Ai continuu poftă de zahăr? Îți lipsește acest nutrient

De ce nu pot să renunț la zahăr din moment ce știu cât de nociv este pentru sănătatea mea? Cred că te-ai întrebat adesea acest lucru.
Te lupti si tu cu pofta de zahar? Stii cat de nesanatos este un consum exagerat, insa nu poti sa renunti la el. Specialistii spun ca pofta de zahar ascunde o carenta de nutrienti.

Nu sunt deloc putine studiile care au demonstrat efectul nociv pe care-l are consumul de zahar asupra corpului nostru. Stii deja ca zaharul in exces favorizeaza aparitia problemelor denare, a diabetului zaharat de tip 2, a bolilor de inima, plus o multime de alte boli grave. Cu toate acestea, este foarte greu sa controlezi pofta de zahar si multa lume ajunge sa-l consume in exces.


Conteaza tipul de zahar la care poftesti


Cel mai important lucru este sa identifici tipul de zahar la care poftesti. ”Pofta de ciocolata poate sa ascunda o carenta de magneziu, o problema foarte frecvent intalnita”, explica nutritionistul Elissa Goodman pentru site-ul Byrdie.com Un lucru pe care il poti face este acela de a inlocui sortimentele de ciocolata cu lapte cu cele care au un continut de peste 70% de cacao, deoarece sunt pline de antioxidanti si scad riscul bolilor cardiovasculare. Bineinteles, atunci cand sunt consumate cu moderatie.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod