Boala secolului XXI: oboseala glandelor suprarenale

 

1 din 3 oameni poate suferi de acest sindrom


Partea buna este ca organismul are resurse pentru a face fata acestei disfunctii. De asemenea, o alta veste buna se refera la faptul ca ne sta in putere sa remediem situatia prin imbunatatirea stilului de viata. Partea rea este ca boala se intretine singura. "Nu trebuie sa te ingrijorezi din cauza acestui sindrom pentru ca vei intra intr-un cerc vicios: cu cat te ingrijorezi mai tare cu atat nivelul de stres va fi mai ridicat si va afecta si mai mult functionarea acestor glande", explica dr.

James L. Wilson care sustine ca unul din trei oameni poate avea acest sindrom.

Cauzele care duc la disfunctia glandelor suprarenale sunt de natura psihica, iar in ziua de azi motive de stres sunt destule: de la riscul pierderii locului de munca, divortul sau insuccesele financiare, pana la cele de natura fizica, printre acestea numarandu-se infectiile prelungite, pneumoniile sau bronsitele. Ce e de facut? Atunci cand ceva nu merge bine cu tine, singura solutie este sa mergi la medicul tau. Investigatiile si controlul medical pot stabili care este cauza si care sunt solutiile.

 

 

Cum tratezi o disfunctie a suprarenalelor?


Exista o dieta specifica pentru asemenea situatii, dieta care este bogata in cereale integrale, fructe si peste. Este necesar un aport suplimentar de magneziu, B5, B12 si vitamina C.

Exercitiile fizice regulate, masajul si minim 7 ore de somn sunt alte reguli de care trebuie respectate. In plus:

  • analizeaza ce, cat si cand mananci, redu consumul de zahar, creste cantitatea de fibre, fructe si legume;
  • redu consumul de sare si cafea;
  • culca-te devreme;
  • nu te suprasolicita;
  • renunta sa mai fi perfectionista;
  • schimba ceea ce nu-ti place, chestiuni de genul ai un job care iti displace, dar nu ai curaj sa cauti altceva, ai vrea sa divortezi dar nu poti;
  • distreaza-te, dar in aer liber;
  • socializeaza, fa-ti pieteni;
  • cere sfaturile medicului tau si mai ales, respecta-le! 

 

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana pe 24 Mai 2011, 22:08
    despre glanda suprarenala

    eu am fost diagnosticata de ceva vreme de hipertiroidism,nu stiam insa de existenta acestor glande suprarenale,iar citind acest articol am observat ca am aceleasi simtome.unde sa gasasec un medic bun in domeniul asta? eu am fost la mai multi doctori endocrinologi,insa niciunul nu mia explicat nimic sa inteleg.

    3
    10

  • Stanciu Mihaela Georgeta pe 23 Mai 2011, 14:21
    eXCES DE ADRENALINA?

    De ceva timp ma simt ingrozitor,slabita chiar de ma alimentez, simt ca ma prabusesc,nu ma pot relaxa deloc, nu ma pot odihni, dorm foarte putin ,(desi incerc). Manifestarile sunt de genul...nu suport zgomote,simt o tensiune cu stare de lesin, uneori nici sa vorbesc nu pot, ma oboseste,simt in abdomen lesinul si trebuie sa ma asez culcata incercind sa ma relaxez, sa imi revin. Nu mai pot imi trebuie un tratament. Cred ca este vorba de un exces de adrenalina ca raspuns la stres. Astept un raspuns si ce as putea lua pina merg ala un medic. va multumesc

    7
    5

  • selda pe 27 Feb 2010, 19:58
    suprarenalele

    cand nu functioneaza optim, din cate stiu eu, devine vizibil, mai ales la femei. apare o pilozitate faciala anormala, tipic barbatilor.

    5
    14

  • Otilia Ignat pe 29 Ian 2010, 22:55
    @Cipriana

    Multumesc pentru aprecierei. Ce ale subiecte te-ar mai interesa? Multa sanatate!

    2
    2

  • Cipriana pe 25 Ian 2010, 21:07
    Interesanta descoperire

    Foarte bun articol. Foarte interesant! Dar, ce pacat, ca noi cei de varsta a doua, acum nu mai putem intoarce timpul inapoi! De 20 de ani umblu prin doctori sa aflu de ce am tot felul de tulburari la inima si nici pana acum nu am aflat. Stau in fiecare zi pe diverse forumuri si articole si descopar singura lucruri interesate care-mi sunt de folos. Si devin mai indulgenta cu mine si cu cei din jur,mai ales cand gasesc si persoane precum Catalin, care are mare dreptate. As fi interesata sa schimb impresii si experiente despre viata si sanatate, la adresa: ionescu_kamelia@yahoo.com.

    2
    1

  • catalin pe 25 Ian 2010, 11:45
    Frica pazeste pepenii! Ingrijiti-va de cand sunteti sanatosi!

    Semnele ar trebui evidentiate si mediatizate ca sa fie informati mai ales tinerii, eu nu am fsot informat la timp si acum platesc pretul ignorantei. Orice modificare in comportament sau fizica trebuie tratata cu interes si nu trebuie pusa pe seama ideii preconcepute "lasa ca e trecator". Aveti grija ce mancati, ce beti si cat va enervati. Evitati orice mancare sau bautura foarte prelucrata industrial, dulciuri, sare si alcool.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod