Când sunt necesare operaţiile estetice pentru sănătate?

Operaţia estetică nu înseamnă doar implanturi mamare, măriri de buze, estompare de riduri, lipoaspiraţie, lifting facial sau diverse alte proceduri. Există probleme medicale care se pot rezolva cu ajutorul operaţiilor estetice.

Operaţia estetică nu înseamnă doar implanturi mamare, măriri de buze, estompare de riduri, lipoaspiraţie, lifting facial sau diverse alte proceduri. Există probleme medicale care se pot rezolva cu ajutorul operaţiilor estetice.

 

Ne vine să credem sau nu, operaţiile estetice reprezintă un fenomen care a intrat din ce în ce mai mult în trendurile românilor. Ele sunt văzute de cele mai multe ori ca un moft, pentru simplul fapt că sunt comentate şi mai ales sunt mediatizate foarte mult vedetele care-şi fac diverse proceduri.

 

 

Operaţiile estetice, un rău necesar


Astfel, doamna Doctor Silvia Stănculescu ne-a oferit câteva precizări: “Deşi nu este mediatizat la fel de mult, faptul că unii oameni recurg la operaţiile estetice nu pentru un simplu moft, ci pentru că le este afectată sănătatea, nu este un lucru străin de noi, mai ales că se întâmplă zilnic", spune dr. Silvia Stănculescu medic specialist chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis.

 

 

În ce situaţii sunt necesare?


Potrivit specialistului, operaţiile estetice pentru corectarea diverselor probleme medicale pot să ajute:

  • persoanele care au o scădere a mobilităţii cauzate de surplusul de grăsime în anumite zone ale corpului
  • persoanele care au un deficit cauzat de un accident ce poate fi corectat doar printr-o intervenţie chirurgicală
  • femeile care doresc micşorarea sânilor, din cauza greutăţii şi volumului, le pot provoca afecţiuni la nivelul coloanei vertebrale.


De aceea, “operaţiile estetice de acest gen reprezintă înainte de toate o procedură cu viză reconstructivă, un rău necesar şi în acelaşi timp este important ca pacienţii să aibă aşteptări realiste în legătură cu intervenţia chirurgicală” ne mai precizează doctoriţa Silvia Stănculescu.

Persoanele care au anumite deficienţe trebuie să conştientizeze în primul rând că dacă apelează la astfel de intervenţii chirurgicale, nu înseamnă neapărat că vor arăta peste noapte precum super modelele sau vedetele. Ele trebuie să conştientizeze şi să simtă în primul rând ameliorarea problemei cu ajutorul operaţiei estetice din punct de vedere al sănătăţii şi ulterior din punct de vedere estetic, chiar dacă schimbarea există la nivel fizic şi implicit şi psihic, în anumite proporţii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod