6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face operația de micșorare a sânilor

Contează vârsta și starea generală de sănătate, dar există și alte considerente pe care trebuie să le iei în calcul dacă ți-ai planificat să faci operația de micșorare a sânilor.
În afară de faptul că vei purta o mărime mai mică la sutien, viața ta va fi afectată pe mai multe planuri după ce faci această operație. Contează foarte mult să fii bine informată și să știi la ce să te aștepți pentru a putea lua decizia potrivită pentru tine și a te adapta noii forme a corpului tău după aceea.

 
Iată ce trebuie să știi dacă optezi pentru o operație de micșorare a sânilor:

 
1. Poate fi destul de dificil să alăptezi copilul

Chiar dacă nu plănuiești încă să ai un copil, trebuie să iei în considerare și acest lucru, pentru viitor. Multe femei se simt mai aproape de bebeluș în timp ce-l alăptează și este important ca un chirurg plastician să-ți explice înainte cum va decurge această etapă posibilă și care vor fi dificultățile.
Tipul de procedură folosit pentru reducerea sânilor a evoluat, iar problemele apărute sunt mult mai puține în prezent.
„În acest moment după reducerea sânilor se păstrează o mare parte a glandelor mamare care asigură producția de lapte și în cele mai multe cazuri femeile care au făcut această operație nu vor avea probleme semnificative când vor să-și alăpteze bebelușii”, potrivit dr. Ryan Neinstein, medic chirurg din New York. În același timp, aproximativ 18% din numărul total de femei nu vor putea alăpta din cauze separate de această intervenție chirurgicală.

 
2. Vei purta bluze mult mai mici

Înainte de operație mulți medici le recomandă pacientelor să facă mișcare și să respecte un meniu sănătos pentru a elimina kilogramele în plus. În acest mod se asigură că sânii sunt mari în mod natural și nu din cauza obezității. Dacă deja ești într-o formă foarte bună trebuie să ai în vedere că vei schimba și mărimea pe care o porți la bluze sau tricouri.
Multe femei care aleg această procedură sunt nemulțumite pentru că de fapt trebuie să ia o mărime mai mare numai din cauza sânilor, ceea ce dă impresia că sunt mai corpolente decât în realitate.

 
3. Nu te aștepta să nu te mai întorci deloc în cabinetul medicului

Nimeni nu vrea să se gândească la posibilitatea ca ceva să nu meargă așa cum trebuie în timpul operației sau în perioada de recuperare, dar se poate întâmpla. „Ca regulă generală între 3 și 7% dintre operațiile de micșorare a sânilor vor necesita o procedură de corectare a rezultatelor. Una din 20 de paciente va avea nevoie de o intervenție asupra cicatricii formate pentru a facilita recuperarea optimă”, spune dr. Neinstein.
Durează aproximativ un an pentru ca sânii să se adapteze la noua formă și în unele cazuri se remarcă modificarea poziției mameloanelor sau alte probleme similare.
„În cazul în care mameloanele se situează mai sus decât trebuie vor fi necesare intervenții separate pentru fiecare sân, care pot fi destul de dureroase”, spune dr. Neinstein.

 
4. Cicatricile ar putea arăta mai rău decât crezi

De obicei în cadrul consultațiilor medicii le explică pacientelor că semnele lăsate de intervenție vor fi ușor de acoperit cu sutienul sau costumul de baie. Cu toate acestea, în practică nu vei mai putea să cumperi costume de baie minuscule pentru că se vor observa cicatricile. 
„În prezent se fac eforturi sporite pentru a se diminua suprafața de piele afectată de cicatrici, de a reduce perioada de recuperare și numărul de zile de repaus. Pe viitor sperăm că vom putea folosi tehnologia pe bază de ultrasunete pentru a micșora sânii fără să fie nevoie de o incizie”, explică dr.
Neinstein.

 
5. Unele zone vor rămâne amorțite definitv

După operație toate femeile vor avea mameloanele și zona din imediata apropiere amorțite, însă o proporție de 10% vor avea acest simptom permanent. 

 
6. Vei avea mult mai multă încredere în tine

La câteva săptămâni după recuperare femeile încep să se simtă foarte bine și constată că nu mai au nevoie tot timpul de sutiene speciale de susținere. Se simt mult mai libere și devin spontane, încrezătoare în propriile forțe. Nu mai au dureri de spate sau urme adânci lăsate de sutien la finalul zilei și se pot implica în noi activități.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod