Ce este ADHD si cum poti sa-l ajuti pe copilul care are acest sindrom?

Atunci cand astepti un copil, lumea pare sa aiba alta dimensiune pentru tine. Intreg universul se rezuma la sarcina si la viitorul membru care va aparea in viata ta. Temerile legate de sanatatea bebelusului sunt impartasite de toate viitoarele mamici. Din pacate, insa, sunt anumite afectiuni care nu pot fi descoperite in timpul celor 9 luni de sarcina. Printre acestea, si asa numitul sindrom ADHD - Deficit de atentie si hiperactivitate.

Ce este ADHD?

Deficitul de atentie si hiperactivitate este un comportament care devine vizibil la unii copii in etapa prescolara sau in primii ani de scoala. Copilului care sufera de acest sindrom ii este foarte greu sa-si controleze comportamentul si sa fie atent la ceea ce se intampla in jurul lui. Studiile facute au demonstrat ca in jur de 2 milioane de copii din Statele Unite au aceasta boala.


Cel care a abordat pentru prima data acest subiect a fost Sir. Heinrich Hoffman, in anul 1845. Istoria lui este simpla. S-a facut remarcat printr-o serie de carti de medicina si psihiatrie. Mai tarziu, din necesitatea de a-i citi fiului lui de 3 ani carti destinate varstei lui, a inceput sa scrie carti pentru copii. Astfel a luat nastere lucrarea "The Story of Fidgety Philip", care este povestea unui baietel cu sindromul ADHD. Apoi, in anul 1902, la Royal College of Physicians, Sir F. Still a tinut o serie de conferinte referitoare la acest subiect.

Un copil care prezinta acest sindrom se confrunta cu o serie de dificultati care, insa, pot fi depasite daca beneficiaza de ajutor din partea parintilor si din partea personalului abilitat.

Simptome

Principalele caracteristici ale acestor indivizi sunt imposibilitatea de a-si pastra atentia, hiperactivitatea si impulsivitatea.
Toate acestea apar in primii ani de viata. De multe ori, se poate intampla ca si copiii absolut normali sa prezinte aceste simptome din diferite motive, de aceea este esential ca diagnosticul sa fie pus de persoane cu adevarat competente. Acest gen de comportament se dezvolta pe mai multe luni, alternand impulsivitatea si hiperactivitatea cu neatentia. Locul ideal pentru a descoperi aceasta afectiune este scoala.

Conform celei mai recente versiuni a lucrarii "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders2(DSM-IV-TR)" exista 3 modele comportamentale care indica ADHD. Aceste persoane pot fi consecvent neatente sau pot fi mult mai impulsive si mai hiperactive decat cele de varsta lor. Uneori aceste trei caracteristici pot coexista.

Hiperactivitatea si impulsivitatea

Copiii hiperactivi sunt tot timpul pe punctul de plecare, tot timpul in miscare.
Tot timpul ating lucrurile din jurul lor, se joaca cu ele si vorbesc incontinuu. Statul la masa, la scoala in banca sunt sarcini extraordinar de dificile. Copiii impulsivi nu-si pot stapani reactiile imediate si actioneaza inainte de a gandi.

De cele mai multe ori, vor face gafe memorabile sau ii vor jigni pe cei din jurul lor. Frecvent se poate intampla sa-si loveasca prietenii de joaca sau sa le ia jucariile cu violenta. Chiar si temele pentru acasa pot fi o problema pentru ei. Acestea, in cazul in care vor fi rezolvate, vor fi pline de greseli. De obicei, intreg procesul inseamna frustrare atat pentru parinti cat si pentru copii. In cazul adolescentilor sau adultilor acest tip de comportament se manifesta prin incercarea de a face mai multe lucruri in acelasi timp.


Neatentia

Se caracterizeaza cel mai bine prin usurinta cu care copilul este distras, de la actiunea pe care o intreprinde, de cele mai mici sunete sau lucruri care se intampla in jurul sau. Frecvent isi pierde concentrarea si face greseli de neiertat. Copiii diagnosticati cu ADHD sunt visatori, "pierduti in spatiu", usor confuzi, se misca foarte incet si sunt letargici. Au dificultati in a procesa informatia la fel de repede si de precis ca si ceilalti copii.

Diagnosticare
 

Comentariile 1-50 din 57

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona pe 2 Oct 2023, 16:06
    ADHD

    Buna baiatu meu are 3 ani are ADHD. Nu Mai cereti ce tratament sa dau la copil etc . Pur si simplu va duceti copilu la pediatru si va indruma ce sa faceti si dati multa iubire chiar daca sunt agresivi copii❤️.Si nu Mai ziceti ca un copil cu ADHD are handicap . Io zic ca copilu meu e un copil SPECIAL ❤️

    0
    0

  • Vladut ionut pe 13 Dec 2021, 18:25
    Adhd

    Sunt tata unui copil clasa 5 diagnosticat cu aceasta boala doresc un sfat o îndrumare unde anume asi putea să merg în Romănia pentru tratament o adresă nr de contact Mulțumesc

    0
    0

  • Gheorghe ion pe 22 Ian 2016, 03:17
    Boala secolului la copii

    Decat sa ne ocupam de copii nostri cu blandete??? Nu este mai bine sa ii medicamentam cu diverse medicamente despre care stim ca sunt bune, dar, fara sa ne uitam care este compozitia acelor medicamente. Parinti ar fi bine sa va uitati de mii de ori ceea ce dati la copii si sa vedeti ce reactii adverse au acele medicamente.

    1
    0

  • alina pe 1 Dec 2013, 08:12
    COPIL TAMPIT

    CARE SUNT SUNT SPECIALISTII CARORA SE POATE ADRESA UN PARINTE SI CUM POATE PARINTELE SA VINA IN AJUTORUL COPILULUI FARA A APELA LA MEDICATIE TERAPIE COMPORTAMENTALA? NU ESTE INTERENSANT PENTRU UN COPIL DE 14 ANI DEACORT? DA NU ALEGE

    0
    1

  • adrian salajan pe 18 Sep 2013, 08:56
    Sindromul ADHD

    Documenteaza-te!

    3
    0

  • voichita chermes pe 19 Aug 2013, 13:03
    adhd

    am un nepotel de 7 ani este diagnosticat cu adha:impulsivitate si neatentie.nu mai stim ce sa facem tot timpul vrea sa plece nu poate sta locului si seara adoarme tarziu si dimineata devreme se trezeste cel tarziu la 6 este treaz deja.Ar trebui sa mearga la scoala din septembrie dar mi frica ca nu o sa-l primeasca se bate cu toti copii:daca cineva stie o clinica sau ceva de genul unde am putea sa_l trimitem sa faca si tratament si scoala :cu greu vrea sa ia tratamentul numai daca primeste recompensa vrea sa ia tratamentul e destept dar face ce vrea el si daca zicem ca nu e bine ce face tocmai de aceea face.nu stiu unde sa mai mergem cu el daca il tinem ocupat si are ceva ceva ocupatie e cuminte .parca ar avea doua caractere ,acum e cuminte vorbeste frumos si dintr-o data devine agresiv te loveste si daca vede ca santem suparati vine si ne calmeaza spunand ca sa ne linistim ca o sa fie cuminte,

    1
    1

  • adriana pe 23 Mai 2013, 13:10
    sindrom adhd

    am un baietel de 13 ani si a fost diagnosticat k acest sindrom,are tratament k ritanol..vreau sa stiu daca se face bine si daca tratamentul este bun..va rog ajutati-ma...

    9
    1

  • loredana pe 27 Feb 2013, 00:17
    adhd!

    intamplator am dat de acest forum si am ramas fara cuvinte!Pentru parintii care au copii cu aceste probleme sau doar suspecteaza ca au adhd( nu stati cu copii acasa daca vedeti ca au probleme de comportament si cereti sfaturi ce tratamente sa le dati(DUCETI COPII LA DOCTOR SA LE DEA UN TRATAMENT SAU SA VA SPUNA CUM II PUTETI AJUTA,NU -I TRATATI DUPA URECHE SAU DUPA SFATURI DE PE INTERNET CACI NU SUNT PLANTE SAU ALTCEVA DE GENU, SUNT COPII VOSTRI SI AU NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU CA SA SE FACA BINE!

    1
    7

  • Luana pe 26 Ian 2013, 15:03
    supliment naturist pt ADHD

    Buna, Poate va este de folos, o prietena a mea din Olanda si-a cumparat recent un produs naturist, nou, (din pacate inca in Ro nu se gaseste) si deja se simte multe mai bine doar dupa cateva zile. Am citit si review-urile la produs si am obs ca multe mamici l-au cumparat pt copiii lor, suferinzi de ADHD. Prietena mea il ia pt ca si ea este mereu agitata si depresiva, iar acest supliment ajuta si in aceste afectiuni. Aici puteti citi despre el, in lb engleza: http://www.herb-e-concept.com/world/en/success-stories/lto3/

    3
    0

  • daean_mircea pe 16 Dec 2012, 13:26
    testare

    Sunt adult si as vrea sa stiu unde ma pot duce cu scopul de a afla daca sufar de aceasta "boala" si cam cat costa... Multumesc anticipat!

    2
    0

  • ALEXANDRA pe 24 Nov 2012, 17:32
    adhd

    dragi mamici si eu am un baietel in varsta de 7 ani diagnosticat cu Adhd ! facem tratament de la psihiatru pediatric din Cluj ! copiilor cu Adhd le trebuie multa atentie din partea familiei rabdare si iubire neconditionata ,mie una inca nu mi vine sa cred ca copilul meu e diferit dar orice problema ar avea eu sunt alaturi de el ! fiecare copil e unic nu trebuie niciodata sa i comparam cu alti copii ei vor simti asta ! inca ceva Adhd nu intra in categoria copiilor cu handicap ! eu am rabdare si cred ca cu ajutorul lui Dumnezeu baietelul meu isi va reveni ! Succes si multa rabdare mamici va pup!

    4
    0

  • giuliana pe 20 Nov 2012, 12:00
    care este cel mai eficient tratament ptr.ADHD

    Am si eu un baietel de 6 ani cu sindromul ADHD si se comporta exact asa cum spun si alte mame,as dori sa stiu ca parinte cum ii putem ajuta pe acestii copii?Cum si ce comportament sa adoptam cu ei.

    4
    0

  • Nenciulescu Niculina pe 18 Sep 2012, 15:28
    sindromul ADHD

    am un stranepot de 2 ani si care se manifesta prin hiperactivitate ezcesiva ceeace a devenit foarte obositor si greu de stapanit. m-ar interesa sa stiu ce anume determina acest sindrom am observat ca nu se ingrasa creste doar in inaltime multumesc

    15
    0

  • Psiholog asociatia ARTADHD pe 3 Iun 2012, 13:14
    cum ajuta parintii copilul ADHD

    Ca psiholog va spun ca este esentiala implicarea familiei in recuperarea comportamentala a copilului cu ADHD. Pentru rezultate bune trebuie inchis cercul:parinte,invatator/educator, terapeut.Se reorganizezaza familia, spatiul si timpul.Se folosesc fise de lucru,se stabileste un comportament si se folosesc treptat recompense pana instalam corect..Psh.Sand Gligu 0749778050 Ps

    2
    0

  • ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN pe 3 Iun 2012, 12:59
    centru de recuperare AUTISM si ADHD

    *ADHD nu este o boala ci o tulburare comportamentala si nu este handicap *daca un copil nu este diagnosticat si introdus in terapii la varsta adulta persoanele cu ADHD devin in proportie mare: alcoolice, consumatoare de stupefiante, delicvente, cu comportament antisocial, dezvolta forme de disfunctionalitate psihiatrica

    0
    1

  • ionut pe 26 Feb 2012, 22:11
    sindromul ADHD

    cum pot ajuta parintii sau ce pot face ei in cazul in care copilul lor are sindromul ADHD?

    5
    8

  • tania pe 17 Feb 2012, 09:20
    adhd

    salutare parinti ingrijorati!Sunt mama adoptiva a unui baietel in clasa a 5 a! Foarte greu am trecut peste clasele primare.Am fost chemata la sedinta cu parintii si d atunci ma tot gandesc ca ,copilul sufera de adhd! Este intr-o miscare continua.Retine greu,dar este istet si are o inteligenta,dar aparte.Uita tot ce e legat de scoala..nu are note bune,se pregateste dar nu reuseste sa se integreze in ritmul scolii .Acasa se misca intr-una ,si in pat la culcare.Nu cred ca ar trebui sa cerem aici sfaturi.Singurul lucru ce trebuie sa il facem noi parintii este sa mergem la specialist.Si chiar asa am sa fac .va doresc la toti putere de a fi langa copii vostri!

    5
    0

  • RADOI RITA pe 14 Dec 2011, 14:56
    BOALA ADHD

    am si eu o nepotica care se manifesta la fel cum este descris mai sus . Eu am fost cu ea la pshiatru pentru copi si a luat tratament cu Tanacan si Stratera dar s-a imbolnavit de diabet si a slabit foarte mult.Amintrerupt tratamentul la recomandarea medicului de familie si l-am reluat in anul urmator ca nu era atenta si aveam probleme fff mari cu scrisul si invatatul exercitiilor cu imultire si impartire nu stie la ora actuala ceasul nici bani .nu mai am rabdare si plang mereu cand nu stie .Acum are tratament cu Vincamina si Carmanpazina dar nu secunoaste mai nimic.O CRESC SINGURA NU ARE MAMA DE LA 2ANI SI 8LUNI IAR TATAL NU SE OCUPA DE EA SI NU STA CU NOI.VA ROG AJUTATI-MA CE SA FAC.MULTUMESC

    9
    3

  • anonim pe 4 Dec 2011, 15:08
    adhd

    am un copil de 13 ani cu acest sindrom la scoala am tot timpul probleme sunt sunata de profesori pt ca nu invata comportamentul lui la servici sefii nu te invoiesc acesti copii nu au nici un drept merge la psiholog are pastile eu daca imi las serviciu din ce traiesc `profesori nu iteleg nu trece clasa nu vreau sa il duc la scoala ajutatoare pt ca cume e un copil acesti copii nu au nici un drept

    8
    0

  • simona pe 10 Nov 2011, 10:41
    adha 2011

    Sunt o mamica, am un baietel in clasa a doua si cred ca si baietelul meu sufera de acest sindrom. Este destept, are calificative bune, calculeaza, se joaca citeste...dar la scoala este in permanenta agitat, se leaga de majoritatea colegilor din senin, deja a devenit "oaia neagra" a clasei , doamna invatatoare ma suna destul de des si-mi spune ca se simte depasita de situatie si ca nu mai stie ce metoda sa adopte ca sa se linisteasca. Sunt disperata. Ce tratament se ia in astfel de situatii? va rog ajutati-ma cu niste sfaturi(eventual recomandati-mi o clinica). Va multumesc mult de tot.

    12
    8

  • mirabela pe 7 Nov 2011, 17:24
    adhd

    as vrea sa stiu un tratament ptr adhd exclus stratera

    10
    3

  • mirabela pe 7 Nov 2011, 17:20
    adhd

    am si eu un baiat de 11ani cu sindromul adhd as vrea sa stiu ce tratament exista ptr asa ceva

    7
    0

  • mihai pe 31 Oct 2011, 17:04
    adhd

    Am un baietel de 7 ani si e in clasa intai, are toate simptomele de mai sus; lectiile sunt un chin, simt ca imi pierd rabdarea, il invat ceva si dupa 1 minut nu mai stie, are o energie in el ce nu am mai vazut niciodata; daca ma poate ajuta cineva.....id cendrem; multumesc.

    9
    1

  • sanda pe 20 Oct 2011, 14:10
    ADHAD

    Buna ziua, Sunt noua pe acest forum, am in familie un nepot de 3,5 ani si a fost diagnosticat de neurolog cu ADHD, miine merge la un specialist in domeniu. Vreau sa va intreb , stiti cazuri in care una dintre afectiuni este si ca nu vorbeste. Nepotul meu este foarte cuminte, dar nu vorbeste, ingina ceva si este foarte rautacios, te ciupeste, loveste si de cele mai multe ori se bate peste fata singur. Astept raspuns

    10
    4

  • camelia pe 3 Oct 2011, 22:08
    ADHD

    AM UN BAIETEL DE 3 TREI ANI.PANA LA VARSTA DE DOI ANI A FOST UN COPIL NORMAL,DAR DE ATUNCI NU MAI STIU CUM SA MA COMPORT CU EL:alearga toata ziua,il intrebi ceva raspunde altceva,vorbeste fffffff bine,e fffffffff destept doar k are asa niste apucaturi sa bata pe toata lumea nu se joaca,de copii se plictiseste repede,nu stiu ce sa cred ar putea avea acest sindrom ADHD?ast un raspuns va rog!

    20
    9

  • dana pe 29 Sep 2011, 21:15
    ce trebuie sa fac?

    am un baiat de 12 ani si are aceeleasi probleme acum ca a ince put scoala sunt sunata de la scoala ca nu stie ce sa mai faca cu el nu vrea sa scrie el spune tot timpu ca nu stie ce au toti cu el acasa imi reproseaza ca nu tin la el ca la fratele lui mai tot timpu da din maini nu are stare sa stea canta face tot felu de lucruri enervante as vre sa l ajut dar nu stiu de unde sa incep va multumesc

    10
    0

  • coraina pe 28 Sep 2011, 16:07
    copil hiperactiv

    buna tuturor ! am un copil de 11 ani care prezinta toate sintomele de mai sus dar nu sunt sigura dk are adhd sunt din judetul gorj va rog din suflet pe acei care pot sa-mi dea un nr de telefon al unui specialist in acest caz adresa mea 83corina@gmail.com va multumesc si astept cu nerabdare

    8
    1

  • Andreea pe 11 Iul 2011, 19:13
    adhd?

    Am un baietel de 2 ani,toata ziua alearga,nu sta nici un minut linistit.de vorbit vorbeste nu bine dar ma inteleg cu el,este posibil sa aiba aceasta boala? Nu este prea mic pt aceasta boala?va rog imi puteti spune la ce medic specialist sa ma prezint?

    17
    7

  • Andreea pe 11 Iul 2011, 19:13
    adhd?

    Am un baietel de 2 ani,toata ziua alearga,nu sta nici un minut linistit.de vorbit vorbeste nu bine dar ma inteleg cu el,este posibil sa aiba aceasta boala? Nu este prea mic pt aceasta boala?va rog imi puteti spune la ce medic specialist sa ma prezint?

    12
    10

  • ungureanu ana maria pe 15 Mai 2011, 18:42
    sindrom adhd

    am o fetita in varsta de 4 ani care a fost diagnosticat cu adhd.ce tratament imi puteti recomanda?

    13
    11

  • Cristina pe 13 Apr 2011, 18:32
    Sufera fetita mea de ADHD?

    Am o fetita de 3 si 7 luni,pina la 2 ani si 6 luni a fost un copil foarte ascultator.Acum este neascultatoare iar cind se joaca cu alti copii are momente cind,daca nu i se face pe plac musca sau ciupeste,nu stiu ce sa mai fac sau ce comportament sa adopt ca sa o fac sa inteleaga ca nu e bine ceea ce face.

    11
    6

  • MIHAELA pe 2 Mar 2011, 20:44
    SIMDROMUL ADHD

    am depistat acum o luna de zile dupa ce am dus fetita la phiologi si phiatri in varsta de 8 ani si 5 luni am aflat ca are sindromul ADHD recomand la toata lumea sa va duceti la neorophiatrici pentru ca eu nu am stiut mai repede ca fetita mea sufera de acest sindrom. lovitura a fost fatala deoarece in anul 2000 am pirdut o fata in varsta de 6 ani si 8 luni intru accident de masina. vr sa gasesc un nr de telefon petru a contacta pe cineva care sa ma sfatuiasca cum sa procedez si ce sa fac la scoala cu domnul invatator. astept un raspuns pe adresa mea de messenger : iony_iony10@yahoo.com

    8
    4

  • gabi pe 16 Mai 2010, 12:03
    sindromul a.d.h.d.

    am un baitat de 12 ani are aceleasi manifestari ca cele ale acestui sindrom ce sa fac ,cui sa ma adresez,as dori un nr. de telefon,multumesc.

    13
    3

  • carmen petrescu pe 14 Apr 2010, 21:39
    adhd

    sunt o mamica din craiova si copilul meu este diagnosticat cu adhd de 9 luni. este sub tratament, si acum are prima recadere . prima data m-am inhamat cu multa rabdare , dar acum simnt k mi se opreste respiratia cand vad ca este altfel decat alti copii de varsta lui. sunt disperata si imi e teama sa nu ma lase nervii . am inceput sa nu mai dorm si sa plang din orice motiv. va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat

    16
    5

  • madalina pe 18 Mar 2010, 14:19
    adhd

    buna. am si eu un baietel de 3ani si5 luni si cred ca am ceva probleme cu el....de la varsta de 3 ani ,nu mai e atent ca alta data....nu are rabdare sa manance la masa,nu sta locului cand invata sau recita o poezie.....nu e atent la nimic din ceea ce face,nu are rabdare.....nu mai e ascultator....precizez ca e la cresa de la varsta de 1an si9 luni si are cateva elemente surpriza in clasa,elemente care au reusit sa strice marea majoritate a copiilor cuminti si ascultatori odinioara.ma intreb oare copilul meu sufera de adhd?

    10
    4

  • catalina pe 12 Mar 2010, 13:22
    adhd

    am si eu baietel de 3 ani si jumate si de mic copil a fost foarte energic.Nu mi-am dat seama pana cand la gradinita educatoarea mi-a spus ca e diferit de ceilalti copii in sensul ca nu are rabdare in anumite activitati,nu asculta cand i se spune ceva face dupa bunul lui plac.Nu a fost asa la inceputul gradinitei era cel mai ascultator.CE s-a intamplat pe parcurs nu stiu cum sa procedez?

    8
    6

  • catalina pe 12 Mar 2010, 13:20
    adhd

    am si eu baietel de 3 ani si jumate si de mic copil a fost foarte energic.Nu mi-am dat seama pana cand la gradinita educatoarea mi-a spus ca e diferit de ceilalti copii in sensul ca nu are rabdare in anumite activitati,nu asculta cand i se spune ceva face dupa bunul lui plac.Nu a fost asa la inceputul gradinitei era cel mai ascultator.CE s-a intamplat pe parcurs nu stiu cum sa procedez?

    1
    8

  • loredana pe 6 Mar 2010, 16:40
    sindrom ADHD

    VA ROG SA-MI SPUNETI DACA COPILUL CU SINDROM ADHD INTRA IN CATEGORIA COPIILOR CU HANDICAP?

    15
    9

  • monica pe 11 Feb 2010, 19:11
    adhd

    Buna.Sunt invatatoare si am un copil in clasa care , conform simpotmelor descrise mai sus, sufera de aceasta boala. Problema mea este ca nu mai stiu ce metoda sa adopt cu el ,la clasa. Nu sta cuminte deloc. Nu scrie, nu citeste si dranjeaza toti copiii.Din pacate, familia nu are cum sa-l ajute deoarece tatal are probleme psihice. Am constatat ca desi nu stie sa scrie sau sa citeasca, are totusi memorie buna. Cum pot sa-l ajut , atat pe el, cat si pe ceilalti copii si implicit pe mine? Daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi v-as fi foarte recunoscatoare.

    23
    11

  • VIOLETA pe 9 Dec 2009, 03:05
    adhd?

    Am un baietel de 2 ani si 9 luni si mi separe ca se misca mai greu decat alti copii,se ridica cam greu din pozitia stand pe spate,inca nu vorbeste clar si de foarte multe ori tipa foarte tare si acasa si pe strada cred eu ca atunci cand nu-i convine ceva.Si se da cu capul de podea daca nu-l lasi sa faca ce doreste....Bunicii din partea sotului sunt foarte nervosi din aceasta cauza,locuim impreuna si il cearta si tipa si ei la el....nu stiu ce trebuie sa fac....in rest pare un copil destept si cu memorie buna....va rog daca se poate sa ma ajutati cu vreun sfat va multumesc foarte mult

    23
    5

  • DENISA pe 14 Nov 2009, 14:09
    ADHD

    va rugam frumos ajutati-ne si pe noi pt ca avem un copil care se manifesta exact cum scrie mai sus...fratele meu.Si vrem sa consultam un specialist la care cineva a apelat si a avut rezultate...

    5
    6

  • nita pe 30 Oct 2009, 01:13
    adhd

    nu stiu cum sa incep....am un nepotel si cred ...adica sigur sufera de sindromul ADHD....va rog care aveti ideea de aceasta bola sfauiti-ma.......cui sau unde ma pot adresa!!!!!!.va rog nu ocoliti acest comentariu....sunt din ploiesti...multa stima!!!!

    8
    4

  • badila ionut pe 18 Sep 2009, 13:21
    sindromul adhd

    am si eu un baietel care are 6 ani si avem probleme la gradinita . nu sta 2 minute intru-n loc nu participa la activitati cu ceilalti copii acasa tot la fel nu vrea sa coloreze adica nu vrea sa faca nimic. educatoarea mi-a zis ca are adhd. spunetmi unde pot sa ma duc cu el la ce specialist. ms las si adresa mea badilaionut@yahoo.com

    4
    3

  • ADELINA VASILICA pe 3 Iun 2009, 14:06
    hiperactivitatea

    fratele meu are aceeasi probleme va rog ajutatine!!!!!!!!!!!!! si cum pot lua legatura cu un specialist

    6
    3

  • kristina pe 17 Mai 2009, 20:08
    hiperactivitatea

    baietelul meu(are si el aproape 4 ani) este in acceasi situatie ca cele mai sus mentionate .Este foarte activ si neastamparat si doar atunci cand doarme este linistit in rest ....ca argintul viu,este intr-o continua miscare dar asta cam de 7-8 luni de zile ptr ca nu a fost asa,nu are rabdare s manance singur,sa stea intr0un loc(rar are si el rabdare sa se joace cu jucariile sau sa faca ceva ...stie cineva vreun specialist la care ma poate trimite?...dca da va vor mult sa ma ajutati imi puteti scrie pe adresa mea de e-mail k.kristina80@yahoo.com Va multumesc si astept un raspuns!

    4
    3

  • MARA pe 11 Apr 2009, 13:52
    adhd

    Am şi eu o fetiţă cu această problemă. A luat 2 ani Stratera, dar i-am întrerupt singură acest tratament, când am găsit informaţii despre acest tip de medicamente. M-a SPERIAT ceea ce am citit, cu atât mai mult că fetiţa chiar avea nişte probleme de sănătate oarecum similare cu ceea ce citisem despre efectele medicamentelor în cauză. Aşa că........Acum totul e un chin.În casă e mereu o atmosferă încordată, nu mai avem răbdare, suntem toţi obosiţi şi f. stresaţi. La anul intră în clasa -V-, iar eu, ca mamă, simt că va fi îngrozitor. Copilul e într-un regres continuu, nu-i place să înveţe, face greşeli în scris, (deşi logopedul spune că nu-i dislexică şi nici disgrafică). Cănd mergem la psiholog sau la logoped, iese bine la testări, ni se spune că e un copil deştept, simpatic, citeşte cursiv, cu intonaţie, iar când e de făcut teme , o luăm de la capăt. Mă simt depăşită de situaţie, pur şi simplu. Ce să mai spun , că învăţătorii noştri nu ştiu mai nimic despre ADHD. şi că nici nu ştiu să acţioneze, sau să ajute în vreu fel pe aceşti copii.Sunt dezamăgită şi speriată. Vă compătimesc pe cei care aveţi astfel de probleme, dar mai ales îmi este milă de copii ptr. că nu sunt -nici înţeleşi, nici acceptaţi, deşi, în majoritatea cazurilor sunt copii cu potenţial.

    5
    4

  • chirila monica pe 19 Mar 2009, 13:38
    hdhd

    am un copil de 3 ani si este foarte energic si nu spune decat cateva cuvinte corect si foarte rar an rest vorbeste fara sal anteleg si nustiu ce sa ma fac datimi un sfat .am foft la doctor si miau spus ca o sa vorbesasca el sa numi fac griji ajutatima va rog ci un sfat

    19
    6

  • Iancu pe 2 Mar 2009, 15:42
    scrisul

    Am un copil in clasa a treia.Este inteligent,are o memorie foarte buna(ceea ce il intereseaza invata extrem de repede).Problema lui este scrisul.Dupa dictare scrie mai repejor dar cand este singur in fata caietului nu scrie mai nimic.Ii ia si o ora sa scrie o pagina. Nu se concentreaza deloc.Parca ar fi pe o alta lume:se uita la degete,pe pereti ,la jucarii.In clasa face cam la fel.Numerele si implicit matematica (daca nu a priceput foarte bine)i se par pietre de moara.Nu mai stiu ce metoda sa mai adopt cu el:l-am pedepsit, l-am certat..... nimic nu da rezultate .Va rog poate ma sfatuieste cineva.

    11
    7

  • tamas alina pe 20 Feb 2009, 11:15
    adhd

    Am un baiat de 12 ani diagnosticat cu ADHD .A inceput sa ia strattera de putina vreme.As dori sa stiu cum sa ma comport cu el in fata atator probleme zilnice.Noi locuim in Cluj,am tot mers pe la psihologi dar parca nimic nu functioneaza.ok ia tratament ,dar parintii cum pot sa afle cum sa se descurce.Sincer pe mine m-a dat complet peste cap ,sunt extrem de obosita si stresata.

    10
    8

  • eu pe 6 Nov 2008, 19:12
    as vrea mai mult sa stiu despre ADHD despre cum sa manifesta

    eu am un baiat si se prezinta cam la fel cu ce ati descris dar totusi este receptiv anvata bine doar daca intru un pic an el adica''ma rastesc la el''cred ca este puturos sau chiar ar aveaADHD DESI nu mia spus nici un medic ca ar avea adhd

    3
    5
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod