4 lucruri esențiale pentru sănătatea feminină de care să ții cont pe timpul toamnei

Toamna vine la pachet cu temperaturi scăzute, mai multă presiune pentru productivitate și, eventual, o astenie puternică, provocatoare de anxietate sau letargie.
Sanatatea feminina este extrem de importanta, iar fiecare dintre noi poate face cateva lucruri pentru a o imbunatati. Cand vara se transforma, treptat, in toamna, corpul nostru simte profund aceste modificari si se adapteaza cat de bine poate.

Totusi, de multe ori, pot aparea dereglari, stari neplacute sau exacerbari ale unor simptome mai vechi. Din acest motiv, educatia este cheia pentru o toamna usoara, productiva, dar si relaxanta, care sa onoreze feminitatea si sa o sprijine!

4 lucruri pe care sa le faci in aceasta toamna pentru sanatatea feminina


1.
Onoreaza-ti ciclul lunar


Toamna este sezonul asociat cu noi inceputuri, noi proiecte, energie din plin si motivatie cat cuprinde. Ei, bine, asemenea naturii, si femeile au propriul lor ciclu si trec prin „anotimpuri” diferite.

Daca nu stiai inca, in fiecare luna treci prin doua faze: cea foliculara (de la prima zi de menstruatie pana la ovulatie) si cea luteala (de la ovulatie pana la prima zi de menstruatie). Prima faza este cea in care ai energie maxima, faci lucruri sa se intample si esti axata pe miscare si progres.
In faza luteala, in schimb, organismul tau cere mai multa odihna, mai multa meditatie si mai mult timp alocat relaxarii.

De aceea, chiar daca e inceput de sezon, dozeaza-ti energia si onoreaza-ti propriul ritm. Nu depune eforturi imense atunci cand simti nevoia sa te odihnesti, ci asculta-ti cu atentie corpul. Citește continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod