oboseala

5 motive pentru care te simţi obosită tot timpul

Din ce în ce mai multe femei îşi pun această întrebare cu o frecvenţă tot mai mare. Lipsa de energie ne privează de momente plăcute alături de cei dragi, ne face mai puţin productive la locul de muncă şi, în general, nu ne permite să ne simţim împlinite şi fericite.
Dacă şi ţie ţi se întâmplă să te simţi obosită aproape întreaga zi, indiferent de cât de mult dormi, iată care ar fi cinci motive pentru această stare neplăcută.

Motive medicale - Este important să ştii că starea de oboseală perpetuă ar putea fi un simptom al unor afecţiuni care trebuie luate în serios. Una dintre aceste afecţiuni este anemia, care apare, de obicei, din cauza lipsei de fier din dietă sau, pe fond nervos, în perioadele de stres accentuat. Fibroamele uterine, care sunt catalogate din punct de vedere medical ca fiind tumori benigne, cresc, de asemenea, șansele de a face anemie.
Hipotiroidismul este o altă boală care poate avea ca simptom oboseala cronică. Glanda tiroidă este responsabilă de reglarea metabolismului și a nivelurilor de energie. Dacă suferi de hipotiroidism, este foarte probabil să te simţi frecvent foarte obosită şi să fii mai puţin dispusă să interacţionezi cu cei din jur. Aşadar, dacă ţi se pare că starea ta de letargie nu este justificată, ar fi indicat să faci un control medical.

Dieta - Dacă dieta ta conţine multe alimente procesate cu un conținut ridicat de zahăr și de carbohidrați, atunci starea ta de oboseală poate fi cauzată de fluctuaţiile rapide ale zahărului din sânge.
Asta înseamnă că mâncarea pe care o consumi îţi oferă o creștere temporară a nivelului de energie, dar, pentru că alimentele nu reprezintă surse nutriţionale echilibrate, atunci când zahărul din sânge scade, este posibil să te simţi foarte obosită şi să ai nevoie de alte produse bogate în zahăr pentru a obține un alt impuls energetic. O astfel de dietă nu numai că îţi va afecta silueta, dar perpetuează un ciclu în care mănânci alimente nesănătoase pentru a te simţi mai productivă şi mai dinamică, pentru ca în final să te simţi şi mai obosită.
O dietă echilibrată bazată pe cereale integrale, fructe şi legume, carne slabă şi lactate de bună calitate îţi va oferi energia necesară pentru a face tot ce îţi doreşti. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod