10 motive pentru care te simti obosita

Lipsa de energie este o problema des intalnita in intreaga lume, in ciuda nivelului de trai ridicat in tarile dezvoltate si in ciuda accesului la alimentatie adecvata si tratamente medicale.
Lipsa de energie si oboseala cronica sunt probleme des intalnite in intreaga lume, in ciuda nivelului de trai ridicat in tarile dezvoltate si in ciuda accesului la alimentatie adecvata si tratamente medicale.

Principala problema este chiar stilul de viata in lumea moderna, care presupune putina miscare, consumul alimentelor procesate si al excitantilor fizici. Iti prezentam mai jos zece dintre posibilele cauze pentru care te simti obosita si nu ai energie.

Nu faci exercitii


Cel putin 30 de minute de activitate fizica intensa zilnic te ajuta sa dormi mai bine, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Boston, Statele Unite. Medicul neurolog Thomas E.
Scammell
, coordonatorul studiului, a descoperit ca o crestere a temperaturii corpului in timpul exercitiilor activeaza celulele de la nivelul creierului responsabile pentru inducerea somnului.


Chiar si o plimbare de 30 de minute in fiecare dimineata te ajuta sa ai mai multa energie pe parcursul zilei si sa te odihnesti mai bine noaptea. Daca faci miscare seara, nu uita ca activitatea fizica ar trebui sa se incheie cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Nu ai un program fix de somn


Daca te trezesti cu noaptea in cap in timpul saptamanii si dormi pana la pranz in weekend, iti dai peste cap ritmul circadian, adica programul natural de somn al organismului.

Cu cat tiparul variaza mai mult de la o zi la alta, cu atat te vei simti mai obosita.
Incearca sa pastrezi constante orele de culcare si de trezire, astfel incat organismul tau sa isi formeze o obisnuinta.
Cercetarile au aratat ca trezitul la ore diferite de dimineata are un impact mai mare asupra nivelului tau de energie decat orele diferite de culcare.

In dormitorul tau nu este intuneric


Specialistii spun ca somnul este mai odihnitor intr-un dormitor in care este complet intuneric. Asigura-te ca perdele si draperiile sunt trase complet cand mergi la culcare.
Desi lumina de intensitate scazuta a unei lampi de veghe, de exemplu, nu iti afecteaza somnul, lumina puternica a unui bec de afara iti poate tulbura somnul.

Esti deshidratata


Deshidratarea determina organismul sa conserve energia, scazand viteza de circulatie a sangelui. Acest lucru priveaza musculatura de oxigen si cauzeaza senzatia de oboseala.
Chiar si deshidratarea usoara te face sa te simti letargica.


Printre simptomele acesteia se numara: constipatia, pielea aspra, gura, buzele si mucoasele uscate, urina urat mirositoare si inchisa la culoare, sete si oboseala. Bea doi litri de lichide zilnic si alege in special apa, ceaiurile, limonada, eliminand bauturile carbogazoase si sucurile bogate in zahar.

Ai o postura incorecta


O postura incorecta te face sa te simti obosita pentru ca nu iti permite sa respiri la capacitate normala. Pe de alta parte, circulatia sanguina catre creier si alimentarea acestuia cu oxigen poate fi redusa cu pana la 30%, ceea ce iti da senzatia de oboseala. Iti dai seama foarte usor daca ai o pozitie incorecta, rugand pe cineva sa te fotografieze din profil. Corecteaza postura gresita intarindu-ti muschii spatelui cu ajutorul exercitiilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod