Pahar cu apă

10 semne care îţi arată că nu bei suficientă apă

Nu este nimic mai adevărat decât faptul că, uneori, un simplu pahar de apă poate fi mult mai satisfăcător decât o ceaşcă de cafea sau decât un suc.
Cu toate acestea, prea mulţi dintre noi nu beau suficientă apă zilnic. Din cauza faptului că ne privăm de cea mai importantă resursă naturală, corpul nostru are de suferit. Dacă te regăseşti în oricare dintre situaţiile de mai jos, îţi recomandăm să mergi imediat să bei un pahar cu apă.

Iată 10 semne că nu te hidratezi suficient:

Gura ta este uscată

Acest lucru pare destul de evident, dar s-ar putea să nu fie aşa. Desigur, ori de câte ori îţi simţi gura uscată, mergi să bei ceva, orice! Dar băuturile dulci sunt doar o soluţie temporară la această problemă. Apa potabilă lubrifiază membranele mucusului din gură şi gât, care vor continua să menţină gura umedă cu salivă mult timp după prima înghiţitură.

Pielea ta este uscată

Pielea este organul cel mai mare al corpului tău, deci trebuie să rămână hidratată. De fapt, pielea uscată este unul dintre primele semne de deshidratare completă, ceea ce poate duce la probleme mult mai mari.
Lipsa apei înseamnă lipsa transpiraţiei, ceea ce duce la incapacitatea organsimului de a scăpa de excesul de murdărie şi toxine acumulate pe tot parcursul zilei.

Eşti prea însetat

Oricine a experimentat măcar o dată în viaţă mahmureala poate spune că, după trezire, corpul pare că nu se mai satură de apă. Alcoolul deshidratează întreg corpul şi apa pe care o bei trimite semnale creierului până când nivelul lichidului va reveni la valoarea iniţială.

Ochii tăi sunt uscaţi

Până acum ar trebui să fie clar că apa potabilă afectează gura şi gâtul, dar se pare că şi ochii. Fără apă în corp, conductele de lacrimi se usucă. Acest lucru face şi mai rău ochilor dacă porţi lentile de contact zilnic.

Ai dureri articulare

Discurile cartilajului şi coloanei vertebrale sunt formate din aproximativ 80% apă. Aceasta este o necesitate absolută pentru a-ţi păstra oasele sănătoase şi pentru a împiedica ca ele să se macine cu fiecare pas pe care îl facem.
Menţinând corpul hidratat, te asiguri că articulaţiile tale pot absorbi şocul unei mişcări bruşte, cum ar fi alergarea, săritul sau căderea.

Masa musculară scade

Evident, mai puţină apă în corp înseamnă mai puţină masă musculară. Consumul de apă înainte, în timpul şi după un antrenament nu numai că te menţine hidratat şi te face să te simţi confortabil, dar duce apa în locurile potrivite din corpul tău şi scade riscul inflamaţiilor şi durerilor strâns legate de sportul pe care îl faci.

Eşti bolnav mai mult timp

Apa potabilă permite organismului să elimine în continuu toxine. Organele tale lucrează pentru a filtra anumite deşeuri, dar dacă nu le alimentezi cu apă, acestea nu funcţionează corect. Ceea ce se întâmplă într-un organism deshidratat este că organele încep să tragă apa din zonele stocate, cum ar fi sângele tău, ceea ce duce la o serie întreagă de probleme.


Te simţi obosit şi letargic

Când organismul este deshidratat, el "împrumută" apă din sângele tău. Lipsa sângelui adecvat duce la lipsa de oxigen din corp. Desigur, lipsa de oxigen duce la somnolenţă şi oboseală totală. Iar cafeaua nu e o soluţie pe termen lung!

Ai senzaţie de foame

Când eşti deshidratat, corpul tău ar putea începe să creadă că are nevoie de niște mâncare. Acest lucru se întâmplă pe tot parcursul zilei și peste noapte când te trezeşti cu poftă de o gustare. Cu toate acestea, consumul de alimente creează mai multă muncă pentru corpul tău, în timp ce apa potabilă purifică organele și le furnizează combustibilul necesar pentru o bună funcţionare.

Ai probleme digestive

Fără o hidratare adecvată, cantitatea şi puterea mucusului din stomac scade, permiţând acidului din stomac să provoace deteriorări majore în interiorul tău. Acest lucru duce la arsuri şi indigestie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod