Afla cand functioneaza antibioticele!

Sforait. Nas infundat. Stranut. Fara antibiotice va rog!
Esti constienta ca raceala, gripa, durerile de gat si bronsita sunt cauzate de virusuri? Stiai ca antibioticele nu te ajuta in lupta impotriva virusurilor? Este adevarat. Mai mult, luand antibiotice cand ai un virus sau cand nu sunt necesare poate face mai mult rau decat bine, deoarece te expune riscului de a te infecta mai tarziu cand nu mai urmezi tratamentul bazat pe antibiotice.

Daca ai gripa sau raceala, antibioticele nu vor lucra pentru tine!

Antibioticele ucid bacteria, insa nu si virusurile care te imbolnavesc de raceala, gripa, tuse, bronsite sau dau dureri in gat.
Tratamentul cu antibiotice pentru infectii virale (raceala, gripa, tuse sau bronsite) nu va vindeca infectia si nu te va ajuta sa te simti mai bine. Trebuie sa te informezi pentru a afla care dintre bolile comune sunt virale sau bacteriene, si pentru a sti cand este necesar sa te tratezi cu antibiotice. Astfel, pentru a te proteja pe tine dar si familia ta de efectele negative ale antibioticelor consulta un medic de specialitate despre modul de administrare al antibioticelor.

Cand iti este prescris un tratament cu antibiotice:
  • respecta intocmai modul de administrare pe care doctorul ti l-a prescris;
  • inceteaza sa mai iei alte medicamente din clipa in care ai primit un tratament medical pentru o anumita boala;
  • urmeaza tratamentul prescris chiar si atunci cand te simti mai bine, deoarece daca tratamentul este intrerupt brusc si inainte de termen unele bacterii pot supravietui iar boala poate reaparea.

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru copii.



Ce NU trebui sa faci?

1. Nu lua antibiotice peste doza necesara.
2. Nu pastra niciunul din antibiotice pentru data viitoare cand te vei imbolnavi.
3. Nu lua antibiotice pentru o infectie virala, cum ar fi: gripa, raceala sau tuse.
4. Nu cere antibiotice cand un doctorul iti spune ca nu sunt necesare, deoarece nu te vor ajuta sa-ti tratezi infectia.
5. Nu lua antibiotice care au fost prescrise altor persoane, deoarece s-ar putea sa nu fie specifice pentru boala ta. Gandeste-te ca medicamentele adiministrate necorespunzator pot impiedica eficienta tratamentulului si va permite bacteriei sa se multiplice.



Alte informatii importante

  • Luand antibiotice pentru infectiile virale impune riscul de a scadea rezistenta organismului la antibiotice;
  • Pacientii solicita tratarea afectiunilor cu antibiotibe deoarece au observat ca acestea sunt prescrise peste tot;
  • Dezvoltarea infectiilor virale poate fi redusa prin spalarea frecventa a mainilor si prin evitarea contactului direct cu persoanele deja afectate;
  • Anual, medicii prescriu zeci de milioane de antibiotice impotriva infectiilor virale, cu toate ca acestea pot fi tratate si fara antibiotice.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andra pe 25 Sep 2008, 16:16
    Ref RACEALA

    Cu Echinacea da, ai dreptate! Dar ca sa-ti ciuruiesti fundul cu Polidin de 20 de ori pe an, fara sa ai nimic, numai asa... preventiv, nu mi se pare o idee buna! POlidinul se face de obicei cand este nevoie! Nu cred ca in prospectul Polidinului este specificat si acest mod de utilizare.

    0
    0

  • GABURICI pe 12 Feb 2008, 12:12
    RACEALA

    Pt.a nu mai raci astfel de repede, un tratament foarte eficace consta in injectii cu polidin, timp de 10 zile,primavara si iarna,urmata de o cura cu tinctura de echinaceea, cate 40 de picaturi de 3 ori/zi, timp de 2-3 luni, primavra si toamna.Eu asa procedez, si slava domnului ca nu mai racesc, sau daca reusesc sa ma molipsesc de la cineva foarte apropiat, fac o forma f.usoara.Oricum, pentru cei care fac forme de gripa sau raceli cu febra, pe langa medicamentele recomandate de medic, frectiile cu alcool camforat fac minuni.Sanatate.

    0
    0

  • alina pe 14 Nov 2007, 17:12
    raceala

    eu nu stiu ce sa mai fac pt k racesc f repede.sunt sensibila.dati mi un sfat ce ar trebui sa fac

    3
    0

  • marius pe 11 Oct 2007, 20:01
    kkkkk

    daca mai am un singur rinichi ar trebui sa am un regim alimentar fara unele etc?

    1
    0

  • marius pe 11 Oct 2007, 19:47
    ooooo

    cine-i larisa? am un copil care raceste f des cum o duc la gradinita_i gata in 3 zile. medicul nu stie decit rosu_n git si antibiotic nu a pomenit vreodata de viral sau etc.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod