe care le poți face dacă persoana pe care o iubești suferă de anxietate


1. Apreciază-i părțile bune


Nicio persoană nu vrea să fie definită de un singur comportament pe care îl are. În special dacă este unul negativ. Când persoanele iubite suferă de anxietate, reamintește-le de trăsăturile care îți plac. Apreciază-le atenția și grija pentru tine. Observă eforturile pe care le fac și laudă-le. Acest lucru le va face să se simtă apreciate pentru cine sunt.

2. Nu pune prea multă presiune


Pot apărea situații care par normale pentru tine, dar nu și pentru partenerul tău. Adu-ți aminte că persoanele cu anxietate sunt mereu în alertă. Mintea lor nu este niciodată liniștită. Corpul lor este pregătit să lupte sau să fugă.
Iar acest lucru îi epuizează, unele lucruri fiind chiar mai obositoare pentru ei în comparație cu alte persoane. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu pui prea multă presiune. Fă-le să înțeleagă că pot lua lucrurile pe rând, fără a se supune unui stres prea mare.

3. Oferă-i suficient spațiu


Atunci când ai o stare hiper-tensionată, ajunge ca orice să te copleșească cu ușurință. Persoanele care suferă de anxietate sunt conștiente de tot ce se întâmplă în jurul lor, de oameni, de zgomote. Dacă tu te simți încântată că mergeți în oraș, dar partenerul tău nu este la fel de fericit ca tine, probabil că este din cauza anxietății sale. Ce poți face în acest caz? Îl poți asigura că poate pleca oricând își dorește.
În acest fel, nu se va simți obligat să stea mai mult decât poate în oraș și se va simți în largul său dacă vrea să meargă acasă.

4. Înțelege-i situația


Atunci când suferi de anxietate, nu ești într-o situație prea ușoară. De cele mai multe ori, trebuie să fii lângă o astfel de persoană pentru a-i înțelege situația. În plus poți încerca să cercetezi efectele anxietății asupra oamenilor, pentru a înțelege mai bine.

5. Dă-ți seama că nu te ignoră în mod intenționat


Oamenii care se luptă cu anxietatea au acest monolog interior în sufletul lor. Uneori, aceștia se îndepărtează de conversații, gândindu-se prea mult la ceva ce ai spus. Nu încerca să îi întrebi dacă te ascultă.
Încearcă să îi arăți că înțelegi cât de complicată este anxietatea. 

6. Privește lucrurile dintr-o perspectivă diferită


Anxietatea este o afecțiune reală. În cele din urmă, anxietatea te poate face o persoană mai bună. Anxietatea îi poate determina pe oameni să vadă lumea dintr-o perspectivă diferită. Deși pot rata evenimente și se pot gândi prea mult la anumite lucruri, aceste lucruri au devenit o parte din cine sunt oamenii care suferă de anxietate. Când persoana pe care o iubești nu mai are o problemă cu anxietatea, înseamnă că a acceptat-o și că a ales să vadă partea pozitivă a acesteia. Este timpul să faci și tu același lucru. 

7. Dă-ți seama că încearcă să se schimbe


Suntem rezistenți la schimbare. Eliminarea vechilor obiceiuri sau ieșirea din zona de confort reprezintă una dintre luptele cu care ne confruntăm.
Persoanele cu anxietate nu fac excepție. Când partenerul tău este prins în situații în care se confruntă cu o mare schimbare, poate fi evident și pentru tine că se luptă. Dar amintește-ți că încearcă să facă tot posibilul, deși s-ar putea să nu îți arate. În astfel de momente, este mai bine să îl încurajezi să continue să meargă înainte. Sărbătorește orice etapă de succes pe care o realizează, chiar dacă pare mică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod