4 semne că suferi de agresivitate pasivă. Cum scapi de ea?

Agresivitatea pasivă este un comportament comun, specific tuturor acelor oameni în cazul cărora există o discrepanță între ceea ce spun și ceea ce simt și/sau fac, de fapt. Din fericire, această agresivitate, care dăunează relațiilor cu cei din jur, nu este una naturală, ceea ce înseamnă că, de îndată ce o identifici, poți învăța să o elimini. Iată-i semnele comune și află cum poți scăpa de ea!

1. Nu îți exprimi opinia reală

Chiar dacă ți se pune o întrebare directă, în care îți este solicitată părerea asupra unui subiect, refuzi să îți exprimi adevărata opinie. La fel procedezi și când cineva îți cere o favoare și accepți, când, în realitate, mesajul pe care îl transmiți este că ai prefera să faci orice, mai puțin ce ți s-a cerut.

2. Pari drăguță și amabilă, dar...

Încerci să fii drăguță, amabilă și "de treabă", dar în realitate ești plină de resentimente și de furie față de cei din jur, tocmai fiindcă eviți în mod constant să îți dezvălui adevăratele trăiri și păreri.

Poate crezi că reușești să disimulezi, însă trăirile tale interioare sunt mai "transparente" pentru cei din jur decât crezi, iar contradicția dintre ce spui și ce faci îi determină să nu aibă încredere în tine și să păstreze distanța.

3. Când te superi, refuzi să recunoști

Când vine vorba despre trăirile tale negative, îți vine greu să le recunoști. Chiar și atunci când este evident că cineva te-a supărat, refuzi să admiți. Perpetuând acest tip de comportament, nu faci decât să aduni frustrări și resentimente care îți vor leza și mai mult relațiile cu cei apropiați.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod