Ce este fibromialgia și ce tratamente naturale există

Fibromialgia este o afecțiune cronică și este cunoscută și sub denumirea de fibrozită. Aceasta este caracterizată printr-o durere în tot corpul. Condiția este mai des întâlnită în rândul femeilor.
Motivul exact al apariției acestei boli nu a fost identificat. Cauzele posibile ale fibrozitei sunt tulburările hormonale, cerebrale sau traumatismele măduvei spinării, infecțiile virale, afecțiuni ale somnului, stresul, factorii genetici etc. Nu există niciun tratament pentru această afecțiune, însă simptomele pot fi reduse cu ajutorul unor tratamente. 

Tratamente naturale pentru fibromialgie


1. Ghimbir


Ghimbirul este un remediu excelent pentru ameliorarea durerii și inflamației. Există mai multe modalități prin care poți beneficia de proprietățile benefice ale ghimbirului.
Poți include acest aliment în mesele tale sau poți prepara ceai de ghimbir. De asemenea, poți zdrobi o bucată de ghimbir, pe care o fierbi în apă și bei lichidul de două ori pe zi. Ghimbirul poate face minuni pentru persoanele care suferă din cauza acestei afecțiuni.

2. Alimente care conțin substanțe nutritive cu proprietăți antiinflamatorii


Inflamația stă la baza multor probleme de sănătate. Aceasta poate cauza dureri musculare. Însă poți scăpa de aceste dureri dacă acorzi puțin mai multă atenție dietei tale.
Dieta pe care o ai te poate ajuta să trăiești o viață fără dureri. Există anumite alimente, precum ceapa roșie, ceaiul verde, broccoliul, ceaiul negru, roșiile, care conțin antioxidanți. Printre acești antioxidanți se numără și quercitina, care este utilă pentru reducerea inflamațiilor. Și alimentele care au un conținut bogat de grăsimi omega-3 sunt bune pentru reducerea inflamațiilor în mod natural.

3. Camfor


Camforul ajută la ameliorarea durerii, deoarece acesta poate strânge mușchii. Reducerea durerii duce la creșterea eficienței organismului uman.
Poți utiliza ulei camforat pentru reducerea durerii prin aplicarea acestuia pe mușchi sau îl poți mânca, pentru că se regăsește în forma coriandrului. 

4. Anumite legume


Legumele conțin substanțe nutritive și pot ajuta și în cazul simptomelor fibrozei. Nu uita să incluzi în dieta ta legumele verzi. Acestea sunt alegerea perfectă dacă îți dorești să întărești sistemul osos și sistemul muscular. Iar dovlecii sunt, de asemenea, recomandați pentru persoanele care suferă de fibromialgie.
Nici salata verde nu ar trebui să lipsească de pe lista ta.

5. Mai multe lichide


Sucurile preparate din legume la blender ar trebui să își regăsească locul în dieta celor care suferă de fibrozită și nu numai. Acestea ajută organismul să elimine toxinele și elementele care ar putea cauza inflamațiile.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod