Aparatul dentar dupa 20 de ani

Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor...


Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor (dintii din fata sunt inclinati spre interior, am "muscatura" prea adanca si cativa dinti gresit orientati).

Mi-a fost recomandat un aparat dentar fix, pe care sa il port 2 ani, dupa care inca 2 ani un aparat de seara. Sunt in dilema pentru ca am auzit ca desi aparent se obtin rezultate (dupa tratamentul de 2 ani), dupa un timp dintii revin la forma (amplasarea) lor de dinainte de tratament, din cauza varstei.
Va rog sa-mi faceti o recomandare, daca la varsta pe care o am (21 de ani) mai are sau nu rost sa-mi pun aparat dentar (daca rezultatele obtinute dupa tratament vor dainui in timp). Va multumesc mult si astept nerabdator un raspuns din partea dumneavoastra. - Dobra Paul, Timisoara


Gabriel Cervatiuc, medic stomatolog, iti raspunde:

Astfel de probleme sunt uneori greu de rezolvat. Eu mi-as pune in primul rand problema de ce ai ajuns pana la 21 de ani in situatia asta: cineva din familie ar fi trebuit sa observe despre ce este vorba. Astfel de probleme pot si trebuie sa fie detectate mai din vreme.

Nu ai specificat daca problemele au aparut ca urmare a aparitiei molarului 3 (maselei de minte) sau asa au erupt dintii tai.

In principiu problema ta tine de o specialitate a stomatologiei numita ortodontie. Orice tratament ortodontic care presupune aparat fix sau mobil actioneaza pe baza proprietatilor osului de a se remodela in functie de fortele la care este supus.

Deci modificarile pe care un aparat dentar le produce sunt de obicei ireversibile atata vreme cat nu exista forte care sa determine revenirea dintilor in pozitia initiala. Bineinteles ca se pot practica tratamente adjuvante celui ortodontic pentru a se asigura reusita tratamentului in timp.

Sfatul meu este sa iei legatura cu un medic ortodont, care sa iti prezinte un plan de tratament. In ceea ce priveste varsta, aceasta este o decizie pe care numai medicul specialist ortodont o poate aprecia. In orice caz este posibil si la varste "mai inaintate" (vezi 21 de ani) sa se rezolve situatia, dar tratamentul va dura mai mult decat la copii de exemplu.

In principiu daca pacientul este consultat la timp (perioada aparitiei ultimilor dinti pe arcada) se intervine mai devreme, cu sanse foarte mari de succes ce pot genera schimbari fanatastice de aspect.
 

Comentariile 51-100 din 169

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kitty86 pe 28 Oct 2010, 13:41
    aparatul dentar

    da este adevarat eu am de 3 ani aparat fix in gura.am avut canini in fata.pe mine ma costat 50 de milioane.deci este f scump.nu glumesc.abia acum ajung la final cu ap.dar in continuare voi tine si ap mobil.plus ca trebuiesc scoase si cele de minte deoarece sunt f starmbe si ingreuneaza.a fost f greu.dureri mari.doamne ajuta la cat am suferit sa nu revina cum erau sa raman drepti.

    0
    1

  • doru pe 12 Oct 2010, 11:48
    dentestet

    de obicei acest aparat prinde mai bine la varste mai fragede, dar nu e prea tarziu niciodata. daca suporti aparatul si te gandesti la dantura ta pe termen lung, e bine sa incepi sa porti aparatul. noi la clinica la Dentestet primim si pacienti din tara. \orienteaza-te dupa un stomatolog cu pedigree din \timisoara sau din \bucuresti. \bafta!

    0
    4

  • andreea pe 4 Oct 2010, 23:22
    AJUTOR!!!

    buna! care a avut aparat dentar si vrea sa intre pe the_best_andreea10 pls ca vreau sa imi pun si eu si as vrea sa aflu niste amanunte urgent,ms frumos!pup!

    0
    1

  • ramona pe 3 Oct 2010, 06:42
    depinde de fiecare

    am inteles k depinde de fiecare kt de rapid se vad rezultatele si pentru a nu avea neplaceri in cea ce priveste cariile trebuie sa ai si o rutina zilnica a dintilor pe care sa o respecti cu sfintenie

    0
    1

  • ramona pe 3 Oct 2010, 06:35
    nu sunt hotarata

    buna am 23 ani,nu sunt hotarata pentru k nu stiu dak o a ma akmodez .sunt tentata sa mi pun invizibil pentru k as fi complexata dak mi s ar vedea,cine o sa vrea sa sarute o gura cu table.intradevar e cam scump vreo 2500euro pe arcada.nu inteleg de ce unele persoane trebuie sa inlocuiasca aparatul?????de ce sa nu l pui pe cel potrivit tie de la inceput si sa nu trebuiasca sa investesti alti bani irosindu i?sa dam vina pe ortodontii incopetenti?

    1
    2

  • anca pe 29 Sep 2010, 12:09
    recomandare doctor stomatolog cluj

    Buna, as dori sa stiu daca imi puteti recomanda un doctor bun din Cluj. As avea nevoie de un aparat dentar pentru partea superioara, am purtat unul cand am fost mai mica, dar apoi am renuntat. Acum am 24 de ani si as vrea sa incerc din nou. Si daca stiti si preturi orientative e si mai bine. Multumesc

    0
    4

  • bogdan pe 5 Sep 2010, 17:04
    tratament

    eu am aparat dentar de mai putin de un an, si am rezultate. si medicul s-a uimit cand a vazut :))

    1
    2

  • rox pe 5 Aug 2010, 22:45
    medic ortodont cluj??

    va rog sa-mi dati o recomndare de un medic ortodont bun din cluj, vreau sa-mi pun aparat dentar din ceramica. as vreau sa stiu si niste preturi concrete. merci precizez ca am 25 de ani

    1
    0

  • antonia pe 1 Aug 2010, 12:02
    aparat dentar

    buna am 12 ani si port de 3 zile aparat dentar si am dureri groaznice de gura as vrea sa stiu daca este normal ? multumesc.

    1
    0

  • alexandra pe 29 Iun 2010, 14:17
    aparat dentar

    am numai prieteni dragi langa mine si niciodata nu rad de mine ca port aparat dentar.

    0
    0

  • alexandra pe 29 Iun 2010, 14:13
    aparat dentar

    eu am 11 ani si port aparat dentar sus si jos de 1an.am purtat si aparat dentar mobil dar este foarte incomod.acum port fix si ma bucur ca pot zambi larg.

    0
    0

  • alexandra pe 29 Iun 2010, 14:07
    aparat dentar

    am o ruda care are 35 ani si poarta aparat dentar.rezultatele sunt vizibile.trebuie sa-ti pui.

    0
    0

  • Maya pe 10 Iun 2010, 15:56
    Parere

    Si eu port aparat dentar fix sus si jos..de vreo 2 ani..am 15 ani si incetul cu incetul m`am obisnuit cu el...nu a ras nimeni de mine dar au fost cateva comentari rautacioase de genul:"o sa i se prinda limba prietenului tau in aparat". Da nu trebe bagate in seama..daca treci mai departe nepasatoare te vor lasa in pace..Si in legatura cu costurile aparatului..aparatul de sus a costat 9 milioane..iar cel de jos tot 9 milioane...si in fiecare luna consultatia este de 800 de mii[vechi]..norocul meu a fost ca ai mei au putut sa`si permita..Oricum s`au indreptat si ortodontul mia spus ca nu o sa`l mai port mult.Sper sa se tina de cuvant :) Pup si curaj :]

    1
    0

  • Ary pe 20 Mai 2010, 11:44
    Aparate Dentare Cluj

    Pentru monik si restu. Eu mi-am pus ICE in Cluj la cabinetul ARIALdent. E un cabinet de nota 10. Specialistul Ortodont e medic german si pune si Invisalign si Incognito. Recomand. pentru info intra pe mess la idul: vscluj

    0
    0

  • Andrei Vlasin pe 2 Mai 2010, 14:11
    Aparate dentare Timisoara

    In Timisoara, exista clinica de ortodontie Dr.Crisan (www.smileclinic.ro sau www.drcrisan.ro )impreuna cu dr Talpos Serban , chirurg maxilo-facial rezolva cazurile dificile de ortodontie ce nu pot fi tratate exclusiv cu aparate ortodontice.Am avut ocazia sa vad cazuri inainte si dupa rezolvate de cei doi medici.(operatii de maxilar ,aparate ortodontice in os , implanturi ortodontice). Prietena mea a purat aparat ei si a fost operata de curand.Desigur e inca in tratament dar rezultatul e excelent .E ca la emisiunea "Pe muchie de cutit "

    0
    0

  • felicitas pe 9 Apr 2010, 00:28
    dilema

    Am 34 de ani si m-ar interesa daca mai are rost sa ma adresez unui medic ortodont pentru un aparat dentar.Problema mea este ca am maxilarul mai proeminent,ia dintii din fata sus crescuti peste cei de langa ei si iesiti in afara.Pe langa aspect, ceea ce ma deranjeaza foarte tare este faptul ca gingiile au inceput sa imi sangereze,dintii au inceput sa se miste putin si ma musc foarte des de obraz, buze,limba.Trebuie sa spun ca am si 4 masele scoase(jos si sus).Asadar, cu multe multumiri ma adresez oricui ar putea sa imi dea un sfat competent...

    1
    0

  • casiana pe 8 Apr 2010, 20:54
    intrebare

    hey stina imi poti spune si mie te rog la ce medic ai fost in sibiu?

    5
    0

  • -stina pe 29 Mar 2010, 14:11
    parere

    Salut. Am 22 de ani si acum 3 ani mi-am pus aparat dentar cu placute de ceramica pe care l-am purtat 2 ani si vreo 4 luni. Sunt foarte multumita de rezultate. Chiar daca la inceput am avut dureri foarte mari, nu puteam manca nici macar paine atunci cand imi activa aparatul, cu timpul durerile s-au diminuat, dintii s-au indreptat si acum pot ranji linistita in poze :D Am platit cate 1000 lei pentru o arcada, adica 20 de milioane vechi pt tot aparatul. In Sibiu l-am pus. La o dentista foarte draguta si specialista. Succes tuturor care vor sa isi puna aparat. Le recomand cu caldura sa-si puna!

    1
    0

  • meanutza pe 4 Mar 2010, 23:50
    pt oana

    aparatele mobile au o forta mai mare de actiune decat cele fixe,cu conditia sa fie purtate atat cat iti indica medicul,nu mai putin!

    1
    0

  • meanutza pe 4 Mar 2010, 23:46
    pareri

    nu pot sa cred cand citesc si vad ca sunt oameni care prefera sa isi scoata dintii lor naturali,chiar daca sunt intr-o malpozitie si sa isi spuna implanturi!daca acei dinti strambi sunt sanatosi,lasati-i in gura,ca nici un implant din lume,sau proteza nu poate inlocui ceea ce v-a dat D-zeu!ele sunt folosite sa inlocuiasca,doar dintii care nu mai pot fi salvati!aparatele ortodontice sunt scumpe,intr-adevar,dar sunt cea mai buna solutie de indreptare a dintilor!iar cele metalice,care sunt inr-adevar cele mai inestetice,sunt,de fapt,cele mai bune,cu rezultattele cale mai bune si cu efectele adverse cele mai putine.

    1
    0

  • deanna pe 2 Mar 2010, 13:40
    ce aparat ar trebui sa port?

    am 18 ani,si de multi ani am unul din dintii de sus,iesit in afara,stramb.vreau o parere.m'am hotarat sa port aparat,dar oare se mai aseaza la locul lui?si de care ar trebui sa port?fix?sunt din br.va rog,ajutati'ma.

    0
    0

  • andreea_xc pe 26 Feb 2010, 14:58
    ortodont iasi

    Salutare la toti!E cineva din Iasi care imi poate recomanda un ortodont bun.Am 23 de ani si as dori sa port unul ceramic.Este vreo diferenta intre cel ceramic si cel metalic(la rezultate ma refer).Am intrebat un medic si mi-a spus ca singura diferenta e cea de aspect,dar avand in vedere ca cel ceramic e putin mai scump, e si in interesul ei sa mi-l puna ceramic.

    0
    0

  • oana pe 17 Feb 2010, 08:10
    aparat mobil dupa aparat fix???

    am uitat sa mentionez ca am 24 de ani si sunt din cluj-napoca.

    0
    0

  • oana pe 17 Feb 2010, 08:08
    aparat mobil dupa aparat fix????

    pana acum 1luna de zile am purtat aparate fixe pe arcada sup+inf. incisivii de pe arcada superioara nu s-au indreptat in masura in care am sperat eu. specialistul meu imi recomanda acum un aparat mobil pentru o mai buna indreptare.ce parere aveti?se poate asa ceva sau sunt doar bani cheltuiti aiurea?va rog, astept sfaturi si pareri urgent ca trebuie sa iau o decizie in cateva zile.

    0
    0

  • andreea pe 16 Feb 2010, 01:18
    Aparat dentar

    Am 20 de ani si m-am decis sa-mi pun si eu aparat dentar.Problema este insa ca vreau sa dureze cat mai putin acest "tratament" sau macar sa nu se vada!!!Habar nu am ce voi face si cum scap de complexul acesta cu dantura,dar sunt decisa sa fac ceva!!!Poate reuseste cineva sa ma inteleaga si sa-mi dea un sfat bun!!!Felicitari celor care au avut curajul sa faca acest pas!!!Sper sa ma ajute Dumnezeu si pe mine :-S

    0
    0

  • AOTYLO pe 15 Feb 2010, 20:57
    Buna ziua

    Petr u cei care vor sa isi puna aparat denar cu costuri reduse c am cu 500 euro la facultatile de stomatologie si se poate plati in rate .daca aveti probleme cu dantura chiar de par grave se pot rezolva incercati si nu o sa regretati . o zi buna la toata lumea,.

    0
    0

  • aotylo pe 15 Feb 2010, 20:48
    Bunas ziua la toata lumea

    Buna ziua N umele meu este Ady am citi ce scrie pe aici si cred ca detin un record am varsta de 28 de ani am avut ceva probleme la dantura,si aproape am scapat de cinci ani port un aparat dentar fix nu va speriati m am acomodat cu el ca uneori uit de ca am aparat dentar ar fi multe de spus dar ce pot sa spun cei care vor sa si puna un aparat dentar sa incerce la facultatile de stomatologie ,eu am obtinut rezultate uimitoare si adevaral ca sa putut si dupa varsta de 23 ani . bafta la toata lumea.

    1
    0

  • Adriana Vancea pe 30 Ian 2010, 23:48
    Aparat ceramic Timisoara

    Eu am aproape 1 an , fara cateva zile de cand port un aparat Ceramic montat in Timisoara al Dr.Crisan Alexandru.Clinica se numeste Smileclinic.Sunt aproape gata cu tratamentul chiar daca initial mi-a spus ca dureaza 1 an si jumatate. Daca ar fi sa mai pun aparat tot ceramic as alege si tot la ei as face tratamentul.Nu am avut deloc probleme gen gingivita. Medicii de aici sunt profesionisti si te simti in siguranta.

    1
    0

  • catalin pe 24 Ian 2010, 15:03
    pret

    36 de milioane nu e deloc scump in Spania in general costa aproapre 4000 de euro, cred ca mai bine vin sa mi-l puna in tara.

    0
    0

  • Ramona pe 13 Ian 2010, 23:03
    pentru toata lumea

    Buna ! Sunt Ramona si vreau sa va zic..ca am aparatul de 1 an si 5 luni...il urasc..dar sincera sa fiu cand ma gandesc ca o sa`l dau jos si o sa am dantura perfecta. ( da doamne sa fie asa) ....nu stiu de ce..nu`mi place..desi nu e asa de greu sa`l porti..mai ales ca in scoala la mine..majoritatea poarta asa ceva.`;;) ...:d Rad nu am nici o treaba..mananc orice..pana acuma mi s`a rupt...un brackets`....si inca ceva nu stiu..cum ii zice. :)) dar sincera sa fiu ...:x recomand tuturor...dintii mei s`au indreptat ..si vreau sa vad cum arata fara sarmele astea ...:>

    0
    0

  • MADA pe 31 Dec 2009, 14:06
    pentru toti

    am 12 ani si tocmai mi-am dat aparatul jos a costat 400 de euro doar partea de sus .am vorbit cu niste prieteni din america si acolo costa cateva mii de dolari e ffffff scump eu is ff multumita dinti is drepti si lam purtat un an juma dak sunteti interesati lasati com si va spun unde lam pus

    0
    0

  • Lorena pe 21 Dec 2009, 14:40
    :((

    Am dinti mai strambi si vreau aparat dentar dar nu am bani:((( Am 17 ani!

    1
    0

  • andra pe 23 Oct 2009, 00:45
    same problem

    da...am 25 de ani si desi trebuia de mult sa port aparat dentar, nici pana in ziua de azi nu am reusit; am mers la medic ortodont de cand aveam 8 ani, timp de vreun an jumatate tot mi s-au scos dinti, s-a tot asteptat sa mi se schimbe masele s.a.m.d pana cand parintii mei au renuntat. am nopti in care visez ca imi pun aparat, dar problema mea e legata acum de bani. sper insa ca voi reusi in curand sa imi indeplinesc un vis :( Nu fiti inhibati, fiti fericiti ca aveti sansa sa reparati ceva, unii oameni se nasc fara o mana, un picior, noi asa suntem, cu dintii strambi, dar putem schimba ceva. Rabdare si zambete frumoase va doresc!

    1
    0

  • elena pe 13 Oct 2009, 13:43
    ortodont

    chiar este atat de scump aparatul... urmeaza sa imi pun si eu si ma csta maxilar superior si inferior 5800 ron..bafta

    1
    0

  • lena pe 1 Oct 2009, 20:24
    dinti

    ma numesc lena am 18 ani si tot am brakeri pe dinti deja port un an si mai am unu da mam saturat sai port,dar mam diprins si sunt bucuroasa ca meam pus voi avea un zimbes frumos...va sfatui si pe cei care au probleme cu asa ceva sa va puneti...

    0
    0

  • levantica pe 23 Iul 2009, 23:39
    dr.Camelia Szuhanek

    Draga Mimi, si eu sunt din Timisoara si am aparat dentar pus la dr.Camelia Szuhanek, de care ai intrebat. Aparatul meu este lingual, montat pe interiorul dintilor si se numeste Incognito. A costat ceva, insa rezultatele se vad si sunt foarte fericita ca pot sa imi indrept dintii fara ca cei din jur sa observe asta. Recomand din toata inima pe doctorita mea ortodont, mereu amabila dar si o adevarata profesionista in acelasi timp.

    1
    0

  • julian pe 6 Iul 2009, 20:33
    implant de portelan

    salut anda!am vazut comuk tau referitor la implantul de portelan...vreau sa stiu mai multe detalii pentru ca si eu am 2 dinti strambi si nici eu nam incredere in aparatul dentar i primul rand ca pretul este prea exagerat in al doilea rand doare si in al treilea rand dureaza in jur de 1-2 ani pana sa indreapta si nu prea imi vine sa astept atat de mult...emmy_iulian20 dami add ca sami poti da mai multe sfaturi...plssssss:)

    0
    0

  • bogdan pe 2 Iul 2009, 11:58
    pt mimi19

    buna! si eu sunt din Tm si m-am interesat de d-na dr. care zici tu insa nu mi-a prea fost recomandata. iti recomand cu caldura pe d-l dr Namroud eu acolo am fost ;) id meu este bogdan_tone daca ai vreo intrebare :)

    1
    0

  • mimi19 pe 23 Iun 2009, 12:41
    dr.Camelia Szuhanek - cabinet Smile Center

    Buna ! Sunt din Tm, vreau sa imi pun si eu aparat ceramic luna viitoare si as vrea sa intreb daca a fost cineva la dr. dr.Camelia Szuhanek - cabinet Smile Center, care sunt preturile la dumneaei si daca a avut rezultate bune tratamentul?

    0
    0

  • Anda pe 8 Iun 2009, 15:50
    e o prostie

    Aparatul dentar e o prostie !ascultati-ma pe mine ;) eu am 2 dinti care sunt mai in fata decat restul si am fost la ortodontist care mi-a zis sa imi pun aparat fix(care era 15 milioane) mi s-a parut mult,ceea ce si era....apoi am fost la dentist si surpriza imi voi pune implanturi de portelan ....care nu costa mai mult d 6 milioane....si in 2 saptamani maxim ii am perfecti....asa k va intreb ...merita toata osteneala cu aparatul dentar?

    0
    2

  • stress pe 6 Iun 2009, 09:15
    Oare?!

    Buna tuturor! Eu mi-am pus aparat dentar fix acu...3 zile si timpul trece tare greu k doar la asta ma gandesc;)...Inevitabil, pana ma obisnuiesc. Problema mea e ca nu mi se inchide bine maxilarul dupa ce mi l-am pus, intrucat imi inalta ceva pe una din masele, in partea stanga, anume -un inel care mie cel putin mi se pare pus stramb, facand comparatie cu cel din partea dreapta. Am sunat la cabinet, dar de receptionera (care o avea si studii in ortodontie, cine stie...dupa cum m-a luat in primire) nu am reusit sa trec. Aceasta mi-a spus ca e normal, ca am un "butonash" pentru inaltare, si o sa se toceasca in timp etc. etc. Da, bun, bine...dar doctorita nu mi-a explicat nimic de butonash...de aia oricum n-am reusit sa dau...asa ca la cei 24 de anisori ai mei, o sa ii rog pe parintii mei sa intervina, pentru ca asa e frumos si eficient (dupa ce dai o gramada de bani), sa te duci "cu pâra" la mama si la tata, poate iti rezolva ei problemele;). SINCER, unii oameni nu pricep ca atunci cand suni la un cabinet medical, nu suni nici de bine, nici de plictiseala, iar tonul civilizat, in mod paradoxal, e cateodata de prisos!!! Voi ce ma sfatuiti sa fac? In conditiile in care nu sunt inca obisnuita cu aparatul dentar, e normal sa imi pun niste probleme (poate idioate), dar disconfortul e evident si ...nush, "cam" disper aici:|

    0
    0

  • yonutz pe 5 Mai 2009, 18:44
    nu stiu ce sa fac..!!!

    imi poate spune si me cnva daka doare cand este pus aparatul dentar ....???? sau daka poate fi pus un accesoriu ca un gratar dentar (acopera toata suprafata dintilor ) ?

    0
    0

  • geo pe 13 Apr 2009, 21:45
    dintii mei sunt foarte strambi

    am avut un dinte crescut in spatele dintilor din fata sus si din cauza lui mi sa strambat si cei de jos fata.l-am extras la 18 ani fiindca mi-a fost frica iar acum am 24 si vreau sa-mi pun aparat.vreau sa stiu un cabinet in Bucuresti nu de fite dar bun ,curat unde doctorii lucreaza cu grija si nu prea scump .

    0
    0

  • bea pe 13 Apr 2009, 13:03
    :(:(

    eu am mare nevoie de aparat denatar pt ca dintii mei sunt foarte strambi[incisivii centrali] si toata lumea isi bate joc de mine:(((:(( ,iar parintii mei nu au bani sa-mi puna=((( cine stie ceva ortodont din cluj napoca si pune aparate dentare ieftine??:(( [aparat fix cu bracket-uri]

    0
    0

  • Adrian pe 11 Apr 2009, 23:28
    aparat dentar

    Am varsta de 20 de ani si am o mare problema la dantura :( Am dintii foarte rai . Ce-mi puteti recomanda in privinta aparatului dentar , daca am vreo sansa sa-mi unesc dintii

    0
    0

  • alexa pe 10 Apr 2009, 14:27
    rezultate

    am 14 ani si port aparat dentar fix de 3 luni,pot spune ca nam avut nici o problema grava,poate primele 2 zile mai greu cu mestecatul ,rezultatele se vad rapid

    0
    0

  • cristina pe 22 Mar 2009, 14:14
    ii super fain :D

    buna sunt cristina din baia mare si am 20 de ani.miam pus si eu aparat dentar de vreo 3-4 luni de zile.sunt foarte multumita de el .am aparat dentar metalic .in primele zile ma simteam foarte urat pt ca credeam k sunt urata si nu o sa ma aprecieze nimeni pt lucru asta.dar sa stiti k din primele zile de cand miam pus dintii am vazut rezultate.ma simteam complexata k port aparat dentar dar supa cateva zile mam obisnuit cu idea si am zis k nu ma intereseaza de parerea celor din jur .acuma pot sa rad si sa fiu mandra de mine k il port si peste 2 ani voi avea dintii pe care iam dorit din tot deauna.in primele 2-3 zile ma dureau si pe mine dintii mai ales cand mergeam sa mi`l stranga aparatul dentar.acuma nu am nici o probleme.doar de un lucru imi este frica .sper k atunci cand mil da va jos aparatul dentar sa nu am probleme cu dintii sau sami aparata carii!!!!!!!!! va incurajez cei care au posibilitatea de a`si pune aparate dentare sa o faca pt k pe viitor o sa aibe probleme cu dintii. zambitii tot timpul chiar dak aveti aparate dentare:D

    0
    0

  • MONI pe 18 Mar 2009, 02:46
    Aparat dentar fix

    Azi mi-a fost montat aparatul si in partea de jos si este mult mai ok decat a fost cand mi s-a montat cel de sus. La mine tratamentul a evoluat foarte bine la arcada de sus, inainte aveam cei 2 dinti din fata dispusi in forma literei "V", iar acum deja sunt aproape drepti. Inca putin si va incepe sa coboare si caninul care il am pozitionat prea sus (gen vampir) si recomand calduros tuturor celor care au nevoie de aparat sa aiba curaj de alua decizia inceperii tratamentului. E drept ca exista un oarecare disconfort cand ti se monteaza aparatul si 2-3 zile dupa, sau in momentul in care este schimbat arcul aparatului sau mai sunt montate mici dispozitive ajutatoare, dar desi cred ca nu sunt nici la jumatatea tratamentului, deja consider ca a fost o decizie foarte buna aceea de a incepe tratamentul ortodontic (si asta o spune cineva cu dintii foarte sensibili). Nu stiu decat in Cluj doctor (de fapt ortodont) care lucreaza cu aparat INSPIRE ICE. Recomandarea mea este sa consultati intai unul sau 2 ortodonti, sa vedeti ce solutii de tratament vi se propune si apoi sa luati decizia finala. Eu de exemplu as fi vrut sa optez ptr varianta unui aparat Lingual sau Invisalign, insa la problema mea nu erau potrivite si am fost la consultatii la vreo 3 ortodonti inainte de a lua decizia finala (inclusiv in Timisoara la Smile Factory, unde sincer am ramas profund dezamagita de consultatia facuta, nici macar nu au putut face radiografii ptr ca aveau aparatul stricat si mi s-a cerut sa merg cu radiografii din Cluj, plus ca le-au trebuit vreo 2 luni sa imi dea un raspuns cu diagnosticul si propunerile de tratament, si asta dupa ce i-am disperat eu cu vreo cel putin 10 telefoane...).

    0
    0

  • alina pe 22 Feb 2009, 13:20
    aparat dentar

    buna si eu am o problema si as vrea sa imi pun aparat dentar dar nu prea stiu unde sa merg pt k m-am mutat in buc de app 1 an si nu stiu khiar atat de bine bucurestiul ma-ti putea sfatui va rog unde as putea sa merg la ce cabinet de ortodent? pe mine ma interesa o adresa cv multumesc mult

    0
    0

  • andra pe 19 Feb 2009, 10:30
    aparat dentar mobil la 28 de ani :)

    Am 28 de ani si acum imi pun aparat dentar mobil. am luat decizia de a imi pune mobil deoarece mi s-a explicat ca acesta lucreaza in a marii maxilarul, respectiv mandibula si asta e metoda benefica mie, practic sa fiu mai explicita am prea multi dinti si prea putin spatiu, motiv pentru care "calcatura" cum se spune nu este cum ar trebui sa fie si ocluzia este mult mai mare. Im mod sigur va trebui sa il port peste 1 an de zile, dar acum daca mi-am asumat asta....e ok. Cu sarutatul mai usor....se pare ca intradevar se simte, vorbirea va fi si ea afectata si probabil si pofta de mancare :). Costul lui este de 290 RON pentru o coroana. Din pacate astea sunt repercusiunile faptului ca nu am vrut in ruptul capului sa il port mai devreme din motive lesne de inteles....fitze :). Nu pot sa spun ca am scapat in totalitate de aceste ..."fitze".... dar am inteles ca e mai important sa nu raman stirba dintr-o paradontoza prematura decat sa port acest aparat 1 an jumatate. El probabil ca va trebui purtat si ulterior macar noaptea pt ca dintii sa nu migreze. Va pup si succes celor care se decid sa poarte!!!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod