Brânzeturi

7 alimente pe care să nu le consumi dacă eşti constipat

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci pentru a evita constipaţia este să ai o dietă echilibrată şi variată.
Constipaţia este o problemă comună cu care se confruntă o mulţime de oameni. Femeile sunt aparent mai predispuse decât bărbaţii. Fibra este o modalitate bună de a menţine lucrurile în mişcare, dar este important să se adauge şi carbohidraţii, care atrag apa şi pot înmuia scaunul. Dar, mai presus de toate, hidratarea este cheia!

Leslie Bonci, specialist dietetician, spune care sunt cele 7 alimente pe care trebuie să le eviţi în cazul constipaţiei:


Lactatele
Bonci subliniază ideea cum că lactatele constipă este doar un mit. Doar persoanele ale căror organisme nu pot procesa zahărul din produsele lactatale, intolerante la lactoză, ar putea să se constipe sau să aibă diaree.
Cu toate acestea, aproximativ 65% dintre oameni au dificultăţi în digerarea lactozei după perioada copilăriei. Specialiştii avertizează pacienţii cu constipaţie să evite consumul de lactate pentru că acestea dau senzaţie de balonare.

Mâncarea prăjită
Dieteticianul spune că dietele bogate în grăsimi tind să producă un blocaj. De multe, mâncărurile bogate în grăsimi nu sunt bogate şi în fibre. Toate aceste grăsimi stau mai mult în stomac până să se digere. Evită alimentele care au fost prăjite în uleiuri sau unt.

Făina albă
Alimentele prăjite pot fi, de asemenea, date prin făină albă, iar în timp ce carbohidraţii tind să obţină o reputaţie proastă, specialistul Bonci spune că ei sunt buni pentru intestin.
Cu toate acestea, faina albă nu are prea multe fibre, deci ar trebui ca trecerea să se facă treptat, începând cu cerealele integrale şi fibre de înaltă calitate.

Ceaiul
Acest lucru poate fi surrinzător, dar dieteticianul spune că nu e indicat să bei ceai în cazul constipaţiei. În timp ce ceaiurile pe bază de plante vor avea prea puţin probabil un efect negativ, ceaiurile negre bogate în tanin pot înrăutăţi situaţia. Acest ceai conţine, de asemenea, cofeină care pune puţin sistemul digestiv la treabă, dar deshidratează pe cealaltă parte, obţinând efectul opus.


Bananele
Bananele sunt bogate în fibre şi carbohidraţi, dar Bonci spune că ele blochează buna funcţionare a sistemului digestiv, ân loc să îl pună în mişcare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul bananelor care nu sunt încă destul de coapte.

Caisele
Fructele oferă, de regulă, o sursă solidă de fibre, dar Bonci îşi sfătuieşte pacienţii să evite caisele dacă aceştia au probleme digestive.

Orez
Orezul este un alt aliment care ţine sistemul digestiv în loc. În timp ce carbohidraţii sunt buni cu moderaţie, orezul alb nu are elementele fibroase pe care le întâlnim la orezul brun.
Având în vedere opţiunea dintre cele două, optează pentru cel brun pentru un intestin mai sănătos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod