Afte... si leziuni usoare ale mucoasei bucale

Ce este, mai exact, o afta? Afta este o rana superficiala a mucoasei bucale. Are forma unei ulceratii dureroase, clar delimitate, de culoare alba, sau ocazional galbena, inconjurata de o membrana rosiatica.

Aftele mici se vindeca de la sine in decursul a zece zile, fara a lasa cicatrice. Totusi sunt foarte dureroase in tot acest timp, in special in momentul masticatiei.

Care sunt cauzele?

Cauzele formarii aftelor sunt putin cunoscute, desi au fost identificate anumite elemente ce favorizeaza aparitia acestora, precum factori ereditari, anumite alimente (alimente bogate in histamine, adica branza cu mucegai, nuci, alune, ciocolata, caise, ananas, capsuni, zmeura, lamaie etc.), trauma fizica (muscarea mucoasei bucale, aparatele dentare si protezele, perierea agresiva a dintilor), anumite medicatii, stresul, hormonii (ciclul menstrual, sarcina) sau fenomene imunologice.

Unde pot aparea?

Gingii: 42%
Obraji: 32%
Varful limbii: 28%
Buze: 21%
Cerul gurii: 7%

Cum actioneaza filmogelul?
Urgo Afte este indicat atat in tratamentul aftelor usoare, cat si al ranilor minore ale mucoasei bucale.

Urgo Afte este un filmogel ce formeaza o pelicula subtire pe mucoasa bucala.
Filmul astfel format:

protejeaza rana de agresiunile externe (alimente, dantura, aparate dentare etc.);
inlatura durerea rapid si pe termen lung;
favorizeaza vindecarea;
rezistent la apa si alimente.

Cum trebuie folosit Urgo Afte?

Curatati o parte a spatulei de marginea sticlutei. Aplicati substanta ramasa folosind spatula, avand grija ca afta sa fie acoperita in totalitate. Lasati sa se usuce timp de 10 secunde, apoi inchideti gura: se formeaza astfel un film vizibil.

Daca aveti impresia ca filmul nu acopera corespunzator afta sau leziunea, atunci reaplicati.
Aplicati Urgo Afte ori de cate ori este necesar, dar nu mai mult de 4 ori zilnic, si de preferat inainte de mesele principale, pana se vindeca complet (3 pana la 5 zile).

Atata timp cat filmul ramane vizibil, nu este necesara o noua aplicare. Igiena filmogelului este garantata de compozitia sa, de aceea spatula nu trebuie curatata dupa fiecare utilizare.

Eficacitate dovedita:

Studiu clinic realizat pe 31 de pacienti ce prezentau afte aparute recent.

Principalele concluzii:

- reducerea durerii cauzata de afta, rapid si pe termen lung: da
- reducerea semnificativa a dimensiunii aftei in timpul tratamentului: da
- satisfactia oferita de produs*: da

* 90% s-au declarat satisfacuti spre foarte satisfacuti

Inovatie:

Calmeaza si vindeca.
Practic, aplicare locala.
Spatula inclusa.
 

Comentariile 1-50 din 67

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Afte pe 25 Feb 2014, 10:55
    Afte in gat

    Eu acum am 3 afte in gat , 1 pe obrazul stang , 1 pe obrazul drept . Pe afara se gaseste o solutie http://oralmedic.com/ . Cei care au posiblitatea sa o incerce cica trece durerea imediat si in 2 zile trece si afta , urgo nu are nici un folos la mine , tot 10 zile imi ia sa treaca afta , tot la fel de mult doare chiar daca il folosesc . Am facut rost acum de putina clorula de zinc de la dentist , aceasta substanta practic arde afta , daca puteti sa faceti rost incercati sa vedeti . Pe moment ustura tare in jur de 5 - 10 minute dar pe urma trece si afta se mai strange.

    0
    0

  • danut pe 21 Iun 2013, 18:24
    cred ca e un chin foarte lent asta...

    eu am 27 ani si ma confrunt cu problema aftelor de cand sunt mic dar pe an ce trece apar tot mai mari si mai dureroase. Acum am 3 afte pe gingia de sus si una pe buza de jos mai poti manca sau manca???? mai greu dar cine sa te creada ca pana si nevastamia rade de mine si nu ma crede ca nu a mai vazut asa ceva... si eu am incercat toate medicamentele posibile si nimik urgo asta e o prostie si el e scump si nefolositor ustura de mori cand il aplici tine jumatate de ora si gata, afta tot 2 saptamani te tine pana nu isi face damblaua nu ai ce face. Eu unu as da milioane sa pot scapa de teroarea asta...

    1
    0

  • Daniel pe 4 Ian 2013, 21:26
    Afte 2

    Pentru cei cu foarte multe afte in gura, in gat : dintr-o afta s-au format mai multe, si ati dat in 'aftoza'. ducetiva la medicul de familie care va prescrie o reteta, va duceti la farmacie unde va prepara solutia si in cateva ore o puteti ridica si folosi. se ia o lingurita de solutie, se clateste si se face gargara cu ea in gura aproximativ 15 minute, de 3 ori pe zi. in 48 ore trec toate aftele. NUMAI BINE

    2
    0

  • Daniel pe 4 Ian 2013, 21:22
    Afte

    Pentru tratarea aftelor te speli bine pe dinti, folosesti apa de gura, apoi iei un betisor de ureche, il bagi in albastru de metil si apoi tamponezi si freci usor afta. Suprafata alb galbuie se va face relativ albastra iar locul iti va amorti. Trece in 24 ore. Numai bine !

    3
    2

  • ana pe 13 Oct 2012, 23:24
    puschele ..afte

    din copilarie stiu ca-mi apareau niste bubite mici si dureroase pe limba.mama ami spunea ca le am ptr. ca m-am jucat cu piptenle dupa care am mancat fara sa ma spal pe maini, dupa care ma punea sa-mi trec o suvita de par prin gura ca-mi trece.si culmea...ami trecea. a doua zi cand ma trezeam nu mai aveam nimic.nu e gluma! lucrul l-am repetat de fiecare data si a dat rezultate. am destui ani si nu cred an povesti ,dar cred ca parul are o substanta care combate aftele anainte de a se sparge sa formeze ulceratii.parul nu trebuie sa fie splat anainte poate avea si doua trei zile.uneori cand aveam nevoie trecceam usor cu limba peste parul unuia dintre copii mei.a doua zi nu mai aveam nimic.

    1
    1

  • dahas pe 25 Iul 2012, 10:49
    Afte

    Aftele nu se iau. Aftele sunt rezultatul nu cauza. Cei care fac afte dupa ce au baut din cana altora care au afte se datoreaza faptului ca nu respecta regulile de igiena si e posibil sa ia cauza care produce aftele peroanelor respective. Remediile naturiste sunt diverese am sa enumar citeva. Aloe vera - stoarsa frunza (2-3 picaturi) pe afta si un masaj usor. Ciaiul de galbenele/musetel lasat la infurazat 10 min si facut galagara 2-3 ori pe zi. Tinctura de propolis - pusa pe afta dezinfecteaza si amorteste pentru 1/2h suficienta pentru a fi folosita inainte de masa pentru a preveni durerile din timpul masticatiei + alimente care au caracteristici acide (rosii, condimentele, otetul, fructele uscate, glutenul si alimentele acide). Evitati laptele/iaurtul pe parcursul perioadei in care aveti afte intretine/prelungeste perioada de vindecare a lor. Bicarbonat de sodiu - are rolul de reducerea ph-uli acid din cavitatea bucala folosit de studentii la medicina pe vremea de dinainte de 90 ca si modalitate de tratament a dintilor/gingiilor.

    3
    1

  • Deea Deeutza pe 30 Iun 2012, 18:23
    Afta

    Va rog sa ma ajutati,am o afta care este de...aproximativ o saptamana,cu timpul incepe sa ma doara mai tare si se cam extinde,as dori niste remedii naturale daca se poate.Va multumesc!

    5
    0

  • Anonim pe 18 Iun 2012, 02:29
    atentie

    io va recomand sa spalati fructele si legumele inainte sa le mankati stiu ca majoritatea no faceti si mai spalativa si pe maini si pe dinti dimineata si seara cel ptin daca vreti sa nu va mai iasa afte si mai stiu io ce kesti in gura ce spun io aici e mai important deccat un tratament mai bine asculati ce zic si nu o sa va mai iasa decat sa nu ascultati si sa va iasa iara si sa faceti aira tratamente si mai stiu io ce

    3
    7

  • ana-maria pe 8 Iun 2012, 11:43
    mi.a iesit niste umflaturi care ma doare de numai pot si se intind...

    mi.a iesit niste umflaturi care ma doare de numai pot atunci knd mananc si se intind pe limba... dar ele nu sunt pe limba sunt intr.o parte a limbii (in partea dreapta si se intind pe toata suprafata pana la varful limbii)... Va rog muuult de tot sa ma ajutati. Va multumesc!

    7
    4

  • S1LVIU pe 13 Apr 2012, 23:41
    afta

    augumentinul nu e bun sii iti sugerez sa incetezu tratamentul cu el,si nici antibioticele nus bune favorizeaza aparitia aftelor.Mai bine dute la farmacie si cer ,,e o solutie" cu care te badijonezi pe afte,incarca si nu o sa ti para rau ,mie pe langa asta mi au mai dat ceva pe reteta o apa de gura si inca ceva de badijonat aftele

    6
    3

  • vivi pe 7 Apr 2012, 21:32
    afta

    Buna .! am afte(9 am) de 7 zile,iau medicamente,soluti scrisi de medici si de dentisti ... de 7 zile ma dau cu solutii . si iau antibiotice(augmentin). si nu scap in plus am si Candidoza bucala pe limba. si n-am mancat de 7 zile nimic, va rog ajutatima ce sa ma fac? :(( nu pot manca,nici vorbi

    4
    2

  • Ramy pe 7 Ian 2012, 01:34
    Afte

    Buna tuturor, de 3 zile mia apărut o buba dedesuptul radacinii dentare. Este un guguloi alb care incrpe sa coaca, inconjurat de o umflatura roșie . Doare nespus de mult, abia mananc si mai nou, abia vorbesc. insa maine voi încerca cu bicarbonat si miere apoi cu sare. Eu cred ca e afta, la început m-am speriat, insa m-am linistit cand am vazut acest topic. Am 18 ani si e prima data cand imi apare asa ceva.

    8
    0

  • Alexandra. pe 29 Dec 2011, 20:35
    :D

    Incercati cu Glicerina Borazata !

    3
    6

  • Alexandra. pe 27 Dec 2011, 14:58
    :(

    Am si eu afte de vreo 6 zile.. e prima oara cand mi-au iesit... ma doare ingrozitor si abea vorbesc.. am incercat cateva tratamente dar de geaba . :( Ce recomandati ?

    3
    0

  • Alexandra. pe 27 Dec 2011, 14:58
    :(

    Am si eu afte de vreo 6 zile.. e prima oara cand mi-au iesit... ma doare ingrozitor si abea vorbesc.. am incercat cateva tratamente dar de geaba . :( Ce recomandati ?

    5
    0

  • daniel pe 21 Dec 2011, 23:47
    Pentru domnul Marcel Bararu

    Domnule Marcel daca se poate, as dori sa detaliati modul in care preparati solutia de piatra vanata, tatal meu este un pic in dubii legat de aceasta metoda. Daca ati putea lasa un mesaj cu un numar de telefon ori sa lasati un comentariu despre modul de preparare a solutiei mi-ati fi de mare ajutor. Va multumesc din suflet, sarbatori fericite!

    6
    0

  • dark pe 24 Oct 2011, 08:50
    piatra vanata

    Marcele 1000 de ani neintrerupti iti doresc. Am pus solutia de piatra vanata cam de 3 ori pe zi cu un betisor de vata. Dupa prima zi deja disparuse zona rosiatica din jurul aftei. A doua zi deja a inceput sa se micsoreze iar din a 3-a abia se mai vedea nenorocita de afta care altfel m-ar fi chinuit minim 10 zile de numa. Multam inca o data!

    9
    3

  • Roland pe 15 Oct 2011, 08:49
    Afte

    io o sa imi bag un flex in gura .. numai pot am afte 2 pe buza sus si jos pe limba in varf vreo 3 pe la masele si in spatele limbi nu am mancat mai nimic si ii a 4 zii si ii sambata am mers la urgente cica nui medic.. ma doare limba la cea mai mica miscare :(((

    7
    2

  • dia pe 27 Sep 2011, 19:47
    afte bucale

    tata are probleme cu aceste afte si vreau sa imi spuneti unde se gaseste piatra vanata,am cautat in Galati si mi s-a spus ca nu se mai fabrica .va multumesc

    2
    0

  • Marcel Bararu pe 5 Aug 2011, 08:49
    Afta bucala

    Există un remediu extrem de eficient utilizat in medicina populară dar nestiut de medicina traditională. Este vorba de piatră vânătă (sulfat de cupru) utilizat de viticultori la stropitul viilor. Se face o solutie saturată din sulfat de cupru si apă intr-o sticlută mică (ex: de rinofug). Se badijonează ulceratia de doua, trei ori pe zi. Trece in cel mult trei zile. Este complet nedureros. Durerea cauzata de aftă cedează după prima badijonare. Interesant ca afta e posibil să mai recidiveze o data sau de doua ori la intervale din ce in ce mai mari dar în forme atenuate după care dispare definitiv. Eu personal am suferit de această afecţiune şi am asociat acest lucru cu consumul entuziast de antibiotice (luate pe cale orală) care consider că mi-au debilizat sistemul imunitar. Am trecut progresiv prin toate formele de tratament: glicerină boraxată, albastru de metil, clorura de zinc, nitrat de argint. Aftele apăreau tot mai des si deveneau tot mai rezistente. Rezolvarea am descoperit-o de la un tăran dintr-un sat din nordul Moldovei. Au trecut de atunci treizeci de ani si nu am mai facut niciodată aftă. Mai mult, tuturor corora le-am prescris acest tratament au scapat definitiv de această belea. Succes

    6
    1

  • ovidiu pe 21 Iul 2011, 22:35
    afte

    am si eu o afta la gingie , va sugerez sa luati bicarbonat de sodiu pe deget si sa frecati in zona aftei pana sangereaza.... va lasa si durerea si dispare mai repede

    2
    1

  • daniela pe 12 Iul 2011, 14:35
    afte

    Voi va plangeti de o afta eu am 5 si nu mai pot am 3 pe buze si 2 pe gingi is impartite fix ca sa nu pot manca ieri nam mancat nimic pana la 6. Ma dau cu ceva solutie de afte "badijonaj" altadata imi trecea sper sa-mi treaca si acum.Cred ca o sa intru in cartea recordurilor cu 5 afte. 5....5.....5....5.....5.....5.....5....5.....5..5...5..5..5.....5......5

    4
    1

  • nicu pe 12 Iun 2011, 12:28
    afte bucale

    mor de durere cu ce se vindeca sau se amelioreaza durerea ?

    2
    0

  • Marcel pe 29 Mai 2011, 07:29
    Tratament afta.

    Am suferit in trecut de aceasta belea. M-am tratat conventional cu glicerina boraxata, albastru de metil, clorura de zinc, nitrat de argint. Imi trecea dar reaparea din nou din ce in ce mai des. Am aflat insa de la un localnic din nordul Moldovei de un tratament local: piatra vanata (sulfatul de cupru cu care viticultorii stropesc vita de vie). Este complet nedureros, si cel mai important, afta nu mai recidiveaza. Este vorba de o solutie saturata de sulfat de cupru in apa. Incercati, merita pe deplin

    8
    1

  • Lucian pe 28 Mai 2011, 14:58
    Afta cu lichid

    Mi-a aparut o afta pe buza de jos in interior, la inceput a aparut ca o gaura mica dupa care sa marit un pic dar sub ea in buza sa format ca o punga cu un lichid gros-transparent care prin apasare cu dantura il scoteam prin "gaurica". La un moment dat m am muscat din gresala de buza in locul respectiv asa de tare incat mi a dat sangele in fine in 3 zile sa vindecat rana dar afta respectiva a reinceput sa apara si acea pungulita cu lichid la fel. Ma ung de 1 saptamana cu Gengigel dar se pare ca nu prea o scot la capat, persista de aproape 30 zile. Va multumesc.

    1
    7

  • Ruty pe 7 Mai 2011, 23:43
    afta

    pe mine ma dispera cand imi mai iasa cate una :( odata mi-au iesit 3 in gura si am plans vreo 3 zile de durere nu am mancat vorbit sau baut :( un sfat bun incercati si la dentist sa mergeti , prietenul meu cand s-a dus la dentist , medicul i-a pus un tratament l-a usturat pe moment si dupa aia nu a mai avut nici o durere nici nimic i-a trecut :)

    1
    0

  • Catalin pe 29 Mar 2011, 20:35
    afte

    Ma doare de mor numai pot : numai rezist ce sa fac,daca pun sare o sa usture ??? AM 11 ANI O AM DE 2 DOUA ZILE

    9
    0

  • Selen pe 13 Mar 2011, 11:18
    Afte

    Buna, am o afta in interiorul gurii si ma doare foarte tare! nu prea pot sa mananc sau sa vorbesc! CAT VA MAI DURAAA???DOARE!

    4
    0

  • Dumitru 39 de ani pe 23 Nov 2010, 07:36
    despre afte bucale

    Buna ziua.Am avut foarte mult timp afte bucale foarte dureroase,de o perioada in coace nu am mai avut in gura dar acum mi-au aparut ceva sub limba o rana alba de cca jumatate de centimetru e foarte dureroasa.Acum ca sa pot minca ,inainte de masa cu 2-3 minute iau 5 grame de palinca si imi clatesc gura sa imi amorteasca aceasta afta de pe limba sa pot minca.Intrebarea mea este ce sa fac ca sa imi treaca sa nu mai iau sa clatesc gura cu palinca inainte de masa?

    5
    1

  • adriana pe 16 Nov 2010, 17:16
    afte

    Buna.mia aparut o afta languala pe partea stanga,am primit tratament un amestec de glicerina boraxata,stamicin,natriu si anestezina.mi sa manifestat prin roseata pe jumate limba si pe partea stanga sa despicat in doua cam un centimetru.roseata a disparut dar taietura aia nu.ce trebuie sa fac?poate fi cancer sau se poate face cancer din asa ceva?va multumesc.astept raspuns

    9
    3

  • gelu pe 8 Nov 2010, 17:29
    afte

    mie mi-a aparut pe limba de vreo 2 ani si nu imi mai trec deloc.nu stiu ce sa mai fac.am incercat cu urgo ,mia mai dat si un doctor o reteta cu o solutie dar nimic.are cineva un remediu

    13
    1

  • valy pe 13 Aug 2010, 17:35
    afte

    De doua zile mi-a aparut pe limba in partea stanga o buba care s-a marit si a copt.De cand a aparut mi s-a umflat limba rau si nu pot sa mestec si nici sa vorbesc. Pe langa coptura au mai aparut a groaza de bubite de culoare galbuie. Am dat cu GLICERINA BORAXATA dar nu se vede nici-o schimbare .Ce tratament mai exita?

    7
    0

  • MARIAN pe 3 Iul 2010, 13:05
    afta

    Mi-a aparut o afta pe buza de zos interior la inceput a fost o gaura ca un varf de ac iar peste 3 zile sa marit acum am o gaura in buza ca un bob de mazare mananc si vorbesc greu . Ce se intampla sunt foarte speriat .Ma tratez cu aphtaplus cat mai dureaza pana scap de aceasta???????????

    7
    3

  • vio pe 30 Iun 2010, 19:04
    afta

    bebelusul meu are afta de citeva zile si nu ii mai trece cu nimic am fost la doc.nea dat ceva preparat dar nici un rezultat si ea numai poate de durere ajutatine cu ceva. Va multumim

    10
    5

  • vlad pe 25 Iun 2010, 23:15
    afte

    mi-au aparut 4 afte pe limba.....ma ustura foarte tare...cu greu mananc si vorbesc.am incercat cu nistatin9pastile) dar nu sunt in totalitate eficiente aceste pastile...itr-un comentariu am vazut ca se vindeca cu are...am 14 ani .daca gasiti un remediu va rog sa lasati un mesaj.

    8
    0

  • elena pe 24 Iun 2010, 12:48
    afte

    Glicerina boraxata.Se recomanda a fi utilizat ca antimicrobian si antimicotic in tratamentul impotriva aftelor - am folosit-o pentru o afta pe obrazul stang si in doua zile mi s-a vindecat (era foarte deranjanta si dureroasa). incercati cu incredere, produsul are prospect cu indicatii de utilizare.

    1
    1

  • diana pe 20 Iun 2010, 19:43
    afta....

    am doar 12 ani, dar nu sunt scutita de afte...:(( chiar ieri mi-a aparut un destul de mare si fffff dureroasa......am nevoie de un remediu!

    1
    3

  • emy pe 11 Iun 2010, 19:11
    afte bucale

    de cind ma stiu imi apar frecvent aftele bucale sint mari , dureroase si insuportabile ,un remediu bun nu am gasit,la glicerina boraxata parca nici nu mai vor sa reactioneze va rog datimi un remediu efectiv m-am saturat pina peste cap.

    3
    3

  • nicoleta pe 4 Mai 2010, 13:45
    afte la copil

    in cat timp trec aftele la copil, avand si o gingivita grava

    7
    0

  • Oana pe 2 Mai 2010, 02:03
    tratament afte

    Eu foloseam pe vremuri nitrat de argint, insa nu stiu daca acum se mai elibereaza fara reteta.Atentie, se badijoneaza doar afta!In orice caz, durerea trece dupa prima folosire

    1
    0

  • dudu pe 21 Apr 2010, 19:16
    vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    nu mai poooooooooooooooottttttttttttt ce doareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nu pot mesteca:((((((((((( morrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    1
    0

  • ana pe 11 Apr 2010, 14:58
    intrbare

    am o rana pe partea stanga a limbii de la o masea ascutita,ce sa fac? multumesc,si astept raspuns.

    3
    0

  • tamar andreea pe 11 Mar 2010, 14:48
    Oralmedic

    Buna ziua, Eu locuiesc in Israel de cativa ani si si eu am probleme cu aftele astea.Am incercat la inceput un medicament care seamana cu acela din Romania dar inca te chinui cateva saptamani.A aparut la noi de cateva luni o solutie care se numeste oralmedic, este un acid care arde afta si in cateva minute dispare si nu mai doare deloc.Este foarte dureros pentru cateva minute dar merita...Este ca un betisor de curatat urechile care are inauntru lichidul asta ca un acid care arde afta.Sper sa apara si in Romania in curand.Eu una vi-l recomand. O zi buna

    4
    0

  • mircea pe 15 Feb 2010, 07:41
    aphtes

    mie imi apar afte destul de frecvent, in principiu din cauza faptului ca imi musc obrajii. am caninii putin mai ascutiti decat la alte persoane si ma ranesc usor. nu am reusit cu nici un medicament sa reduc timpul de tratare a aftelor. am folosit si acest medicament. afta se trateaza de la sine iar acest microfilm protejeaza in momentul in care trebuie sa mananci. uneori cand pun acest medicament pe rana ustura ingrozitor.

    4
    0

  • cristiandani pe 30 Ian 2010, 00:25
    afte

    e a 6 oara cand imi apare in decurs de 1 an si sunt curios cum scapi de ele ca am incercat mai multe medicamente inclusiv urgo afte si nu ajuta asa mult abia vorbesc ma ustura si numai zic de durerea provocata atunci cand inghit as vrea sa stiu si eu un tratament pt problema mea tin sa precizez ca unul din factori e raceala fie ca beau rece fie ca respir aer rece

    6
    0

  • danielabarbuta pe 11 Dec 2009, 21:49
    afte pe limba

    mi-a aparut aftele pe limba de aproape2 ani .lainceput mi-au trecut si reaparut. cred ca este de la antibiotic , lapte s-au banane.. am incercat mai multe variante si nici un rezultat . nu ma ustura , nu s-a extins doar ca am limba incarcata tot timpul. dati-mi va rog explicati s-au un tratament. multumesc. cu stima si respect daniela.

    6
    1

  • Cristina pe 8 Iun 2009, 09:15
    studiu clinic

    Citez din articolul de mai sus: "Studiu clinic realizat pe 31 de pacienti ce prezentau afte aparute recent." Cum este osibila o asemeea aberatie si prosteala a cititorilor? Cum este posibil sa scrieti ca s-a facut un studiu pe 31 pacienti??? Un medicament ca sa fie scos pe piata trebuie sa fie supus unui studiu serios nu doar pe 31 pacienti??? E adevarat sunt atatea cazuri de medicamente care se vand fara a fi trecut prin laboratoarele de cercetare(efecte asupra omului). Va rog sa revizuiti articolul...

    5
    0

  • nelica pe 24 Mai 2009, 00:20
    afte bucale

    copilul meu a fost racit pe caile respiratorii si dupa ce a luat ceclodyne la 3 zile de tratament i a aparut o afta la baza dintilor din fata jos sunt foarte dureroase i am dat cu un sprei aftaMED asa ne chinuim de 2 zile

    7
    0

  • vulpita pe 3 Mai 2009, 18:57
    afte bucale

    problema e ca am incercat tot felul de tratamente si de 3 ani cand apar cand dispar cu toate masurile drastice de igiena si folosirea paielor de unica folosinta va rog sa ma ajutati cu orice remediu care a dat rezultate

    3
    1

  • vulpita pe 3 Mai 2009, 18:28
    afte bucale

    si mie mi-au aparut in colturile gurii de cand consum lapte nefiert de vaca sanatoasa

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod