7 obiceiuri proaste care pot provoca dureri de cap

Durerile de cap, în special cele cronice și severe, nu sunt chiar plăcute. Iar atunci când ți se pare că nu mai poți rezista absolut deloc din cauza acestor dureri de cap, te gândești să iei o pastilă sau să îi faci o vizită medicului tău.
Cu toate că pastilele te pot salva de durere temporar, soluția pe termen lung s-ar putea să fie să elimini acele obiceiuri proaste care provoacă durerile de cap. Uite ce obiceiuri proaste ar trebui să elimini din viața ta!
 

Iată de ce apar durerile de cap:


Un prim factor important care cauzează durerile de cap este stresul. În momentul în care ești stresată prea des, durerile de cap își fac apariția în viața ta. Încearcă să te relaxezi cu activități precum yoga, înot, plimbări sau orice altă activitate care are un efect pozitiv asupra stării tale.

Știai că numărul insuficient de ore de somn poate duce la apariția durerilor de cap? Încearcă să dormi câte 8 ore în fiecare noapte și observă cum se poate schimba viața ta.

Pozițiile incorecte în care stai la birou, pe canapea sau chiar și în mașină pot avea un impact mai mare asupra vieții tale decât ți-ai imaginat.
Pe lângă faptul că acestea adaugă tensiune la nivelul umerilor și gâtului și pot duce la apariția durerilor de cap, efectele pe termen lung implică un abonament zilnic la kinetoterapie. Așa că evită pozițiile incorecte și stai dreaptă, oriunde te-ai afla.

Deshidratarea este considerată ca fiind un alt factor declanșator al durerilor de cap. Bea cel puțin 8 pahare cu apă pe zi, pentru o viață mai sănătoasă și lipsită de dureri de cap.

Primul lucru pe care îl faci dimineața când te trezești este să bei o cană de cafea sau de ceai? Atunci începi ziua cu deshidratarea organismului tău, care provoacă durerile de cap.
Încearcă să bei un pahar cu apă imediat după trezire și mai alternează cănile de cafea cu ceai.

Cât de mult crezi că este corelată dieta ta cu starea de sănătate? Ai ghicit, foarte mult. Iar în momentul în care consumi alimente procesate, care conțin tiramină sau aspartam, îți mărești șansele apariției durerilor de cap. Creează-ți o dietă bazată pe mâncăruri naturale, pe cât posibil achiziționate din piață sau din magazinele în care ai încredere.

Nu cred că mai este cazul să-ți amintim faptul că alcoolul în exces te poate deshidrata și îți poate afecta somnul.
Încearcă, pe cât posibil, să nu bei deloc sau să bei moderat înainte de a te culca. Și pentru fiecare pahar cu alcool consumat, încearcă să bei un pahar cu apă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod