Ai picioarele umflate? Iată ce poți face

Edemul, picioarele umflate sau retenția de apă este o afecțiune care este prezentă în viața multor oameni.
Cu toate acestea, dacă nu ești sigură de cauză, este posibil fie nevoie să vizitezi medicul și să remediezi problema. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale picioarelor umflate și cum le poți trata!

Care sunt motivele pentru care ai picioarele umflate?


1. Inactivitate fizică


Stilul de viață sedentar determină adesea retenția de apă și acumularea de lichide. În majoritatea cazurilor, inflamația este rezultatul unor probleme de circulație minore datorate inactivității fizice. Prin urmare, cel mai simplu mod de a remedia acest lucru este să faci mai multe exerciții sau să mergi cel puțin 30 de minute pe jos zilnic.

2. Probleme cu inima


Insuficiența cardiacă poate provoca inflamații ale picioarelor, deoarece inima nu este capabilă să pompeze corespunzător sângele necesar circulației în tot corpul. Acest simptom poate fi, de asemenea, însoțit de dificultăți de respirație atunci când stai întinsă sau după ce faci exerciții ușoare.
În acest caz, trebuie să te consulți cu medicul tău pentru un tratament adecvat.

3. Sindromul premenstrual și sarcina


În timpul sindromului premenstrual, numeroase femei au picioarele umflate. Acest lucru este, de asemenea, des întâlnit în timpul sarcinii. În aceste cazuri, te poți baza pe consumul de ceai de pătrunjel. Se taie frunzele de pătrunjel și rădăcinile, se toarnă apă fiartă peste ele și se lasă la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Strecoară ceaiul, adaugă zeamă de lămâie și miere.

4. Probleme la rinichi sau ficat


Edemul poate afecta și fața și mâinile, iar aceste afecțiuni sunt de obicei cauzate de problemele cu rinichii sau ficatul. Aceasta este o problemă gravă care trebuie tratată imediat, deoarece poate provoca scurgerea de proteine din sânge în urină și reducerea proteinelor din organism.

5. Cheaguri de sânge


Cheagurile de sânge de la nivelul picioarelor sau insuficiența venoasă nu reprezintă o problemă serioasă de sănătate. Cu toate acestea, dacă este lăsată netratată, aceasta poate fi periculoasă.
De fapt, pereții venelor din interiorul picioarelor încep să își piardă forța, astfel încât supapele cu sens unic către inimă încep să se deterioreze. La rândul lor, venele sunt umplute cu sânge. Pentru a trata această problemă, asigură-te că ții picioarele ridicate în timp ce dormi sau stai jos. Există, de asemenea, ciorapi speciali care pot atenua problema.

6. O dietă săracă


Una dintre cele mai frecvente cauze ale inflamării picioarelor este dieta proastă sau consumul excesiv de sare, deoarece sodiul face organismul să rețină apă. Dacă retenția de apă este o problemă constantă pentru tine, ar trebui să începi să modifici dieta. Sistemele tale circulatorii și limfatice sunt responsabile pentru echilibrul fluidelor corporale, așa că este important să le menții în stare de funcționare.
Asigură-te că:

- aduci un aport de vitamine esențiale, minerale, electroliți și antioxidanți;
- eviți alimentele procesate care au un conținut ridicat de sodiu;
- te concentrezi pe consumul de fructe și legume proaspete, cum ar fi avocado bogat în potasiu și legume cu frunze verzi care conțin mult magneziu;
- consumi alimente cum ar fi carnea de vită, nucile, semințele și grăsimile sănătoase, care au un conținut dens de nutrienți și ajută circulația, dar scad inflamația.

În plus, poți include în dieta ta suplimente și ierburi diuretice precum: castraveți, struguri, ghimbir, țelină, lămâi, ceai verde, ceai negru, ardei gras, usturoi, ceapă, pepene, pătrunjel, fructe de pădure, sparanghel.

Prin urmare, chiar dacă inflamația din organism cauzează durere și disconfort, nu este întotdeauna un simptom al unei probleme grave de sănătate.
Trebuie doar să identifici cauza care stă la bază pentru a găsi cea mai bună opțiune de tratament.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod