Yoga pentru fata: reintinerire fara bisturiu

Pentru cele care isi doresc sa arate mereu tinere si energice, dar le este teama sa ia masuri drastice precum Botox sau liftinguri faciale, exista o alta posibila solutie: yoga pentru fata. Ideea pe care se bazeaza acest tip de yoga este simpla.
Pentru a se mentine tonifiati, muschii au nevoie de exercitii fizice, atunci de ce n-ar fi acest lucru valabil si pentru muschii fetei? Doar cateva minute din ziua ta iti pot aduce un aspect tanar.

Ca si ceilalti muschi, cei faciali devin stresati, tensionati si se lasa daca nu sunt ajutati sa se mentina. Yoga pentru fata combina exercitiile cu tehnicile de relaxare pentru a ajuta la tonifierea si reintinerirea muschilor fetei. Desi nu au fost facute foarte multe studii in acest sens, este posibil ca acest tip de yoga sa aduca si alte beneficii precum alungarea migrenelor sau imbunatatirea starii de spirit.
Expertii cred ca ajuta si in tratarea unor afectiuni ale fetei cum este paralizia partiala.

Cateva minute pe zi si iti poti pastra un ten tanar. Odata ce te obisnuiesti cu exercitiile, le poti introduce in programul tau zilnic. Le poti efectua in timp ce-ti plimbi catelul, privesti la televizor sau citesti o carte.

Yoga pentru fata este o tehnica simpla. Este recomandat sa faci exercitii timp de 5 - 10 minute, zilnic. La inceput este indicat sa le faci in fata oglinzii, pentru a te asigura ca sunt efectuate corect. Cu timpul, acestea pot fi facute in acelasi timp cu alte activitati.
Aceasta metoda poate fi practicata de oricine, indiferent de varsta.


Exercitii pentru incepatori

Masaj facial: Gaseste o pozitie confortabila si relaxeaza-ti intreg corpul. Folosind aratatorul si degetul cel mare, maseaza-ti intreaga fata incepand din mijlocul fruntii. Acorda mai multa atentie tamplelor, maxilarului si a zonei dintre ochi si nas. Acest exercitiu te va ajuta sa indepartezi stresul si tensiunea.

Palming: In aceeasi pozitie ca si in masajul facial, freaca-ti mainile, una de cealalta, foarte repede pana se incalzesc.
Apoi acopera-ti ochii cu mainile. Acest exercitiu este benefic pentru ochi si zonei din jurul acestora.

Ciupirea obrajilor: Cu ajutorul degetelor, cuprinde mici portiuni din obraji si ciupeste-le. Astfel vei ajuta la imbunatatirea circulatiei.

Zambetul furios: Inclesteaza dintii si deschide buzele cat de mult poti. Iti vei simti muschii intinzandu-se. Ramai in aceasta pozitie timp de 10 secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta de 10 ori. Circulatia se va imbunatati, iar stresul si tensiunea vor disparea.

Surpriza: Deschide ochi cat de mult poti (ca atunci cand esti foarte surprins).
Incearca sa nu incruntezi fruntea. Concentreaza-te asupra unui obiect din fata ta si mentine aceasta pozitie timp de 10 secunde. Repeta de 5 ori.

Acestea sunt doar cateva exercitii pe care le poti efectua zilnic. Cu doar cateva minute zilnic si putina cercetare iti poti pastra un ten tanar fara a apela la bisturiu.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 18 Mar 2009, 16:39
    masaj

    De ce crede-ti ca,cosmeticienele fac masaj? tonifiaza muschii fetei si ajuta sistemul limfatic si sanguin

    0
    0

  • iulia pe 1 Ian 2008, 10:56
    Adevarat

    Am vazut cu ceva ani in urma o emisiune la televizor in care un anume domn avea o fata intinerita si fara riduri, arata ca la 40 de ani dar el avea 76. El explica ca totul se datoreaza masajului facial pe care-l facea zilnic in diverse situatii: la televizor,in timp ce-si citea ziarul etc. Am incredere in articol, merita incercat numai sa avem timp si rabdare.

    1
    0

  • mariana pe 31 Dec 2007, 17:42

    Da! Va rog, mai multe informatii despre tratarea cearcanelor. Nu am avut pana anul acesta. Succes si sa fiti frumoase toate in 2008!

    0
    0

  • arianda pe 8 Dec 2007, 13:10
    Multumiri

    Foarte interesant, o sa incerc sa fac, in urma cu 10 ani gasisem asa ceva intr-o carte de cosmetica foarte veche la biblioteca pe care e greu sa o mai gasesti, Multumesc si daca se poate si despre cearcane cat mai mult.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod