Tuina, masajul medical chinezesc

Tuinologia este o componenta importanta a medicinei traditionale chineze, care se sprijina de peste 8.000 de ani pe principiul ca materia este produsul energiei. "Tui" inseamna "impins", iar "Na" - "tras", "ciupit". Ambii termeni arata actiunea, prin utilizarea mainilor, asupra unui corp.

Tuina este masajul medical chinezesc, adevarata stiinta sacra bazata pe energie. Aceasta terapie veche previne si vindeca boli numai prin metode normale, care indeparteaza blocarea meridianelor prin sporirea energiei vitale si a circulatiei sangelui, reducand deplasarile usoare de incheieturi si vindecand leziunile de tesut, ajustand functiile organelor interne, reglarea nervilor, problemele de miscare.

De cand s-a initiat, aceasta arta a vindecarii a cunoscut o lunga perioada de dezvoltare. Cand o persoana avea o boala sau o durere, se obisnuia sa fie masata, iar zona ce prezenta o afectiune era framantata precum un aluat. Dupa multi ani de practica, aceasta terapie a fost numita Tuinologie.

Folosirea sistematica a acestei metode manuale, combinata cu exercitii terapeutice, precum si cu acupunctura Su Jok, se dovedeste extrem de eficienta. Se folosesc manevre speciale, ce au o valoare terapeutica sporita.

Bolile tratate prin masajul Tuina

Masajul Tuina este neprimejdios si lipsit de efecte secundare daca este practicat de un specialist.

Dintre bolile asupra carora acest masaj are efecte benefice mentionam: tortocolis, dureri cervicale, dureri de spate (dorsalgii), lombalgii (dureri de sale), dureri de coccis, maladii neurologice (paralizii, hemiplegii), cefalee, ameteli, vajaituri in urechi, maladii ginecologice, maladii psihosomatice (oboseala, insomnii), enurezis, miopie, hiperopie, constipatie, balonari si multe altele.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • REXUS pe 9 Iun 2011, 11:41
    Analfabeti

    Ma uit stupefiat la comentariile lui George si Adrian... Mai bine invatati sa scrieti corect romaneste decat tehnici de masaj. Vai de noi...

    3
    0

  • George pe 23 Iun 2008, 14:43
    vreau si eu

    invatatima va rog si pa mine totul despre masaj toate secretele de a vindeca prin masaj. eu luam durerea cu mina cand eram mic cand ma punea mama sai masez capul de cite ori o durea sii disparea durerea cel mult in trei minute...

    1
    2

  • severin adrian pe 25 Mai 2008, 16:52
    am vindecat pe cineva de o durere prin masaj.cum pot fi ajutat sami dezvolt si sami folosesc aceste energii

    cu ceva vreme in urma un prieten de al meu suferea o durere in omoplat extinzanduise in toata mana.il durea cumplit.a fost la medic,ia dat medicamente si a facut sedinte pt vindecare dar in zadar.dupa un timp de cateva saptamani iam facut eu doua trei sedinte de masaj de vindecare si l-am vindecat.nu a mai avut nevoie de medic.eu as crede ca am unele energii de care poate nici eu nu stiu.ma poate sfatui sau ajuta cineva in privinta asta?

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod