Cand sa ne ducem la doctor?

Primele 6 semne de care trebuie sa tinem cont si care necesita un control medical obligatoriu.
1. Scaderea brusca in greutate. Daca nu tinem un regim special, aceasta trage un semnal de alarma asupra mai multor afectiuni, cum ar fi: depresii, tulburari digestive, ulcer, gastrita, tuberculoza sau chiar cancer.

2. Febra asociata cu migrena. Acestea indica existenta unei infectii in corp, cum ar fi o meningita.

3. Stare brusca de oboseala. Daca nu vine dupa o lunga perioada de efort la serviciu, poate sugera o afectiune de ficat. Hepatitele cronice sunt caracterizate de o stare de oboseala nejustificata.

4.
Migrenele puternice. Acestea ar trebui sa ne trimita la oftalmolog sau orelist, deoarece, fie este vorba de o sinuzita, fie un defect de vedere necorectat, fie de o tulburare oftalmologica serioasa. De asemenea, nu sunt excluse nici tumorile, afectiunile biliare sau hipertensiunea.

5. Schimbarea aspectului scaunului. Poate indica o modificare in alimentatie, insa, daca este exclusa aceasta posibilitate, trebuie sa ne gandim ca poate fi o enterocolita, o hepatita sau o hemoragie digestiva.

6.
Ameteala, combinata cu greutate in vorbire. Acestea sunt primele semne care indica un inceput de paralizie si slabiciune in corp. Astfel, la controlul medicului poate fi gasit un accident vascular.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod