Alergie la ambrozie: cauze, simptome, tratament și prevenție

Dacă spre final de vară și început de toamnă ți se declanșează reacții alergice puternice, un lucru este clar: ești alergică la ambrozie. Unu din 5 oameni face rinită alergică – sau „febra fânului”, cum mai este cunoscută popular.
Vezi care sunt cauzele alergiei la ambrozie, simptomele declanșate de aceasta și învață să o previi și să o tratezi.

În ce perioadă apare alergia la ambrozie


În ciuda faptului că majoritatea oamenilor consideră că primăvara, odată cu revenirea naturii la viață după o iarnă grea, au loc cele mai puternice alergii, toamne este, de fapt, sezonul alergiilor, Din nefericire, din cauza încălzirii globale, perioada în care ambrozia produce polen este, de la an la an, tot mai lungă.
Dacă înainte sezonul ambroziei era august-septembrie, acum începe de la mijlocul lunii iulie și se încheie în noiembrie, când își intră iarna în drepturi cum se cuvine. Astfel, alergia la ambrozie a devenit una dintre cele mai răspândite din România, făcând tot mai multe victime.

De ce apare alergia la ambrozie


Ambrozia este o plantă erbacee originară din America de Nord și de Sud, care s-a răspândit treptat și în Europa, având nu mai puțin de 30 de specii. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod