5 sfaturi practice ca să te încălzeşti rapid când este frig afară

Consumă zilnic ceai de ghimbir care are proprietatea de a creşte temperatura corpului. În schimb, evită orice băutură care conţine cofeină!
De când a venit vremea rea ai mâinile şi picioarele reci, buzele uscate şi te cuprinde o permanentă stare de frig? Nu este bine să te plimbi cu mâinile în buzunare, dar ar fi indicat să consumi cafea decofeinizată, sunt câteva dintre descoperirile făcute de specialişti şi citate de publicaţia britanică Dailymail.

Iată câteva dintre cele mai bune modalităţi la care poţi să apelezi ca să nu suferi de frig:


1. Nu pune centrala termică pe o temperatură ridicată


Acest lucru nu te va ajuta atunci când ieşi afară, deoarece organismul va avea un şoc mult prea mare. Acest şoc produce schimbări la nivelul vaselor sanguine, astfel că cele mai afectate vor fi extremităţile, avertizează medicul cardiolog John Scurr, citat de DailyMail.co.uk.
"Pentru a evita această schimbare dramatică pentru corp, menţine temperatura din casă între 18-20 de grade", recomandă specialistul.


2. Bea cafea şi ceai decofeinizate


Cafeina blochează anumiţi receptori ai vaselor sanguine, astfel că vasele de sânge rămân dilatate şi pierzi mai multă căldură, explică un alt cardiolog, Ediie Chaloner, citat de publicaţia britanică. Astfel că atunci când ieşi afară în frig este de preferat să consumi băuturi fără cofeină, deoarece nu vei resimţi frigul atât de repede.
Specialistul recomandă în schimb ceaiul de ghimbir care are proprietatea de a încălzi corpul.


3. Nu te plimba cu mâinile în buzunare


Chiar dacă ai tendinţa să-ţi ascunzi mâinile în buzunarele gecii atunci când este foarte frig afară, este de preferat să nu renunţi la acest obicei. Potrivit unui specialist, prin legănarea mâinilor pe lângă trunchi, muşchii lucrează, iar circulaţia sanguină este îmbunătăţită, generând o senzaţie de căldură în corp.


4. Consumă proteine


Digestia proteinelor se face mai lent, lucru care determină o creştere a temperaturii corporale. De exemplu, un bol de fulgi de ovăz fierţi în lapte de soia asigură un plus de proteine şi calciu la micul dejun, recomandă nutriţionistul Sarah Schenker.
De asemenea, dacă adaugi peste acest terci şi câteva linguriţe de iaurt vei avea o cantitate mai mare de proteine.


5. Evită căciula din lână


30% din căldura corpului se pierde la nivelul capului, de aceea este recomandat să porţi căciulă în sezonul rece. Însă, specialiştii recomandă căciula din polar fleece (polartec) în locul celei din lână, deoarece reţine mai bine căldura. De asemenea este bine să alegi o căciulă care să-ţi acopere şi urechile.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tibi pe 27 Nov 2013, 01:39
    pe frig

    Rah!!! Numai tampenii ....In afara de sfatul cu ghimbir tot ce e scris trece la domeniul "aberatii"

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod