8 lucruri ciudate care se petrec în corp când zbori cu avionul

Se umflă picioarele, te deshidratezi puternic, dar se întâmplă şi alte lucruri ciudate în corp când zbori cu avionul. La ce trebuie să te aştepti când pleci în următoarea vacanţă?
Există anumite lucruri care se schimbă în corpul nostru atunci când urcăm la altitudine mare şi zburăm cu avionul către o destinaţie de vacanţă. Iată câteva dintre cele mai ciudate lucruri care se petrec în corp când zbori cu avionul:

1. Picioarele se umflă

Este aceeaşi problemă pe care o întâmpini când petreci mult timp aşezată fără posibilitatea de a întinde bine picioarele. Din acest motiv, poţi să te confrunţi cu o senzaţie de picioare umflate după ce ai zburat cu avionul. Sângele nu circulă corect, iar acest lucru poate să cauzeze o senzaţie de picioare umflate, amorţite sau chiar apariţia unor cheaguri de sânge.
Pentru a evita acest lucru atunci când ai un zbor foarte lung, încearcă să te mai ridici de pe scaun sau să întinzi pe cât posibil picioarele din când în când.


2. Gusturile culinare se schimbă

Potrivit unui studiu apărut în Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance se pare că atunci când zburăm ni se schimbă gusturile culinare şi chiar şi persoanele care sunt dependente de zahăr tind să poftească la suc de roşii, scrie publicaţia Science Daily.


3. Poate să apară respiraţia urât mirositoare (halena)

Din cauza deshidratării excesive din timpul zborului, glandele salivare produc mai puţină salivă, iar acest lucru favorizează dezvoltarea halenei în gură. Poţi să eviţi acest lucru dacă mănânci sănătos înainte de zbor, consumi apă în timpul zborului şi mesteci gumă.



4. Şi tenul poate să fie afectat

Din cauza deshidratării şi a aerului uscat din avion, tenul tău poate să fie afectat. Astfel că îşi fac apariţia coşurile şi vei simţi pielea foarte uscată. Pune cu tine un tub de cremă hidratantă ca să-l ai la îndemână în caz de nevoie!


5. Poţi să ai ameţeli şi stare de rău

Chiar şi după ce cobori din avion pot să persiste puţin aceste senzaţii de ameţeală, de greutate resimţită la nivelul capului sau o stare uşoară de greaţă/vomă. Dacă ştii că ai aceste probleme este de preferat să alegi un loc situat în dreptul unei aripi a avionului.



6. Poţi să te confrunţi cu constipaţia

Un zbor mai lung poate să aibă un efect negativ asupra metabolismului, astfel că pot să-şi facă apariţia senzaţia de balonare şi constipaţia. Pentru a evita aceste probleme este de preferat să nu mănânci mult înainte de un zbor (şi să alegi o masă sănătoasă) şi să mişti picioarele din când în când în timpul zborului.


7. Auzul este afectat şi pot să te doară urechile

Din cauza schimbărilor de presiune, urechile pot să fie afectate şi vei simţi cum se înfundă, cauzând uneori o senzaţie de durere şi scăderea auzului. Dacă te confrunţi cu aceste probleme este de preferat să mesteci gumă pe perioada zborului.


8. Poate să apară durerea de dinţi

Tot schimbările de presiune pot să aibă un efect negativ asupra danturii şi să îşi facă apariţia durerea de dinţi care va fi trecătoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod