6 sfaturi pentru reechilibrarea metabolismului

O dieta care te face sa te simti bine poate, de asemenea, sa creasca cantitatea de grasimi necesara metabolismului. Pe langa acest efect dieta contribuie la imbunatatirea aprecierii de sine imediat ce incepi sa mananci si sa te simti mai bine.
Iata 6 sfaturi care te vor ajuta sa iti procuri cantitati imense de energie si vigilenta mentala in timp ce scapi de kilograme.

1. Fiecare masa trebuie sa fie bogata in proteine deoarece acestea imbunatatesc starea sufleteasca si sunt bine absorbite de catre organism. Printre alimentele care contin cele mai multe proteine se gasesc: fructele de mare, pasarile de curte, carnea rosie fara grasimi, soia, iaurturile slabe in grasimi, orezul cu fasole si orezul cu linte.

2. Mananca peste de apa rece de 3 ori pe saptamana deoarece este considerat a fi una din cele mai bune surse de omega-3, un acid gras esential pentru buna functionare a creierului.
Exemple de astfel de pesti: somonul, tonul, scrumbia, sardinele si codul.

3. Mananca 2 oua pe saptamana sau adauga lecitina granule in cereale, salate sau legume. Acestea sunt cea mai buna sursa de fosfolipide, care ajuta la metabolizarea grasimilor si imbunatatesc performantele mentale.

4. Mananca la fiecare masa in functie de indexul hipoglicemic, adica, complexul de carbohidrati. Complexul de carbohidrati este un lant din molecule de zahar care sunt digerate incet, ajutand la prevenirea fluctuatiilor nivelului de zahar din sange.
Acestea pot cauza depresie la fel de bine ca si excesele de zahar sau alcool. De asemenea, acestia pot creste nivelul de serotonina, care imbunatateste starea sufleteasca. Printre aceste alimente se gasesc: faina din cereale, taratele, fasolea, merele, ciresele, caisele uscate, prunele si perele.

5. Consuma la fiecare masa fructe si legume pentru antioxidanti. Acestia reaprovizioneaza corpul si creierul cu oxigen, producand energie si luptand impotriva afectiunilor. Printre alimentele care au un continut bogat de antioxidanti se afla: prunele, varza, spanacul, broccoli si muguri de lucerna.


6. Trebuie sa ai o masa incarcata cu "seminte de pamant" deoarece acestea produc energie si grasimi esentiale pentru organism, care a ajuta corpul si creierul sa lucreze la performante maxime. Intr-un blender sau intr-o rasnita de cafea, macina seminte de in, susan, florea-soarelui, canepa si dovleac. Amestecul trebuie tinut in frigider intr-un recipient de sticla si il poti adauga la salate, il poti pune peste legume si cereale sau il poti adauga la shake.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 25 Ian 2008, 15:15
    FRUCTE

    cred ca cel mai sanatos ar fi daca am manca FRUCTE dupa fiecare masa.

    0
    0

  • Eugen pe 16 Ian 2008, 18:07
    Dieta

    Sunt de acord cu ceea ce scrie mai sus, cu siguranta o sa incerc si eu, ceea ce stiam deja e ca trebuie sa mananci cat mai diversificat.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod