Uleiurile esentiale trateaza problemele emotionale

Desi aromaterapia nu ar trebui considerata drept un remediu miraculos pentru problemele emotionale grave, uleiurile esentiale pot fi eficiente in tratarea anumitor probleme. In plus, folosirea corecta a acestor uleiuri iti poate imbunatati starea spirituala si te ajuta sa-ti controlezi avalansa de emotii din timpul zilei.
Unde le poti gasi si la ce folosesc?

Betty Ratiu, consultantul nostru in slabire si tratamente corporale ne indruma sa le cautam in plafar, explicand ca ele folosesc "in diferite afectiuni, urmand indicatiile de pe prospect pentru a evita anumite alergii sau iritatii".
 
Uleiurile esentiale pot fi folosite cu succes in tratarea problemelor emotionale. Iata care sunt acestea si afectiunile in care pot fi folosite.
 
Furie: pergamuta, iasomie, neroli, portocala, patchouli, musetel, trandafir, vetiver, ylang ylang.
 
Anxietate: cedru, pergamuta, tamaie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver.
 
Incredere: dafin, pergamuta, chiparos, grepfrut, iasomie, portocala, rozmarin.
 
Depresie :pergamuta, tamaie, geranium, grepfruit, iasomie, lavanda, lamaie, mandarina, neroli, portocala, musetel, trandafir, lemn de santal, ylang ylang.
 
Oboseala, epuizare: busuioc, pergamuta, piper negru, chiparos, tamaie, ghimbir, grepfrut, iasomie, lamaie, patchouli, menta, rozmarin, lemn de santal, vetiver.
 
Frica: pergamuta, cedar, tamaie, grepfruit, iasomie, lamaie, neroli, portocala, musetel, lemn de santal, vetiver.
 
Suparare: chiparos, tamaie, neroli, trandafir, lemn de santal, vetiver.
 
Nesiguranta: pergamuta, cedar, tamaie, iasomie, lemn santal, vetiver.
 
Nervozitate: lavanda, mandarina, neroli, musetel, lemn de santal.
 
Singuratate: pergamuta, tamaie, musetel, trandafir.
 
Memorie si concentrare: busuioc, piper negru, chiparos, isop, lamaie, menta, rozmarin.
 
Atacuri de panica: tamaie, lavanda, neroli, trandafir.
 
Stres: pergamuta, tamaie, geranium, grepfrut, iasomie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver, ylang ylang.
 
Uleiurile esentiale pot fi utilizate astfel: frectie, inhalare, vaporizare, bai aromatice, bai la picioare, comprese, masaje si ingrijirea pielii. Uleiul esential are o actiune imediata si foarte benefica datorita concentratiei mare pe care o are.
 

Nu le folosi nediluate!

Fiind foarte concentrate, aceste uleiuri pot deveni periculoase daca nu sunt folosite cu atentie. Utilizand uleiurile esentiale cu atentie ca si pe medicamente si urmand sfaturile din prospect, poti profita de beneficiile aromaterapiei in siguranta. Insa Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale ne avertizeaza ca "uleiurile esentiale nu pot fi folosite nediluate deoarece sunt foarte concentrate".

De aceea este ideal sa amesteci uleiurile esentiale cu alte uleiuri de baza (vegetale) care sunt distilate din diferite plante, copaci, radacini sau seminte: uleiul de sambure de caisa, uleiul de avocado, uleiul de morcov, uleiul de migdala dulce, uleiul de samburi de struguri, uleiul de aluna, uleiul de jojoba, uleiul de masline, uleiul de trandafir.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod