Afla mai multe despre psoriazis

Intr-o lume in care aspectul exterior primeaza, psoriazisul nu mai este doar o boala, ci o adevarata infirmitate, cu implicatii fizice, psihice, sexuale si de natura sociala...
Intr-o lume in care aspectul exterior primeaza, psoriazisul nu mai este doar o boala, ci o adevarata infirmitate, cu implicatii fizice, psihice, sexuale si de natura sociala. Bolnavii sunt stigmatizati in principal din cauza lipsei de informatii despre aceasta afectiune, care nu reprezinta un pericol pentru cei din jur, chiar daca este perceputa ca atare prin aspectul complet inestetic.

Ce este si cum arata?


Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, cu evolutie de lunga durata, cu ameliorari si agravari periodice, caracterizata prin aparitia unor pete rosii acoperite de coji sau cruste alb-sidefii, uneori cu tenta argintie, usor detasabile.

In unele cazuri, regiunile afectate produc mancarimi intense sau usturimi. Afectiunea se poate extinde pe tot corpul, tabloul fiind unul impresionant. Pe langa faptul ca pacientii trebuie sa invete sa faca fata bolii atat fizic cat si psihic, ei au de luptat si cu prejudecatile celorlalti. Majoritatea persoanelor nu-si pot ascunde teama si reticenta fata de un bolnav de psoriazis fara sa stie ca de fapt psoriazisul nu este o boala contagioasa.

Conform statisticilor, psoriazisul este o boala care afecteaza 1,5-3% din populatie, atingand fara discriminare toate clasele sociale. Psoriazisul afecteaza, in general, zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, zona lombara, zona de insertie a parului la nivelul scalpului) sau unghiile, dar poate afecta oricare alte zone ale corpului.

Unghiile pot avea un aspect patat, se pot ingrosa sau se pot desprinde de patul unghial, lasand doar un rest de unghie la baza acesteia. De asemenea, psoriazisul poate fi insotit de afectarea articulatiilor, caz in care vorbim de psoriazis artropatic sau artrita psoriazica, care poate determina deformari definitive ale articulatiilor si ingreunarea miscarilor pana la imobilizare completa.
 

Comentariile 51-63 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nusi pe 12 Nov 2008, 18:49
    daivobet

    cauta-ma didi! trebuie sa vorbim

    1
    0

  • Anka pe 12 Nov 2008, 16:22
    o falsa alarma de psoriazis

    eu am crezut vara aceasta ca sufar de psoriazis deoarece mi-au aparut niste pete destul de urate pe coate ce imi provocau mancarimi puternice. o buna farmacista mi-a recomandat ADVANTAN UNGUENT sa il folosesc de 2 ori pe zi timp de 10 zile. nu numai ca mi-a ameliorat mancarimile, dar dupa cateva zile era vizibila disparitia lenta a petelor. am folosit aceasta crema si pentru alte tipuri de pete si este foarte buna!

    0
    0

  • ms29 pe 12 Nov 2008, 14:30
    psoriazis-raule-

    as vrea mai multe informatii medicamentoase naturiste.am citit ceva dar nu suficient.eu il am la nivelul scalpului si am folosit nizoral unguent si sampon,dar nu mai da roade.astept parerile voastre

    0
    1

  • mama4you_br pe 12 Nov 2008, 09:07
    si eu am

    am aceasta boala de foarte multi ani si e localizata pe fata.este ingrozitor dar eu cit de cit o tin sub control.folosesc numai unguentul Flocinolon si la mine chiar da rezultate.mincarimile se atenueaza destul de mult.

    0
    0

  • cris pe 11 Nov 2008, 21:25
    psoriazis

    Ma intereseaza unde in Romania se gasesc Etanercept sau Infliximab.Am citit pe site-uri internationale ca ar da rezultate in cazul psoriazisului.

    0
    0

  • corina pe 11 Nov 2008, 20:20
    nu e molipsitor?

    Se spune in articol ca psoriazisul nu este molipsitor si totusi de cand ma stiu mi s-a spus sa am grija cu aceasta boala(n-as numi-o chiar infirmitate cum v-ati exprimat in articol).Molipsitor sau nu, stiu doar k se transmite (cel putin) de la mama la fat....si mai stiu ca in familia mea a avut bunica, mama, eu si sora mea inca din copilarie :(

    0
    0

  • cukrasz_kata pe 11 Nov 2008, 19:39
    un mod de viata

    Eu am psoriazis din 1983, de cind aveam 23 de ani. va dati seama cum ma simteam proaspat casatorita, si cu comentariile de rigoare, mai ales stiind cum sunt oamanii de la tara.Mi-a trebuit foarte multi ani pina m-am obisnuit, si va pot spune ca acum nici nu ma mai consider bolnava.bineinteles am avut tot suportul moral din partea sotului meu. Va recomand dragii mei , care suferiti de aceasta boala sa nici nu bagati de seama nici boala si mai ales pe cei care comenteaza. eu asa fac, si ma simt bine in pielea mea, chiar daca mai are cite un petic de psoriazis.:)

    1
    0

  • whiteangel pe 11 Nov 2008, 17:47
    ignoranta

    traim intr-o lume cu adevarat ignoranta.....desi avem impresia ca suntem moderni.......mama mea are 41 ani si are boala de la 11 ani............s-a declansat la moartea bunicului meu.toti medicii i-au spus ca nu o sa moara din cauza bolii ci cu boala pe piele.o vad ca sufera mult,incerca sa doarma cat mai mult,sa evite supararile.........desi in ziua de azi nu se poate.tatal meu a parasit-o pentru boala asta si apoi radea de ea pe strada..........pacat....pentru ca oricand putem pati si noi ca ei.......eu am invatat sa inteleg orice fel de boala oricum ar arata ea.......

    1
    0

  • didi pe 11 Nov 2008, 15:07
    pt ana

    se poate trai cu boala aceasta dar din pacate s-a agravat,la mama mea nu e problema de ce zice lumea ci de faptul ca i se crapa mainile de tot si e la tara si nu mai poate sa faca treburi si are mancarimi si pe corp,te rog sa-mi spui ce mai folosesti tu in afara de mibazon,mama mea s-a dat cu dermovate unguent in ultimul timp si te rog sa imi spui daca tii regim ,am citit in cartea Mariei Treben ca asa trebuie .

    0
    0

  • ana pe 11 Nov 2008, 09:57
    se poate trai

    mie intai mi-a aparut la degetul mare de la picior.mi-a trcut de la sine!! apoi mi-a aparut pe picior si am folosit Mibazon(unguent pentru caini)SI mi-a trecut.....iar acum am de trei ani(adik de la 15 ani,k acum am 18) ,la degetul inelar ,am fost la toti medici din oras .Toti mi-au dat tratamente diferite si nu s-a ameliorat nimic...am unghii foarte frumoase .si tot timpul persoanele kre mi le lauda si o vad pe cea cu problema le vine "sila" de mine...primesc multe jigniri...dar incerc sa trec peste ele...in familie nu a avut nimeni asa ceva...cel putin din kte stiu eu:P...deci se poate trai si cu aceasta boala...iar lumea trebuie sa se obisnuiasca cu asa ceva!!!

    0
    0

  • porsche pe 11 Nov 2008, 09:19
    se poate trai cu el

    Am psoriazis de 14 ani. Acum am 32 si m-am invatat cu boala. Face parte din mine. Cel mai greu mi-e sa ma duc la coafor, dar trec si peste asta, pentru ca imi doresc sa ma tund si sa ma coafez mai mult decat mi-e jena de coafeza. Trebuie sa invatati sa traiti cu ea, nu s-o ignorati.

    0
    0

  • nusi pe 11 Nov 2008, 06:48
    psoriasis

    am psoriasis pustulos pe palma si pe talpa. va rog sa ma informati despre aceasta forma a bolii. cauzele, tratamentul . cu stima ana samsudean

    0
    0

  • didi pe 10 Nov 2008, 17:51
    as dori sa stiu mai multe

    pt ca mama mea are 60 de ani si intr-adevar s-a declansat din cauza unei crize de nervi,avea doar pe palme dar acm i-a aparut si pe corp pe sub sani,o internam in fiecare an la dermato si se amelioreaza cat sta in spital dar apoi nu vrea sa inteleaga ca ar trebui sa tina regim si sa nu consume nici un pic de alcool,zice ca nu i-a zis doctorul asa ceva desi TGP ul a iesit 44,deci am fost la foarte multi dermatologi,poate imi dati o solutie pt ca sunt constienta ca tot eu ma voi chinui cu ea sa bo ingrijesdc dar si ea va suferi groaznic pt ca boala se agraveaza

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod