Aparatul dentar dupa 20 de ani

Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor...


Ma numesc Dobra Paul, am 21 de ani si sunt student la Universitatea Politehinca Timisoara. Sufar de o anomalie a dintilor (dintii din fata sunt inclinati spre interior, am "muscatura" prea adanca si cativa dinti gresit orientati).

Mi-a fost recomandat un aparat dentar fix, pe care sa il port 2 ani, dupa care inca 2 ani un aparat de seara. Sunt in dilema pentru ca am auzit ca desi aparent se obtin rezultate (dupa tratamentul de 2 ani), dupa un timp dintii revin la forma (amplasarea) lor de dinainte de tratament, din cauza varstei.
Va rog sa-mi faceti o recomandare, daca la varsta pe care o am (21 de ani) mai are sau nu rost sa-mi pun aparat dentar (daca rezultatele obtinute dupa tratament vor dainui in timp). Va multumesc mult si astept nerabdator un raspuns din partea dumneavoastra. - Dobra Paul, Timisoara


Gabriel Cervatiuc, medic stomatolog, iti raspunde:

Astfel de probleme sunt uneori greu de rezolvat. Eu mi-as pune in primul rand problema de ce ai ajuns pana la 21 de ani in situatia asta: cineva din familie ar fi trebuit sa observe despre ce este vorba. Astfel de probleme pot si trebuie sa fie detectate mai din vreme.

Nu ai specificat daca problemele au aparut ca urmare a aparitiei molarului 3 (maselei de minte) sau asa au erupt dintii tai.

In principiu problema ta tine de o specialitate a stomatologiei numita ortodontie. Orice tratament ortodontic care presupune aparat fix sau mobil actioneaza pe baza proprietatilor osului de a se remodela in functie de fortele la care este supus.

Deci modificarile pe care un aparat dentar le produce sunt de obicei ireversibile atata vreme cat nu exista forte care sa determine revenirea dintilor in pozitia initiala. Bineinteles ca se pot practica tratamente adjuvante celui ortodontic pentru a se asigura reusita tratamentului in timp.

Sfatul meu este sa iei legatura cu un medic ortodont, care sa iti prezinte un plan de tratament. In ceea ce priveste varsta, aceasta este o decizie pe care numai medicul specialist ortodont o poate aprecia. In orice caz este posibil si la varste "mai inaintate" (vezi 21 de ani) sa se rezolve situatia, dar tratamentul va dura mai mult decat la copii de exemplu.

In principiu daca pacientul este consultat la timp (perioada aparitiei ultimilor dinti pe arcada) se intervine mai devreme, cu sanse foarte mari de succes ce pot genera schimbari fanatastice de aspect.
 

Comentariile 101-150 din 169

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 17 Feb 2009, 23:09
    braces

    fara griji oameni buni..am 19 ani si port aparat dentar de 4 ani...eu am ales un cabinet din Bucuresti( Leodent)..nu va faceti griji de look ca este ceva necesar si FOARTE util.. :)

    1
    0

  • monik pe 12 Feb 2009, 17:33
    pt moni din cluj

    te rog imi zici si mie la ce medic ortodont mergi in cluj ca sa ti pui aparat dentar Inspire ICE ca si eu sunt din cluj si as vrea sa mi pun aparat din acela.astept mail la adresa mea sweetina87@yahoo.com

    0
    0

  • andra pe 4 Feb 2009, 13:26
    ciao,

    Am 23 de ani si am probleme cu dantura,cred ca am nevoie de un aparat dentar,dar nu am incredere ca la varsta aceasta ,dintii mei vor fi mai drepti! SE POATE CA LA ACEASTA VARSTA SA MA AJUTE UN APARAT?

    0
    0

  • cristina_cool pe 25 Ian 2009, 22:28
    Ciao

    Ciao! Vad ca sunt o multime de intrebari referitoare la posibilitatea indreptarii dintilor la orice varsta.Da,bineinteles ca se poate aplica aparat la orice varsta.Eu am purtat un aparat fix ceramic si ulterior un aparat transparent care mi-a mentinut rezultatul.Am uitat sa mentionez ca sunt din Timisoara si mi-am pus aparat la dr.Camelia Szuhanek - cabinet Smile Center .Eu sincer sunt foarte multumita de aspectul final al dintilor mei.

    0
    0

  • nayana pe 22 Ian 2009, 12:43
    aparat dentar

    buna...am 20 de ani si acum o saptamana am aflat ca ar trebiu sa-mi pun aparat dentar.....sunt foarte nedumerita din cauza ca costa mult,si exista posibilitatea sa nu ma obisnuiesc cu el sa nu masimt bine si in largul meu.nu este vorba de ce zic ceilalti parerea lor nu ma intereseaza dar oare eu o sa maobisnuiesc...am citit si comentariile voastre si am observet ca nu este chiar asa de groaznic...ma tot gandesc ce sa fac,mai ales ca trebiue sa-l port vreo 2 ani,dar totusi sper sa iau decizia corecta...intre timp ma mai documentez.ii invidiezi pe cei care au avut curaj sa-si puna...poate o sa-mi fac si eu curaj...

    0
    0

  • sibille pe 21 Ian 2009, 22:25
    aparat dentar

    am 15 ani....si de cateva luni ma gandeam daca sa imi pun sau nu aparat....dintii mei sunt destul de strambi si cu dintii de jos cal pe cei de sus.......!!!

    0
    0

  • janina pe 21 Ian 2009, 16:58
    apara fix

    buna!...am 17 ani.Port aparat fix de pe 8 martie 2008 si trebuie sa il port timp de 2 ani. Tin sa va spun k acum ma bucur pt decizia pe care am luat-o,pt ca in tot acest interval de timp dantura mea arata din ce in ce mai frumoasa, desi este putin cam dureros si ciudat pana te obisnuiesti k el. Eu dak stiam mai demult k mi se vor indrepta dintii, mi-l puneam mai devreme.Toati medicii stomatologi mi-au zis k dantura mea nu se va indrepta si dak vreau ei pot decat sa mi imbrace sau sa mi extraga pe cei din fata(trebuie sa mentionez k din cauza plombei puse la 2 din dintii din fata, acestia au inceput sa se "inegreasca"), iar cand am aflat ca in timisoara pot sa imi pun aparat dentar nu am ezitat sa nu contactez pe doamna doctor, care a fost persoana ce mi-a redat speranta si zambetul pe fata-mi trista. Cine are probleme si este complexat de dantura lui il sfatuiesc sa nu dea k piciorul unei sanse ca aceasta pt k "durerea" ce o va simti pe parcursul purtarii aparatului nici nu se va compara k fericirea ce o va simti la vederea rezultatului, iar cat despre parerea celor din jur sa nu va pese pt k ei vor ramane k rasul fals cel afiseaza pe fata-i nevinovata, pe cand voi veti avea o dantura perfecta si de invidiat!!!!!

    1
    0

  • nico nico pe 21 Ian 2009, 11:05
    ptr simo

    Piata Kogalniceanu,str Gradina cu Cai nr4 ap1 interfon1 DR.ALEXANDRESCU OZIANA

    1
    0

  • iuliana pe 12 Ian 2009, 20:00
    despre aparatul fix

    Buna si eu port aparat dentar fix de aproape 2 luni si miercuri merg sa mi-l stranga.In primele zile cand mi-am montat aparatul tin minte ca am avut niste dureri cam greu de suportat dar m-am incapatanat sa nu i-au nici un algocalmin si sa suport durerea cu toate ca nu prea puteam sa mananc aproape nimic si simteam o preiune pe dinti...dar dupa vreo 3 zile nu m-a mai durut nimic si am putut sa mananc "orice" ,eu am avut si unele rani micute in interiorul buei din cauza aparatului dar asta nu e nici o problema pt ca iti dau o ceara speciala si o pui akolo unde te jeneaza.Eu nu am avut nici o problema de felul .....CE o sa zica colegii mei sau oamenii cu care vorbesc .... in plus chiar le placeau aparatul meu :)si nu trebuie sa va fie jena de ce zic altii asa cred eu ca pt un zambet frumos trebuie sa te sacrifici:).eu in total am dat pe aparat cam 1000 de euro pt ca am platti montarea ca stomatologul ii particular ....el ii din Timisoara daca vreti sa stiti asta.si o sa-l port cam 1 an si jumatate si doar dupa 2 luni vad diferenta la dintii de jos ca nu erau chiar asa de strambi ,mai strambi sunt aia de sus pentru ca am maxilarul ingust si dintii cam lati cam atat am avut de scris

    1
    0

  • Jasmine pe 10 Ian 2009, 11:25
    :(

    Mi-am pus de curand aparat dentar fix din metal shi acum regret foarte mult,m-am luat dupa medicul meu care spune k cel din metal are mai multa forta shi durata de purtare este mult mai scurta decat cel alb de ceramica,am fost la cei mai buni doctori specializati din timisoara si toti au spus la fel...:(...arata oribil,e incredibil ce mult te urateste un aparat at cand vorbesti cu cineva si in plus nu pot sa dorm noaptea din cauza durerilor...oare chiar atat de multe trebuie sa suportam noi ptr o dantura perfecta?sa nu vorbesc k toata lumea se uita numai la gura mea cand vorbesc...:(...si nu pot sa mananc nimic...sunt constienta k altii poarta si 2 ani un aparat dentar si nu au nicio treaba,eu nu reusesc sa stau nici macar 6 luni cat mi-a zis medicul...dupa 3 luni,cand toti dintii sunt drepti o sa-mi pun unul lingual...ala chiar merita toti banii si sa suporti toata drerea,se pune in spatele danturii si nu se vede deloc...cautati pe google,chiar e super sa porti un aparat dentar invizibil,sa nu stie nimeni ;)

    0
    0

  • Mihaela pe 4 Ian 2009, 22:01
    impresii si comentarii despre braces

    Ma numesc Mihaela am 23 de ani si de 2 luni sunt purtatoare de braces si vreau sa va povestesc un pic despre viata in "havy metal" :).In primul rand am ajuns sa port braces din cauza faptului ca de-a lungul anilor am fost la foarte multi dentisti care mi-au scos dinti, si mi-au tot scos si nici unu nu mi-a zis ca acolo de unde iei trebuie sa pui la loc si astfel am ajuns in situatia in care prin dintii mei de sus poate sa treaca trenu intr-atat sunt de distantati.Si sa nu mai zic de partea din dreapta jos unde nu mai am dinti aproape deloc.Am mers la un dentist bun (se numeste Kalashli Iad de la cabinetul Dental Med din Timisoara) si acesta mi-a zis ca am nevoie de aparat. Zis si facut.Mi-am pus aparat metalic;ma costat 500 de euro dar am dat avans 200 si restu ii platesc in rate lunare.Prima zi a fost de groaza, ma durea, vorbeam foarte ciudat si imi simteam dintii ca si cum au fost prinsi intr-o menghina care strangea constant, abia am putut sa mananc, dar ironia a fost ca nu mancasem decat de dimineata si seara cand am ajuns acasa eram moarta de foame si am zis ca si daca ma dor dintii de-mi ies ochii din cap de durere eu tot mananc. Acum dupa 2 luni m-am obisnuit, s-a obisnuit si prietenul meu si glumim amandoi asupra faptului ca nu pot sa-l musc cand ne jucam. La dentist merg in fiecare saptamana pentru ca sa-mi verifice si sa-mi stranga aparatul, el mi-a zis ca va trebui sa-l port intre 9 si 12 luni. Acum nu mai doare deloc decat atunci cand strang foarte tare din dinti sau cand vreau sa musc ceva mai tare si bineinteles cand imi strange suruburile dar ma obisnuiesc repede cu noua durere :).Cu mancarea e mai greu nu pentru faptul ca nu poti sa mai musti din mere sau sa manaci caramele sau bomboane sau seminte da e un pic cam aiurea cand mananc carne sau orice altceva si imi intra printre sarma intre braces uneori poate fi enervant sau chiar frustrant asa ca de multe ori ma enervez si ma lipsesc de alimentul respectiv dar cu o scobitoare si un pic de ata dentara se rezolva si problema asta.Mi s-a rupt odata si arcul si ma gandeam ca am ajuns la capat de lume sau ca dentistul imi ca spune ca trebuie sa-mi dau jos tot aparatul si sa-mi puna altul pentru ca eu am crezul ca arcul (sarma) se vinde odata cu aparatul dar nu e asa, fieacare braces se vinde in mod individual la fel si arcurile care oricum sunt schimbate la anumite intervale de timp. Sincer eu le recomand tuturor sa-si gaseasca intai un dentist bun care sa fie si ortodont si sa-si puna asa ceva doar la recomandarea acestuia. Nu e foarte inestetic si oricum merita toti banii pentru ca nimic nu se compara cu un zambet perfect.

    0
    0

  • simo pe 2 Ian 2009, 01:57
    pt nico nico

    nicospune-mi te rog la ce cabinet ti l-ai pus?

    0
    1

  • Ade pe 21 Dec 2008, 10:58
    BlingBling

    Salut.Am 17 ani si vreau sa multumesc acestui site pentru ca datorita voua..."am revenit cu picioarele pe pamant"cum s`ar spune.Peste aprox 1 saptamana imi voi pune si eu aparat dentar..Am plans ore in sir cand am fost anuntata ca mi se va scoate un premolar(sunt foarte fricoasa)...Ieri mi l`am scos,iar de atunci eu nu am mai vorbit cu nimeni...nici macar cu ai mei.M`am inchis in camera mea si am plans ore in sir(cu pauze),ma gandeam"ce vor spune ceilalti?...prietenele mele oare ma vor accepta?Sigur vor rade!!"..Dar dupa ce am citit si recitit comentariile voastre am realizat ca dramatizez prea mult aceasta situatie...si ca parerea celorlati nu este atat de importanta atata timp cat te simti bine cu ceea ce esti.Sper doar sa nu se observe foarte mult:D.

    0
    0

  • nico nico pe 18 Dec 2008, 16:30
    nico bucuresti

    buna!Am 31ani si tocmai mi am pus un aparat dentar fix pe care am sa l port aprox un 1 spre uimirea mea nu a costat nici foarte mult 2500 lei ceea ce ma bucurat aste faptul ca nu sunt sarmele acelea sa se vada urat ,nu stiu din ce material e facut dar e identic culoarea dintilor

    0
    0

  • frantzi pe 14 Dec 2008, 22:46
    damon braces / Inspire ICE

    am 24 de ani si de doi ani imi tot fac curaj sa imi pun aparat dentar. cand eram mica, parintii au vrut sa imi puna dar m-am impotrivit si rasfatul meu a invins, iar acum regret amarnic. dar asta nu ma opreste sa fac ceva acum. Va rog sa imi dati date de contact ale unui cabinet unde folosesc DAMON BRACES sau INSPIRE ICE. Moni, la tine am citit, intre timp m-am documentat dar nu am gasit inca un medic. Multumesc!

    2
    0

  • alexandra pe 7 Dec 2008, 14:31
    "zambeste nu se stie niciodata cine iti va remarca zambetul"

    am 23 si recent sunt fericita purtatoare de aparat fix ceramic(este chiar mai alb decat dintii).dupa anii si anii in care am umblat la diferiti doctori , in sfarsit am mi am luat inima in dintii si am facut acest pas. ma saturasem de faptul ca nu radeam in nici o poza si chiar eram constienta de faptul ca, chiar daca sunt draguta dintii strica totul!!!!!!!! as fi regretat toata viata acest lucru si acum sunt singura ca e unul dintre cele mai bune lucruri care au depins direct de mine si pe care l am realizat. desi intoxicata cu tot felul de teorii ca sunt dureri am ramas placut impresionanta ca nu am avut dureri!!!!! asa ca fetelor numai stati pe ganduri, nu va ganditi ca prietenul vostru nu o sa placa , dimpotriva ar trebuie sa fie alaturi (asa cum a fost in cazul meu) si cu siguranta in fata unui zambet cu dinti perfect drepti si albi nimeni nu va v a rezista:) aici este adresa cabinetului stomatologic in care veti un personal calificat care va v a asculta, intelege si rezolva toate problemele si nelamuririle http://www.almasan.ro

    0
    0

  • Oana pe 4 Dec 2008, 22:31
    pt ana

    pai dc sau stambat iar? :(.....

    0
    0

  • Oana pe 4 Dec 2008, 22:29
    pt ana

    si eu cred k glumeste geanina :)) nu are cum sa fie atat de scump....poate 360 de lei....

    0
    0

  • ana pe 3 Dec 2008, 17:31
    pt.geanina

    geanina glumesti?36 de milioane oau nu e prea scump?mi-e una mi se pare ca e enorm poi atunci ma lipsesc sa-mi mai pun!si consultatia cat e?si cat trebuie sa-l porti?

    0
    0

  • ana pe 3 Dec 2008, 17:19
    oana

    poi da oana eu am vut mobil dar mi s-au strambat iar ba chiar mai rau si dentistul meu mi-a recomandat fix dar problema e ca e prea costisitor si nu-mi permit sa-mi pun acum.poate tu nu ai probleme mari cu dintiii.

    0
    0

  • Oana pe 3 Dec 2008, 17:10
    pt ana

    eu am aparat mobil....am dat 4milioane pe el. Nici eu nui am prea albi...dar nici galbeni... yo habar nu am cum se albesc...:|

    0
    0

  • Zana maseluta pe 3 Dec 2008, 16:31
    despre aparatele dentare

    salut! si eu port aparat dentar si m-am hotarat sa imi fac un blog ca sa vada si ceilalti interesati despre ce e vorba :) cu poze si tot http:// amaparatdentar. blogspot. com tastati fara spatiile dintre cuvinte :)

    0
    0

  • Alexandra pe 3 Dec 2008, 04:06
    Re: ALINA, BAIA MARE

    salutare, am 21 de ani si de cateva luni tot caut un medic bun pt k as dori sa imi pun aparat dentar. Sunt din valea jiului si sincera sa fiu nu am prea mare incredere in medicii de aici (am avut mai multe probleme). Articolul tau kiar m-a interesat si impresionat placut. As dori din suflet sa mai vb si sa imi dai dak se poate mai multe detalii despre medicul din cluj. Id-ul meu este alexandrastefana. Multumesc anticipat

    0
    0

  • ana pe 2 Dec 2008, 16:53
    stie cineva

    stie cineva ce metode sunt pentru albirea dintilor?la stomatolog am inteles ca ti-i albeste dar se strica smaltul ,stiti cumva daca se albesc dintii daca te speli cu lamaie sau cu bicarbonat asa am inteles ca se albesc ,dar a incercat cineva? o functiona?si oana vreau sa te intreb ca tot mi-ai raspuns la ce am scris mai sus cat te-a costat aparatul fix ca vreau si io sa-mi pun ca ii am strambi si mai sunt si galbeni oau ce frumos nu?tu ii ai albi?

    0
    0

  • Oana pe 1 Dec 2008, 19:08
    pt ana

    nu trebuie sati fie frica de ce vor zice ceilalti.Eu nu mam dus 2 zile la scoala dupa ce mi lam pus tot din acelasi motiv,sa nu rada ceilalti de mine...dar miam dat seama k mam inselat...nimeni nu a ras...chiar toti imi spuneau sa nu ma jenez pt k mai tarziu mie imi va fi bine... Dar daca cineva va rade de tine...aratale ca nuti pasa...incearca sa glumesti si tu pe seama asta...de exemplu eu si colegu meu facem "mijto" pt k nu pronunt prea bine litera S si in loc de "sarmulitze" am zis "ciarmulitze" =)))=))))=))) Sau alta faza...mia zis o colega k o sami zica Sheron(de la desenele alea)...dar dak a vazut k nu iam dat importanta mia zis tot Oana ;) Asa k nuti face griji! ;) :* >:D

    0
    0

  • ana pe 30 Nov 2008, 13:28
    aparat dentar

    buna.ma numesc ana si am 15 ani.vreau sa-mi pun aparat dentar.am avut cand eram mai mica aparat mobil mi s-au indreptat perfect dar nu am mai fost dupa aceea la stomatolog si acum mi-au iesit cei doi canini de sus mai mult in fata decat cum ii aveam inainte sa-mi pun aparat.imi poate spune cineva ce sa fac? mi-e frica ca au inceput sa se impinga si cei doi dinti de jos in spate.credeti ca exista riscul sa iasa si dintii de jos in spate?dentistul meu de acum mi-a recomandat sa-mi pun aparat fix dar mi-e frica ca o sa rada ceilalti de mine si am inteles ca e si dureros.colegele mele au avut dintii aproximativ ca ai mei si li s-au indreptau dar eu am mai avut odata aparat mobil si tot degeaba.nu stiu ce sa fac ce ma sfatuiti ?am auzit ca aparatul e destul de costisitor si parintii mei nu sunt prea incantati sa-mi puna din nou.arat ca un iepuras si mi-e jena de colegi care unii dintre ei au dintii perfecti in plus ma jeneaza si la buza de sus.

    0
    0

  • Oana pe 25 Nov 2008, 21:18
    mmm...

    cam dupa cat timp se va cunoaste schimbarea? si e adevarat k dak nul porti o zi,doua risti sa nu ti se mai potriveasca aparatu?

    0
    0

  • Oana pe 25 Nov 2008, 21:14
    pt eu...

    pai nush...imi e cam rusine....cum sal sarut eu cu sarmele alea in gura? :|

    0
    0

  • eu... pe 25 Nov 2008, 20:57
    pt Oana

    de ce tie frica sa ii spui?

    0
    0

  • eu... pe 25 Nov 2008, 20:55
    la inceput...

    Eu deabea azi mi-am pus aparat dentar fix:D..sper sa se indrepte cat mai repde..oricum merita sa iti pui si oricine are nevoie ar trebui sa isi puna fara sa se gandeasca la ce cred alte persoane

    0
    0

  • Oana pe 25 Nov 2008, 16:43
    pt byby

    mda...ma gandesc ca ar intelege oricum k sa fiu sincera nici el nu are dintii f drepti :D...pana la urma cred k o sai zic....si dak va avea ceva imopriva il coi purta decat noaptea.... Ms moolt pt sfat :D :*:*:*:*:*

    0
    0

  • byby pe 24 Nov 2008, 23:17
    pt oana

    cred k dak te iubeste va intelege problema aparatului, desi dak tu nu vrei ai putea sa-l porti doar noptea:)......si eu am tot 16 ani si m-am tespartit de prietenul meu cu cateva zile inainte sa mi-l pun(al meu e fix:| )dar nu pt k nu as fi vrut sa ma vada asha ci pt k nu ma-as fi simtit eu bn q el. desi acum imi pare rau k am facut asta, ar trebui sa te gandesti mai bn k mn:*..poop

    0
    0

  • Oana pe 24 Nov 2008, 20:20
    nu stiu ce sa fac

    Buna! Sunt Oana si am 16 ani. Am si eu nevoie de un sfat. Mi-am pus de aprox 5 zile aparat dentar, e mobil,il port tot timpul. Problema care pe mine ma macina e ca iubitul meu este plecat in Spania ne vom vedea tocmai de Craciun :( faza e ca lui nu iam spus si imi este si teama sa-i zic. :| Nu stiu ce sa fac....sa-i zic sau nu.... Ma gandeam sa nu-i spun iar atunci cand va veni el in tara sa nu-l mai port decat noaptea :D fara ca el sa stie. Voi ce ma sfatuiti?:D

    0
    0

  • byby pe 22 Nov 2008, 13:21
    braces

    si eu port braces de 5 luni, sus si jos..cei de sus s-au indreptat si as vrea sa-l dau jos, dat am auzit ca diniti de vor da inapoi dak il dau jos inainte de termen. voi ce ziceti ?

    0
    0

  • andra pe 21 Nov 2008, 18:16
    raspunssssss

    cristina vreau sa-ti spun ca si eu am aparat fix din portelan(intradevar cel din portelan e mai scump dar nu se vede asa tare ca cel din metal si mi s epare mai finut)ai drptate 2 3 zile de jeneaza pana te obisnuiestiaaa si eu am canini aman2 sus si o sa mi coboare la nivelul celorlalti....si trebuie s ail port un an..............nu te mai lua dupa parerea celor care nu au si doar isi dau cu presupusu .....ai sa vezi pe pielea ta ca nu e chiar asa.pa

    0
    0

  • ana pe 16 Nov 2008, 12:05
    any

    buna ziua.spuneti-mi va rog,ma intereseaza asa o chestie:eu port braket deja de doi ani,dar medicul ortodont continua sa ma lase cu el desi inca la inceput spunea ca termenul maximal e de 2 ani.da sunt schimbari dar faptul ca trebuie sa port acest braket inca ceva timp ma face sa cred ca ii convine foarte bine medicului:problema e ca pe linga banii achitati lunar pentru fiece consultatie,eu sufar diun asta ca ma doare ingrozitor si scad din masa corporala...credeti ca ar putea specialistul sa prelungesca aceasta procedura din interese personale si cum as putea sa incep cu el conversatia ca sa scap de acest aparat dentar.Va rog mult sami respundeti voi astepta raspuns.cu stima ana

    0
    0

  • Roxymicki pe 14 Nov 2008, 15:48
    Informatii despre aparate dentare

    Am gasit o multime de informatii excelente, dublate de multe poze si cazuri clinice pe www.aparatedentare.ro. Accesati si voi! Sigur veti afla lucruri interesante!

    0
    0

  • ely pe 14 Nov 2008, 13:23
    indreptarea danturii

    buna am 24 de ani,as dori sa stiu dc mai pot face ceva cu dantura mea am caninii iesiti in afara,ma simt foarte rau din cauza lor tinand cont ca lucrez cu [publicul,as dori sa stiu si un pret estimativ,va multumesc.

    0
    0

  • Natasha pe 6 Nov 2008, 17:01
    am o intrebare

    am 25 de ani si in sfarsit m-am hotarat sa imi pun aparatul dentar. daca poate cineva sa-mi recomanda o clinica de ortodontie si un doctor bun? va multumesc

    0
    0

  • alexandra_inge_soc pe 4 Nov 2008, 20:37
    cat timp va doare?

    Am 20 de ani iar pana acum parintii mei nu au avut posibilitatea sa-mi puna un aparat dentar. Dar in urma insistentelor mele azi m-au dus la un stomatolog. Acesta mi-a spus k ar trebui sa-mi pun un aparat dentar fix pentru a-mi reface dantura complet. Am citit pe un site ca ar durea in primele doua saptamani de la punerea aparatului. Intrebarea mea este : "Va durea asa de in fiecare luna cand imi va ajusta aparatul dentar?"

    0
    0

  • geanina pe 29 Oct 2008, 18:41
    aparat dentar

    buna ma numesc geanina am 13 ani si in curand voi purta si eu aparat dentar fix.costa in jur de 36 milioane .sincer nu ma tem deloc.cred ca merita sa porti un apart cat ar fi el de costisitor pentru frumusetea ta proprie .ii incurajez pe cei care trebuie sa poarte sa poarte!!!!!!!!!

    0
    0

  • Georgi pe 22 Oct 2008, 20:15
    aparat dentar

    Buna ma numesc Georgi si am 18 ani, am citit comentarile vostre, dar as vrea dc se poate si daca cineva stie id-ul sau adresa de mail a Alinei din Baia Mare pt k vreau sa vorbesc cu ea, am nevoie de ea! Te rog Alina daca vezi comentariul meu sa imi raspunzi, am nevoie de informatiile tale pls raspunde!!

    0
    0

  • Alex pe 21 Oct 2008, 00:39
    medic ortodent , Cluj

    Buna , Puteti sa imi recomandati va rog un medic ortodont din CLUJ ? Sunt din Sibiu si singurul oras mai mare din apropiere este Clujul . De la cabinetul stomatologic la care ma duc mi s-a recomandat sa aleg un medic universitar (presupunand ca este cel mai bun) dar din pacate nu stiu unde as puta gasi sau cum . Va multumesc anticipat , Alex

    0
    0

  • melissa pe 19 Oct 2008, 13:02
    după 35 ani

    Am 37 ani şi vreau să-mi pun aparat.E o nebunie? Parcă deodată mi s-au deschis ochii şi văd ce nu văzusem niciodată: că am o asimetrie,generată de faptul că un canin de sus nu a crescut,e încă în gingie.Medicul a spus că poate fi ajutat să iasă. Mulţumesc.

    0
    0

  • MONI pe 18 Sep 2008, 23:02
    Aparat Inspire ICE

    Salutare tuturor celor ce au avut sau au nevoie de aparat dentar! Cum am ajuns sa las un comentariu aici...?Am 26 de ani, sunt in Cluj si maine voi merge la ortodont ptr a mi se pune aparat dentar Inspire ICE, deocamdata doar pe arcada de sus. Scriu aici ptr ca cei interesati sa poata avea pareri "la cald" despre aparatul dentar. Eu am inghesuire destul de grava, motiv ptr care mi s-a extras o masea si mi-au fost montate niste distantiere pe maselele din spate pe care va fi prins aparatul. Va voi tine la curent cu ceea ce mi se intampla vis-a-vis de aparat :) Ptr cei interesati, recomand vizitarea site-urilor www.damonbraces. com si www.iceclearbraces.com

    0
    0

  • Bianca pe 4 Sep 2008, 23:12
    NU numai aparat dentar:(

    Salutare...eu am 19 ani si vara asta am terminat de strans o suma de bani considerabila ...pt a-mi pune aparat dentar...si cand am fost ...in sfarsit la un ortodont mi s-a spus ca dintii din spate (max superior)nu cad at cand musc peste cei de jos...asha cum ar trebui sa fie...si ca doctorul mi-a recomandat sa ma operez pt a corecta acest aspect...iar numai dupa aia o sa pot purta aparat dentar...si mi-a zis ca este posibil sa fie nevoie si de o alta interventie chirurgicala....as vrea sa stiu daca cineva a mai facut acest lucru pana acum...ma refer la operatii ....si mentionez ca dintii mei...cu exceptia celor pe care i-a mentionat ...nu sunt foarte strambi...astept raspuns

    0
    0

  • alina pe 28 Aug 2008, 15:34
    aparat dentar

    Buna. Ma numesc Alina, sunt din Baia Mare si am 22 de ani. Am avut probeleme cu dintii de mica, am purtat aparat dentar mobil, insa doctorita nu si-a dat suficient interesul si nu s-a rezolvat problema. Am fost atat de suparata ca m-am chinuit pe degeaba incat am refuzat sa mai port. Si acum de trei luni de zile m-am hotarat sa incerc din nou. Asa ca in fiecare luna fac naveta la un medic in Cluj, pretul este 300 de euro iar consultatiile sunt gratuite. (plata aparatului dentar se poate face in rate, insa trebuie achitat cat de cat un avans). Si eu platesc in rate. Sunt foarte multumita de acest medic din Cluj. Deja se vede diferenta atat la muscatura cat si la aspectul fetei (deplasarea maxilarelor se vedea la buze destul de tare).Sunt foarte multumita si recomand tuturor care au probeleme indiferent de varsta sa poarte acest aparat daca doctorul le recomanda. Daca nu va permiteti plata integral sunt sigura ca exista posibilitati de plata in rate la unele cabinete. Durerea e suportabila iar dupa 2-3 zile de la fiecare nu mai simti nimic. Mananc orice (cu grija): guma, seminte, popocorn, ciocolata (cat incape), cartofi prajiti. Ranile care se fac in gura trec foarte usor daca folosesti o solutie din plante naturale (mergi la plafar si spui pt ce iti trebuie) , sunt ceva in genul unor afte bucale si se fac tot asa 2-3 zile dupa ce mergi la consultatie. Eu vorbesc foarte mult de felul meu si aparatul nu ma impiedica sa o fac, e ca si cum nu l-as avea. Singurul lucru care s-a schimbat este ca am nevoie de mai mult timp (cu vreo zece minute in plus) la igiena dentara. Eu sper sa va ajute informatiile pe care le-am scris. Dinti cat mai drepti :)

    0
    0

  • olivia pe 14 Aug 2008, 13:29
    aparat dentar dupa 21 de ani

    Buna , sunt Olivia , am 21 de ani si am o problema cu dintii:incisivul de sus este in interior si incisivul de jos este in exterior- invers decat ar trebui. Eu sun din Olt si as vrea sa- mi recomande cineva o clinica buna di Slatina sau Craiova.

    0
    0

  • Matei Alice Carmen pe 10 Aug 2008, 21:27
    Aparat dentar

    Buna ziua,ma numesc Matei Alice Carmen,am 11 ani si am o problema cu dantura.Am mai fost la un medic stomatolog si mi s-a spus ca am maxilarul prea mic si ca mi-ar trebui un aparat dentar.Cei 2 canini de sus nu sun in rand cu ceilalti dinti fiind iesiti foarte sus pe maxilar.Nu stiu unde as putea sa ma duc pentru a-mi rezolva problema,as dori un sfat de la dumneavoastra,unde as putea sa merg la un cabinet cat mai aproape de orasul meu,Caracal,jud.Olt.Va multumesc!Astept un raspuns!

    0
    0

  • ADINA pe 9 Aug 2008, 00:17
    APARATUL DENTAR DUPA VARSTA 21DE ANI

    BUNA SEARA AS VREA SA STIU SI EU DACA SE MAI POATE PUNE APARAT DENTAR DUPA VARSTA DE 21 DE ANI .SI UNDE AS PUTEA SA MIL PUN .EU AM O PROBLEMA CU DINTI CA SUNT INAINTATI IN FATA ,NU TOTI DOAR DOI.SI SEMAN CA UN IEPURAS.SI AS VREA SA STUI SI CAT MA COSTA DACA SE POATE .MULTUMESC MULT.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod