Ce sa fac sa nu mai transpir asa abundent?

Ce sa fac sa nu mai transpir asa abundent?

Dr. Catalin Gavrila, medic specialist de medicina generala la AmericanMedical Center recomanda:
Transpiratia este o metoda de protectie a organismului pentru hipertermie(supraincalzire). Transpiratia este direct proportionala cu gradul decaldura si umiditate din atmosfera. Caldura uscata este mai usor desuportat de organism decat cea umeda, pentru ca permite evaporareatranspiratiei. Recomandarea medicului ar fi sa faceti cat mai multedusuri cu apa si sapun.
Cu cat pielea este mai curata cu atat se reduceriscul infectiilor. Dusurile ar trebui facute la o temperatura mai maredecat cea de afara pentru a te putea racori.

Este indicat sa se foloseasca produse cosmetice antiperspirante. Cu catcantitatea de lichide folosite este mai mare cu atat si transpiratiaeste mai abundenta. Faptul ca barbatii transpira mai mult se datoreazafaptului ca au mai multe glande sudoripare decat femeile.

 

Comentariile 51-84 din 84

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • silviu pe 13 Mar 2010, 20:45
    transpirata urata a picioarelor

    ce imi recomandati pt.a putea scapa de mirosul de picioare k nu il mai suport.....va rog ast. raspuns

    2
    0

  • adina pe 3 Mar 2010, 09:42
    transpiratia galbena

    de la un timp transpir farte rau si foarte des este urat nirositoare chiar daca folosec deoroluri mirosul tot persista si in plus imi pateaza hainele mai ales cele albe rama galbene.ce sa fac?

    2
    1

  • andre pe 9 Feb 2010, 19:54
    Transpiratie

    Si eu la fel ...folosesc mereu deodorante ...am incercat ff multe tipuri dar nu da nici un efect ma ud sub brat dar nu miros ce pot sa fac sa nu ma mai ud sub -brat ....si in timpu alceva knd ma ud nici nu fac sport nimic, ma ud imediat cum iau ceva pe mine dupa cateva minute..chiar si knd e frig afara. ce mi-ati putea recomanda sa scap de asa ceva:|.

    0
    1

  • andreia pe 28 Oct 2009, 15:41
    transpiratie

    aceeasi problema exasperanta cu transpiratia la axila care ma da peste cap,tot timpul tre sa tin cont de hainele in care ma imbrac/cumpar pt ca ma trezesc cu ele fleasca la axile,nu mai vb de serviciu'poate ne aude si pe noi cineva si ne da un raspuns competent

    3
    0

  • Bogdan pe 18 Oct 2009, 16:21
    transpiratie

    am 17 ani ... nu stiu ce sa mai fac orice deodorant as folosi tot transpir sub brat ... vreo solutie stie cineva

    0
    0

  • nadine pe 8 Oct 2009, 16:44
    transpiratie urat mirostitoare

    fac dus seara...si ma dau cu deo.ma trezesc dimineata mai dau inca vreo trei straturi de deo...iar knd vin de la scoala parca am fugit 3 km si nu miroase deloc bine

    0
    0

  • Viorica pe 6 Sep 2009, 18:18
    transpiratie

    Ma numesc Viorica: Am 64 de ani, de cind am ramas in menopauza ( 7 ani in urma )transpir f. tare in special la ceafa care este cauza nu stiu ,va rig daca se poate sa-mi recomandati o solutie sau un tratament Va multumesc.

    5
    0

  • Viorica pe 6 Sep 2009, 18:15
    transpiratie

    Ma numesc Viorica: Am 64 de ani, de cind am ramas in menopauza ( 7 ani in urma )transpir f. tare in special la ceafa care este cauza nu stiu ,va rig daca se poate sa-mi recomandati o solutie sau un tratament Va multumesc.

    10
    1

  • elena pe 2 Iul 2009, 17:21
    transpiratia

    Va rog ajutati'ma!Transpir mereu la subrat dar nu miroase !Prin casa nu transpir dar afara da si ma simt prost cand se intampla!Ce sa fac?

    1
    0

  • ANDREEA pe 19 Iun 2009, 16:26
    TRANSPIRATUL PICIOARELOR

    BUNA ZIUA!VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU O MASCA PENTRU PICIOARE SA NU MAI IMI TRNSPIRE!AM INCERCAT DIN COMERT DAR DEGEBA.ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!VA MUMTUMESC!

    4
    0

  • ramona pe 24 Mai 2009, 16:01
    ce sa fac//???

    CREDEAM CA IO SUNT SINGURA CARE SUFERA DE ASA CEVA, SI ANUME TRANSPIRATIE. TRANSPIR DE MICA, CRED CA M-AM NASCUT ASA DAR NIMENI DIN FAM MEA NU TRANSPIRA. IMI TRANSPIRA AXILELE, MAINILE SI PICIOARELE. NU POT SA MA INCALT IN SLAPI,SAU ORICE FEL DE PAPUCI FARA SOSETE PT CA CAD PUR SI SIMPLU DIN EI, CURGE APA DUPA MINE , IAR SUBRAT ACEEASI POVESTE, O BALTA DE APA.AM FOST LA DERMATOLOG IN SPANIA SI MI-A ZIS CA EXISTA UN FEL DE OPERATIE IN CARE AR TREBUI SA MA INTEPE CU O GROAZA DE ACE , IAR CARE REZULTAT NU GARANTEAZA PT EL, ASA CA CE SA FAC? CE SOLUTIE AR FI, CA SINCER NU MAI POT¿??¿?¿?

    4
    4

  • Adriana pe 2 Mai 2009, 22:27
    transpir foarte tare

    am citit la mai multe persoane aceasta cauza....transpir sub bratz dupa 10 min ce am luat un tricou pe mine....am nevoie de un sfat...va rog frumos pentru ca nu mai stiu ce sa fac...nici un deodorant nu are nici un efect:-j va multumesc:*

    3
    0

  • emil pe 13 Apr 2009, 11:06
    transpiratie la greu

    eu sunt putin mai ciudat.... transpir f mult cand fac efort dar cand stau acasa (si nu sunt supus emotiileor sau jignirilor adresate mie) in famile nu transpir deloc poate sa fie 50 de grande... dar eu transpir cand sunt supus emotiilor deci credetima, tanspir atat de tare ca si cum ar arunca cineva cu apa pe mine.... si asta am aflato dar acuma de un an de zile dar nu ma suport pt ca ud toate hainelenush c s mai fac...cu orice mi as da la subratz ,eu tot transpir,,,am incercat fff multe deodorante dar degeaba....cum iau o bluza pe mine,nici nu trece 5 min si sunt fleasca la subratz.....va rog...dati mi un sfat..cesa fac?

    6
    1

  • maria pe 21 Mar 2009, 16:39
    buna

    buna..c sa fc sa numai traspir..am incercat tot felul de deodorante..degeaba..cum imi iau cate o bluza p mne..nu trece mult timp..si m fc fleasca..transpiratia mea nu miroase dar m ud la sub bratz j mi-e rusina:(..va rog sa ma ajutati..multzumesc

    0
    0

  • gina pe 14 Feb 2009, 16:08
    TRANSPIRATIA

    AM O SOLUTIE PENTRU TRANSPIRATIE CARE AM DEMONSTRATO CU SOTUL MEU ,CARE CAND SE INTORCEA SEARA DE LA SERVICI SI SE DESCALTA ATI CADEA NASU CU TOTU .SOLUTIA CONSTA IN ;intr-o sticla de cucoare de jumate sau de litru pui planta de rozmarin proaspat dupa torni in sticla otet pana ce se acopera planta o inchizi ermetic sticla si o pui undeva la lumina (NU PE LANGA SOBE SAU CALORIFERE),o lasi 2 saptamani la macerat,dupa in fiecare seara dupa ce ai facut un dus ati pui intr-o balioara 2 linguri de solutie de otet cu rozmarin la 2 litri de apa nu prea ferbinte,stai in apa cam 15-20 de minute dupa scoti picioarele si le clatesti cu apa calduta curata fara nimic in ea si se recomanda sa nu se incalte repede cu ciorapi dupa ce faci tratamentu cu solutie .se face o durata de 2 saptamani cu o pauza de o saptamana ,nu se recomanda ciorapi care au si material din nailon sau incaltaminte care strange,sper ca ajut cu ceva cu reteta care am scriso,va doresc succes.

    2
    0

  • Alexandra pe 6 Feb 2009, 14:11
    solutie transpiratie

    Incercati produsul APAXIL, e un site de genu www.apaxil.com sau .ro, nu mai stiu. Eu am folosit gelul pentru axila si maini si sunt f. multumita. Cel putin pentru maini e super

    3
    0

  • Ioana pe 22 Ian 2009, 08:37
    Transpiratie

    Vad ca toti pun intrebari dar nu prea vine nimeni cu o solutie. Si eu o problema. La fel ca multe fete care au scris aici, cand iau o bluza pe mine, in 5 minute am transpirat la subrat. Nu mai suport, imi piere cheful de orice cand sunt uda. Nu miros dar e o stare de disconfort totala. Abia astept sa ajung acasa si sa ma schimb pt ca acasa nu transpir. Ciudat nu?

    5
    0

  • marian pe 19 Ian 2009, 19:38
    transpiratia

    eu transpir mult cand sunt in preajma unor prsoane straine si cand e vreo intalnire cu neconuscuti adica am emoti si transpir ce sa fac? mam saturat na m fost asa nu mi se intampla va rog sa mi spuneti daca stiti? multumesc

    3
    1

  • d.m pe 12 Ian 2009, 15:18
    transpiratie

    Prietenul meu are 28 de ani si de cateva luni traspira f. tare noaptea pe spate iar transpiratia este galbena.Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca.Multumesc!

    2
    1

  • danny pe 10 Ian 2009, 16:07
    transpiratii

    am 35 de ani si transpir foarte rau ce sa fac ca sa numai transpir,va rog sa-mi spuneti

    3
    1

  • danny pe 10 Ian 2009, 16:06
    transpiratii

    ce sa fac sa numai transpir abundent

    0
    0

  • cristina pe 15 Dec 2008, 19:26
    transpiratia

    Am 27 de ani si nu stiu ce a mai fac, in fiecare dimineata ma trezesc cu pijamaua uda de transpiratie. Va rog sa imi spuneti si mie ce sa fac. Va multumesc!

    0
    0

  • cristina pe 15 Dec 2008, 19:23
    transpiratia

    Am 27 de ani si nu stiu ce a mai fac, in fiecare dimineata ma trezesc cu pijamaua uda de transpiratie. Va rog sa imi spuneti si mie ce sa fac. Va multumesc!

    0
    0

  • LoreDana pe 18 Nov 2008, 12:29
    de ce transpir?

    este vreun tratament impotriva transpiratiei?eu sunt in italia si folosesc mereu deodorante de dat subrat dar tot mi se uda bluza ceea ce nu-mi place...dak este ceva astept informatii prin email...multumesc!

    3
    0

  • romulus pe 23 Oct 2008, 17:54
    transpiratie

    transpiratia este foarte neplacuta - hiperhidroza are niste cauze primare care o determina. am fost la dermatolog si mi-a scos un catalog imens medical unde avea lista completa cu boli care pot avea ca si cauza secundara transpiratia excesiva(localizat sau generalizata la intreg corpul - hiperhidroza). nici una din boli nu erau prezente la mine ca sa determinam cauza. sunt si sportiv de peste 25 de ani si fac atat sporturi aerobe cat si anaerobe destul de intense si totusi chiar daca corpul nu e blegit, trasnpiratia e excesiva. daca ma duc pe strada ma ia un val de trasnpiratie pe fata de parca mi s-a aruncat un pahar de apa pe fata. senzatia este deosebit de neplacuta. am avut perioade de luni de zile cand am intrerupt sportul, transpiratia era si mai abundenta. desigur cresterea temperaturii interne a organismului determina valul de transpiratie, dar ce se poate face? medicii din romania au ca solutie - NIMIC. sper totusi sa gasesc o solutie pt ca injectarea de toxina botulinica este f scumpa si nu cred ca aduce efectele scontate + ca este o toxina. inafara de sfaturi legate de igiena pe care le stim cu totii, sper ca intr-un final sa aud si eu o solutie competenta.

    2
    0

  • george pe 9 Sep 2008, 16:01
    transpiratie

    eu sunt putin mai ciudat.... transpir f mult cand fac efort dar cand stau acasa (si nu sunt supus emotiileor sau jignirilor adresate mie) in famile nu transpir deloc poate sa fie 50 de grande... dar eu transpir cand sunt supus emotiilor deci credetima, tanspir atat de tare ca si cum ar arunca cineva cu apa pe mine.... si asta am aflato dar acuma de un an de zile dar nu ma suport pt ca ud toate hainele.... Problema mea nu e ca miors.. transpiratia mea nu miroase absolut de loc e ca apa, daca ma dau cu deodorand miroase deodorantul f puternic, (nu am proleme in privinta mirosului) Problema ramana cum sa scap de aceasta transpiratie!!! inainte nu eram asa nush ce se intampla cu mine chear nu imi place deloc, Chear am incercat sa nu beau apa deloc cand ies cu fetele (ele imi dau emotii cel mai mult si deci ma fac sa transpir tot) dar tot nu merge iese apa din mine ca din izvor NU STIU CE SA MAI FAC AJUTORR!!!!!

    2
    0

  • roxana pe 27 Aug 2008, 00:59
    transpiratia

    deci nu stiu ce sa ma mai fac tanspir enorm de mult la subrat am folosit toate deo posibile si tot deagaba ....degeaba fac dush k nu ies bn din dush si deja iar sunt transpirata...dak ma puteti ajuta va-as multumi din tot sufletl..ast rasp....

    0
    0

  • elena pe 21 Iul 2008, 17:36
    transpiratia

    nu stiu ce sa mai fac..............transpir incontinuu la maini si la picioare....indiferent dak e vara sau iarna....cu ce sa m adau k nu mai suport,ma simt groaznic.va rog ajutati-ma

    2
    0

  • simona pe 14 Iul 2008, 14:44
    transpiratia....

    buna,spuneti-mi si mie ce sa fac sa nu mai transpir....ma dau cu deodorant si tot transpir,multe persoane mi-au spus ca sunt bune deodorantele cu pudra...nush ce sa fac...pls ajutati-ma!!!

    0
    0

  • georgiana pe 28 Iun 2008, 14:51
    transpiratia

    am 22 de ani.as dori o solutie clara de a scapa de aceasta flescaiala la subrat.exista intradevar o metoda pe care am discutat-o cu un doctor:operatia............dar altceva chiar nu exista , o solutie mai putin complicata?

    0
    0

  • catalina pe 21 Iun 2008, 08:31
    transpiratie nedorita

    cand beau lichide fierbinti transpir parca iese apa din mine cand beau bere la fel oare ce o fi is ca o casa cu igrasie ce sama fac?

    0
    0

  • mih pe 27 Apr 2008, 00:17
    transpiratie

    INCEARCA TINCTURA DA SALVIE.

    0
    0

  • Bafta pe 17 Apr 2008, 00:48
    Transpir excesiv la fata

    cand este cald, fata mea este ca un dus, imi iese transipratia din tot corpul doar pe fata, este GROAZNIC!! Am si tenul uscat.... si transpir ca un cosash. Daca este cineva care ma pote sfatui, ii multumesc din suflet!!

    0
    0

  • deea pe 11 Apr 2008, 16:48
    transpiratia

    nush c s mai fac...cu orice mi as da la subratz ,eu tot transpir,,,am incercat fff multe deodorante dar degeaba....cum iau o bluza pe mine,nici nu trece 5 min si sunt fleasca la subratz.....va rog...dati mi un sfat..cesa fac?nu mai suport mirosul de transpiratie.......ajutor....cine mai are prob d astea?sa ma caute la id andreea_hotxx

    0
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod