10 motive pentru care te simti obosita


Consumi prea mult zahar


Zaharul din sucuri, bomboane, ciocolata si prajituri iti ofera energie, dar de scurta durata. Aceste alimente declanseaza eliberarea unei cantitati mari de insulina, care scade brusc glicemia si te face sa te simti foarte obosita.

Mananca fructe bogate in fibre, legume sau cereale integrale, care iti mentin constant nivelul de zahar din sange.

Bei cafea si bauturi ce contin cofeina


Cofeina poate amplifica raspunsul organismului la stres. Potrivit fitnessmagazine.com, un studiu a demonstrat faptul ca doua sau trei cesti de cafea pe zi pot creste semnificativ nivelul hormonului stresului din sange.


Specialistii recomanda sa consumi bauturile cu cofeina cat se poate de dimineata. "Sunt necesare 10 pana la 12 ore pentru eliminarea completa a cofeinei din sistem, deci este indicat sa o consumi inainte de pranz", declara Dr. Jim Lane, profesor la Universitatea Duke, din Statele Unite.

Ai deficienta de fier


Deficienta de fier este o problema foarte des intalnita in cazul femeilor si fetelor de varsta reproductiva din intrega lume. Simptomele care indica anemia feripriva sunt oboseala accentuata, slabiciune fizica, respiratie incompleta, ameteala, senzatia de lesin, piele palida, senzatia de frig, tristete si depresie.
Anemia feripriva se detecteaza cu o simpla analiza de sange si poate fi tratata cu ajutorul suplimentelor de fier, care se iau numai la recomandarea medicului.

Esti deprimata


Lipsa de energie si oboseala cronica sunt simptome comune ale depresiei, o problema ce poate fi cauzata de situatiile tensionate, schimbari hormonale, prea putin somn.

Semnalele de alarma care indica depresia sunt tristetea accentuata, anxietate, sentimentul de vinovatie, lipsa capacitatii de concentrare, insomnii sau somnolenta exagerata, lipsa poftei de mancare sau mancatul excesiv, ganduri sinucigase.
Daca ai astfel de simptome, mergi cat de curand posibil la medic.

Sforai


Sforaitul sau apneea este o intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului. Persoanele care sufera de apnee in somn se opresc din respirat in mod repetat in timpul somnului, pentru intervale cuprinse intre cateva secunde si un minut sau chiar mai mult.

Daca te confrunti cu aceasta problema, creierul tau nu poate intra intr-o stare de relaxare totala, numita faza REM a somnului, iar efectul este senzatia de oboseala dimineata, dureri de cap si irascibilitate.
Exista o serie de solutii in acest sens, printre care si plasturii nazali, care iti pastreaza caile nazale deschise pe toata durata noptii, stopand sforaitul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod