Apel umanitar - Petrus are nevoie de ajutorul nostru

In urma cu aproape 6 ani, la varsta de 22 de ani Petrus Buzescu a ramas paralizat din cauza unui accident. El ne-a scris pe adresa redactiei pentru ca are nevoie de ajutorul nostru. Are o singura sansa de a mai merge vreodata pe picioarele sale: un implant cu celule stem care costa in jur de 15.000 de euro. Haideti sa-l ajutam sa stranga aceasta suma din putinul fiecaruia!
"Inainte de tragicul accident care mi-a schimbat in totalitate viata, lucram ca sofer la o firma de transport, aveam aproape 22 de ani, eram un tanar cu tot viitorul in fata, dar destinul a fost crud cu mine"
In seara accidentului, respectiv pe 16 noiembrie 2003, in jurul orei 21:30 ma intorceam cu autoturismul proprietate personala din localitatea Boboc, judetul Buzau unde fusesem sa-l duc pe fratele meu la unitatea militara unde isi satisfacea stagiul militar. In masina se mai afla tatal meu care, slava Domnului, nu a patit nimic in urma accidentului, eu fiind singura victima. In orasul Buzau unde locuiesc si in prezent, pe strada Marghiloman, la intersectia cu strada Bucegi un autoturism nu mi-a acordat prioritate si mi-a "taiat fata".


In incercarea de a-l evita am franat brusc si din cauza carosabilului alunecos (afara incepuse sa burniteze si pe carosabil era un strat subtire de gheata) am derapat, am pierdut controlul volanului si am acrosat o bordura, masina rasturnandu-se. Din acel moment nu-mi mai amintesc aproape nimic, din spusele tatalui meu stiu ca am fost scos din masina de niste taximetristi sositi la locul accidentului.


"Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni mi-au stabilit crudul diagnostic: tetraplegie spastica"
Intre timp a sosit si ambulanta si am fost transportat de urgenta la Spitalul municipal Buzau, dar acolo medicii au constatat ca e un caz grav si m-au trimis la Spitalul clinic de urgenta Bagdasar Arseni, unde am fost internat la etajul 8, sectia Neurochirurgie si luat in primire de d-nul doctor Exercian si d-nul doctor Podea care mi-au stabilit crudul diagnostic tetraplegie spastica si dupa cateva zile de investigatii au ajuns la concluzia ca e vorba despre un caz care nu are nevoie de operatie, fiind o fractura vertebrala C7 cominutiva fara deplasare cu interesare medulara la nivelul C7-T1.


Am fost transferat la sectia de recuperare unde am fost preluat de d-nul doctor Tudor. Au urmat 3 luni de recuperare, timp in care mi-am recuperat mobilitatea degetelor de la maini si partial functiile senzitive si sfincteriene. Dupa 3 luni am fost transferat la Spitalul municipal Mangalia, sectia RTVMN unde am fost preluat de d-na doctor Victoria Stroia, in vederea continuarii recuperarii pentru inca 3 luni.

"La Spitalul Municipal Mangalia mi s-a stabilit diagnosticul de paraplegie spastica, diagnostic pe care-l am si in prezent, la aprope 6 ani de la accident"
Chiar si in prezent continuu sa merg periodic la recuperare, tot la acest spital. Viata mea s-a schimbat brusc in urma acestui accident, fiind dependent in permanenta de un scaun cu rotile pentru a ma deplasa, luptand zi de zi cu propriul corp.



"Lucrurile obisnuite cum ar fi imbracatul, spalatul, mersul la toaleta sunt o adevarata incercare pentru mine, in fiecare zi depind de ajutorul cuiva"
Acum s-a intrezarit o speranta pentru a ma recupera, un implant cu celule stem (acesta avand rolul de a regenera tesutul nervos lezat in urma traumatismului) care se face doar la cateva clinici din lume, in China, Rusia si mai nou,in Germania. Costul unui implant este in jur de 15.000 de euro. Aceasta este ultima mea sansa de a mai merge vreodata pe picioarele mele, de aceea ii rog pe toti cei binevoitori sa ma ajute donand o suma cat de mica in contul deschis pe numele Buzescu Sofita (mama mea) RO42BTRL01001201H93127XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Buzau.


Va multumesc mult!
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 4 Aug 2013, 16:06
    As dori sa stie daca dl Petrus a facut operatia in strainatate si care sunt rezultatele.

    Din pacate, am si eu un frate in situatia dlui Petrus si tot atat de tanar.

    0
    0

  • Ardeleanu Diana pe 3 Oct 2012, 11:43
    Despre Florin Iordache

    http://paracetamolvsbrainsurgery.blogspot.ro/

    0
    0

  • Ardeleanu Diana pe 3 Oct 2012, 11:40
    Florin Iordache are nevoie de 2 operatii pe creier

    Hei! Tu! Da, tu! Te doare capul? Rau? Du-te la doctor, ca s-ar putea sa iti dea un paracetamol. Asa s-a intamplat cu Florin. Florin Iordache este un baiat de 24 de ani. Face polo de la 7. Culmea, inca ii place. Vrea sa continue si sa se faca antrenor. De fapt, chiar acum e in Danemarca – a intrat la un program de master pentru a-si urma acest vis. Problema este ca la un antrenament, l-a luat durerea de cap. Asa de tare incat a plecat ametit catre casa. A zis ca ii trece daca doarme putin. Gresit. S-a dus la doctor – la urgenta – I s-a recomandat paracetamol. A doua zi, aceeasi durere – iar la doctor – iar pastile. Nicio schimbare. Toate astea se intamplau in Danemarca. Dupa alte 2 zile, la insistentele parintilor, a luat avionul inapoi spre casa. La Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti s-a descoperit ca are o malformatie arterovenoasa cerebrala. Tratament – 2 operatii de embolizare pe creier – fiecare costand 30.000 de euro. Prima operatie este programata pe 12 Noiembrie. Pana atunci trebuie stransi banii pentru prima operatie. Cred ca am uitat unde suntem.. A.. Romania .. Nu, nu suntem muritori de foame, dar 30.000 euro chiar nu sunt la indemana. 60.000 nici atat. Pentru asta au fost deschise conturile de mai jos, la BRD, Agentia Crangasi, titular Florin Iordache. EURO: RO94BRDE410SV72450144100 RON: RO11BRDE410SV72449864100 Sa nu te doara capu`!

    0
    0

  • Borzasi Rodica pe 7 Feb 2012, 15:17
    Am avea nevoie de ajutor pentru o persoana bolnava

    Buna ziua tuturor Am dori daca se poate o informatie dupa cum am putea lua legatura cu D/nul Gigi becali sau cu cineva din anturajul dansului Avem un vecin bolnav care ar avea nevoie urgenta de tratament in strainatate . Va multumesc

    0
    0

  • gavrila florin pe 20 Mar 2011, 20:49
    speranta de a lua legatura cu dl becali sau cu o persoana de legatura

    buna seara.ma numesc florin.sunt din alexandria,in speranta ca cineva va citi acest mesaj va rog sa imi spuneti pe email cum pot sa iau legatura cu dl becali sau cu un consilier de al dansului .daca se poate da un raspuns va rog sa imi trimiteti un email pe adresa mea. multumesc......

    0
    0

  • Deaconu Aura , 25 pe 12 Feb 2011, 14:31
    Daria are 1 an si doua luni si sufera de tetrapareza spastica si hipozacuzie bilaterala profunda

    Sunt matusa acestui ingeras Daria care are nevoie de ajutor pentru a putea fi un copil normal.Cei care sunt interesati de cazul ei si vor sa o ajute poate sa intre pe blogul micutei www.despadaria.ro unde vor putea citi mai multe informatii despre cazul ei si de modul cum o vor putea ajuta. Orice suma este bine venita si orice informatie. Va multumesc!

    0
    0

  • mariana pe 5 Feb 2011, 15:18
    am nevoie de ajutor urgent

    buna tuturor oamenilor cu inima si suflet mare.acesta e primul sait care lam gasit si in care incerc sa cer ajutor oamenilor.nustiu daca e posibil asa ceva pe net dar nu mai avem alte esiri din situatie si deja trbu sa apelam si la oameni necunoscuti.eu acus scriu care este cauza mea…am tatic la care tin enorm de mult e bolnav foarte tare eu stiu cite ceva asa vi le pot scrie dar daca cineva vrea sii intereseaza situatia noastra mai apasat putem lua legaturi si eu va pot prezenta toate datele originale…deci tatikul meu are eilepsie la noi operatii de genul acesta care are nevoie el nu se face…neam interesat cu 4 ani in urma a facut o operatie in moskova…si parka era binisor doar mina stinga ia fost paralizata de la operatie…..dar acum au inceput sa apara din nou pristupurile la el..erau rare..acum la noi in casa in toata sear doar lacrimi si salvarea…..nu stim ce sa facem neam interesat si au fost la moskova la control si akolo iau spus ca dac vrea sa mai traiasca are nevoie de operatie…insa operatia costa 9000$si ei au venit acas ca nu avem aceasta suma mare de bani…..eu scriu aici cu speranta ca se poate gasi oameni cu inima mare care sa ne poata ajuta..poate cineva crede ca e scris doar ca sa poata cineva face bani..nui asa daca doriti si puteti ne puteti scri ne puteti contacta puteti veni acasa la noi va putem arat si dovedi ca totu e real…si eu va rog din suflet dac puteti cineva cucit si cum puteti sami ajutati taticul sa mai fie alaturi de noi…mie foarte dureros sal vad in toata seara in bratelele meu cum zace si se duce….si daca mai cunoasteti ceva din firme saituri ceva de genu in care mai ot apela va og spunetimi…astept ca poate cineva sa fie cu inima mare si desigur si cu ajutoru lui dumnezeu sal putem ajuta cumva…..va multumesc anticipat….060219898

    0
    0

  • KISS27 pe 21 Iul 2009, 19:42
    are nevoie de ajutorul nostru

    Fiecare dintre noi ne expunem parerea la adresa lui Petrus dar as fi curioasa cati dintre cei care au postat aici l-au ajutat sa stranga banii necesari transplantului.

    0
    0

  • CRISTINA pe 15 Iul 2009, 09:17
    SA DARUIM SPERANTA

    Am gasit aici critica la adresa politicienilor si cerandu-se ajutor lui Gigi Becali. Nu trebuie sa astept ajutorul sus-pusilor pentru ca nu va strange banii necesari. Tot noi oamenii de rand ar trebui sa-l ajute pentru ca ei stiu ce inseamna viata grea si in suferinta. Asa ca haideti oameni buni sa-l ajutam pe Petrus.

    0
    0

  • DANA pe 14 Iul 2009, 19:30
    TREBUIE SA FIM OAMENI

    Haideti sa fim oameni sa-l ajutam pe copilul acesta, daca nu noi atunci cine sa-l ajute? Pentru Dumnezeu sa nu fim INDIFERENTI fata de baiatul acesta.

    0
    0

  • lumi pe 14 Iul 2009, 19:10
    ajutor pentru a reveni la viata

    Din putinul fiecaruia ar trebui sa se adune pentru a-l ajuta pe Petrus. Cineva spunea ca nu are nicio sansa sa stranga bani pentru ca romanii gasesc scuza ca nu au bani. Haideti sa aratam ca avem suflet si ca nu suntem egoisti sa demonstram ca suntem uniti in suferinta.

    0
    0

  • KISS27 pe 14 Iul 2009, 10:20
    trebuie sa-l ajutam

    Sunt politicieni care pentru campanii electorale costisitoare dar pentru ajutorarea unor tineri care depind de niste bani pentru "a reveni la viata" nu sunt bani

    0
    0

  • alina pe 13 Iul 2009, 23:27
    ,....

    De ce numai Gigi Becali....cati oameni bogati , de zeci de ori mai bogati ca Becali in tara asta...de ce sa nu ii numim si pe ei...Daca ar fi facut fiecare pe jumatate din cate a facut dl Becali.... Cat despre sistemul de sanatate ...este 0....

    0
    0

  • diana pe 13 Iul 2009, 05:53
    Ajutati-ne domnilor

    Domnilor, imi pare rau sa aud de asa caz, ceea ce nu inteleg este cum de se face apel la "putinul fiecaruia", cand domni ca Gigi Becali ar fi foarte fericiti sa foloseasca in asa scopuri nobile din multimea lor de bani. Asa e domnule Becali? Si asigurarile noastre sociale unde sunt domnilor?? Domnule ministru al sanatatii, cum se pot rezolva asa probleme? sunt convins ca inainte de alegeri devenim toti mai inspirati in solutii. Se pot aplica acum, va rog?

    0
    0

  • nimeni pe 11 Iul 2009, 17:31
    Ma intreb...

    Unde este soferul care a provocat acest accident? El era cel care trebuia sa ajute acest copil, sa nu mai fie nevoit, dupa toate cele prin care a trecut, sa mai ceara si ajutor.

    0
    0

  • ana pe 10 Iul 2009, 19:38
    si guvernul?

    Este asa de trista povestea. Ceea ce ma supara pe mine foarte tare, este faptul ca pentru tineri ca Petrus nu se gasesc bani, sau Casa de Asigurari nu acopera cheltuilile necesare unei astfel de interventii, iar pentru vedete se poate rezolva oricand aceasta problema. Si da, ma refer la solistul trupei Iris care a primit bani de la stat pentru operatie. Petrus de ce nu poate primi? Probabil ca e un cetatean oarecare. Cred ca acesta ar fi motivul.

    0
    0

  • catana pe 10 Iul 2009, 13:56
    trebuie de ajutat

    Imi pare foarte rau de ceea ce sa intimplat as vrea sa va ajut nu mai spunetim cum pot sa introduc bani si in ce cont eu traiesc in Israel si nu stiu cum sa va ajut.emel golanbz100@WALLA.com cu mare placere

    0
    0

  • Diana pe 10 Iul 2009, 08:54
    asigurare

    Toata lumea blameaza asigurarile de accidente. Toata lumea spune ca lui nu i se poate intampla asta. Dar eu am vazut multe cazuri de invaliditate si decese fara asigurare. Nu spuneti ca e scump. Sa dai 250 Ron/an pt. ca sa ai 50000 Ron in caz de invaliditate nu este o suma colosala. Si cu 50000 Ron ai o speranta... Sfat: asigurati-va,oriunde, nu conteaza firma, cat este in lista CSA, sunt obligate sa dea despagubirile.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod