coronavirus

Ai această grupă de sânge? S-ar putea să fii mai puțin predispus la infectarea cu coronavirus

Potrivit unui nou studiu, oamenii cu o anumită grupă de sânge sunt mai puțin predispuși să contracteze noul coronavirus. Specialiști danezi și canadieni lucrează împreună pentru a dezvolta noua cercetare, însă din primele date se arată că grupa de sânge ar putea juca un rol foarte important în probabilitatea ca o persoană să se infecteze sau nu cu Covid-19.
Așadar, în urma datelor aflate de cercetători, rezultatele fiind publicate în jurnalul de sănătate Blood Advances, se arată că 95% din pacienții în stare gravă, infectați cu virusul periculos aveau grupa de sânge A sau AB. Așadar, experții susțin că oamenii care au grupa de sânge 0 sunt mai puțin expuși să contracteze Covi-19, dar și alte infecții și boli ale organismului. Deși studiul nu este încă finalizat, primele concluzii ale acestuia arată că grupa de sânge a unei persoane joacă un rol foarte important în lupta cu Covid-19.


Este importantă grupa de sânge?


În datele studiului se arată că dintre cei 7,422 de oameni participanți la studiu, confirmați pozitiv cu Covid-19, 38,4% aveau grupa de sânge 0. Pe de altă parte, 44,4% din cei cu grupa A de sânge au fost confirmați pozitiv pentru infectare, o grupă de sânge care, cel puțin în societatea daneză, reprezintă o proporție de 42,4%. În paralel, cercetătorii din Canada au aflat că 61% din pacienții cu grupa 0 sau B erau în stare gravă după infectarea cu noul coronavirus, în comparație de 95% dintre persoanele cu grupa A sau B, între care 84% din aceștia aveau nevoie de respirație asistată.
Studiul este pur informativ, iar cercetătorii i-au avertizat pe oameni să nu își facă griji, legătura dintre Covid-19 și grupa sangvină nereprezentând un motiv de îngrijorare. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod