Trateaza-te cu miere si scortisoara

Combinatia dintre miere si scortisoara este folosita de secole in medicina orientala. Scortisoara face parte dintre cele mai cunoscute condimente, iar calitatile mierii de albine devin din ce in ce mai cunoscute. Aceste ingrediente detin calitati extraordinare si au fost folosite ca remedii inca din cele mai vechi timpuri.
1. Boli de inima. Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

2. Artrita. Aplica o pasta din cele doua ingrediente (o parte de miere in doua parti de apa calduta plus 1 lingurita cu pudra de scortisoara) pe locul afectat si maseaza incet. Expertii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment in care 200 de persoane afectate de artrita au fost tratate timp de o saptamana cu o cana cu apa fierbinte amestecata cu o lingura de miere si 1/2 lingurita de scortisoara pudra.
Rezultatele au aratat ca 73 dintre persoanele tratate au scapat complet de dureri in interval de o luna. Asadar, nu strica sa consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol o cana din acest amestec.

3. Pierderea parului. Amesteca ulei de masline cald cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara pudra si intinde-o pe par inainte de baie. Se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza.

4. Infectii urinare. Pentru a-ti proteja vezica urinara, amesteca intr-un pahar cu apa calduta 1 lingurita cu miere si 2 linguri cu pudra de scortisoara. Apoi se bea.

5. Dureri de dinti. Aplica de cate ori este nevoie o pasta formata din miere (5 lingurite) si pudra de scortisoara (1 lingurita) pe dintele afectat.

6. Colesterol. Adauga scortisoara (3 lingurite) si miere (2 linguri) in apa fiarta sau ceai verde si apoi bea.
Specialistii sustin ca nivelul colesterolului "rau" este redus cu pana la 10% intr-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea bauturii. Mai mult, studiile de specialitate arata ca mierea de albine naturala daca este consumata cu regularitate si in cantitati mici ne scapa de problemele cu colesterolul. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regimul alimentar pe care trebuie sa-l urmam cu strictete.

7. Raceala. Se bea o cana cu apa calduta, miere (1 lingura) si scortisoara (1/4 lingurita). Face bine la tuse si curata sinusurile.

8. Indigestie. Se ia o lingura cu miere presarata cu scortisoara inainte de masa pentru a scapa de aciditate si a accelera procesul de digestie.

9. Longevitate. Consuma regulat ceai cu miere si scortisoara. Se pune la fiert 3 cani cu apa in care se adauga 4 linguri cu miere si 1 lingura cu scortisoara.

10.
Acnee. Aplica o pasta formata din miere (3 linguri) si scortisoara (1 lingurita) pe cosuri inainte de culcare. Indeparteaza cu apa calduta a doua zi.

11. Obezitate. Pentru a scadea in greutate, fierbe in apa miere (1 lingura) si scortisoara (1/2 lingurita) si apoi bea acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.

12. Respiratie urat mirositoare. Gargara cu miere si scortisoara amestecate cu apa fierbinte.

13. Probleme cu stomacul. Mierea in combinatie cu scortisoara indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac.

14. Sistemul imunitar. Datorita continutului de vitamine si fier din mierea de albine combinata cu scortisoara apara sistemul imunitar de actiunea nociva a radicalilor liberi.

15.
Cancer. O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienta acestei combinatii in tratarea cancerului stomacal si osos. Pe langa tratamentul prescris de oncolog este indicat sa iei de 3 ori pe zi cate o lingura cu miere de albine presarata cu scortisoara.

16. Oboseala. Ca sa eviti starile de epuizare si somnolenta pe care le resimti in cursul zilei poti sa apelezi la acest remediu excelent si sa constati pe propria piele efectele revigorante. Amesteca intr-un pahar cu apa o lingura cu miere de albine si presara putina pudra de scortisoara. Bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza cand te cuprinde toropeala.
 

Comentariile 51-100 din 149

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 25 Mar 2011, 17:06
    pt popescu

    da intradevar este buna dar eu folosesc altcunva decat scrie aici: dimineata pe stomacul gol iau o lingurita de miere si o mestec cu o lingurita de scortisoara.....fac asta de 1 luna si am stlabit 6 kg dar peste zi mananc aproximativ 900 kalori...sper sa aiba efect si la voi..mult succes

    44
    11

  • maria pe 20 Mar 2011, 01:41
    intrebare

    asi vrea sa stiu daca tratamentul pentru raceala e recomandat si pentru copii

    20
    7

  • ANDREEA pe 4 Mar 2011, 13:29
    TRADUCERE LA DIETA CU MIERE SI SCORTISOARA

    1. Utilizare 1 scortisoara parte la 2 parti miere prime. 1 / 2 lingurita scortisoara la 1 lingurita de miere este recomandat, dar poate folosi mai mult sau mai puţin atâta timp cât, în raport de 1 la 2. --- deci 1 lingurita scortisoara la 2 lingurite de miere prime este prea ok ca un exemplu. 2. Se fierbe 1 ceasca ... care este de 8 ml de apa. 3. Se toarnă apă peste scortisoara si acopera si se lasa abrupte pentru jumătate .. oră (30 minute) 4. Adauga miere acum că aceasta sa răcit. Nu adăuga miere atunci când este cald, deoarece caldura va distruge enzimele si alte elemente nutritive în miere prime. 5. Beţi 1 / 2 din prezenta direct înainte de a merge la culcare. Celelalte jumătate ar trebui să fie acoperite şi frigider. 6. În dimineaţa bea cealaltă jumătate pe care le refirgerated ... dar nu re-se încălzeşte ... bea rece sau la temperatura camerei numai.

    15
    9

  • Maria pe 1 Mar 2011, 15:03
    afirmatii

    Da si eu folosesc de un an si jumatate combinatia si ma simt bine recomand tuturor cu bucurie si cred ca Dumnezeu sta la baza acestor remedii naturiste sa ne ajute si prin ele.

    21
    3

  • mAAAnu pe 16 Feb 2011, 21:18
    scortisoara

    sunt foarte utile sfaturile despre trattamentele cu scortisoare ... :-bd

    5
    3

  • Ana Maria pe 10 Feb 2011, 11:28
    Mare ti-e gradina Doamne!!!!!!!!!!!!

    Stau si ma minunez citind comentariile...orice remediu naturist e bun daca il folosesti cu cap si cu regularitate. Am citit aberatiile scrise de unele cititoare, ca nu mananca decat 1/2 ori pe zi, ca mananca nu stiu ce, pai mi se par cele mai mari aberatii pe care le pot spune o fiinta umana, orpul uman are nevoie de vitamine, are nevoie de mancare, pentru ca pe parcursul zilei se consuma ft. multa energi, si daca nu mancati, atunci corpul uman ia din resursele "depozitul" propriu, si azi asa, maine asa, organismul cedeaza, ajungi la anemie, si pe urma la si mai rau: LEUCEMIE;).Eu in urma cu 4 luni aveam 85 de kg, si nu am tinut cura de slabire, ci am facut sport, max 1/2 ore seara, si tin sa mentionez ca am un servici unde stau toata ziua pe scaun, si mai rontai cate un mar, portocala, morcov cv, plus ca ma duc la facultate, si am ajuns la 64 kg.....deci se poate si fara a te abtine de la mancare, eu mananc orice, da nu in cantitati industriale, si da, am sa incerc de azi sa iau si miere cu scortisoara, si daca vad rezultate promit ca am sa revin.Sanatate!!

    20
    7

  • dumitru cristina pe 7 Feb 2011, 16:27
    doresc sa stiu o reteta pentru bunica mea pentru diabet ce reteta trebuie si mai va cer inca ceav ce trebuie pentru slabit

    bunica mea a incercat mierea cu scortisoara si a facut miracole aces tratament anul trecut in decembreia avea 89 de kg si acuma are 70 de kg deci a facut un miracol acest tratament ea a slabilt 19 kg va recomand tuturor aceeasta reteta so incercati pentru ca face minuni incredibile

    29
    6

  • adelina pe 30 Ian 2011, 15:10
    pt acnee

    am o intrebare la massca pt acnee. trebuie sa fie neaparat miere naturala? sau se poate si din aia luata de la magazin?

    25
    4

  • Claudia pe 12 Ian 2011, 22:36
    Mierea nu se pune in apa fiarta!!!!!!!!!!

    Este o aberatie! Mierea, la o temperatura de peste 4o grade isi pierde din proprietati,iar incalzita si mai tare, produce furfurol, care este o substanta TOXICA!!!!! De ce vorbiti despre ce nu cunoasteti, mai ales ca este un domeniu asa vital????? Eu folosesc scortisoara si miere in ceai, si depun marturie pentru proprietatile lor minunate, dar numai in ceai caldut, nu fierbinte!

    10
    2

  • Masca aurel pe 8 Ian 2011, 07:31
    miere

    Mierea este un super aliment,lingura de miere asigura energia necesara unei zile pe linga vitaminele,enzimele si mineralele,singura conditie: sa nu incalziti la mai mult de40de grade.Cautati miere cristalizata de la producatori(este sigur naturala cristalizarea)pt. ca producatorii incalzesc mierea( din necunoastere altfel consumatri nu-ar cumpara-o)sa fiti siguri ca n-a fost supraincalzita. Sunt vechi apicultor-va rog sa ma credeti!!!

    12
    0

  • Pavel Dumitrache pe 20 Dec 2010, 11:24
    Mierea ,scortisoara si in primul rand CREDINTA!

    Toate bune si frumoase , mierea este un aliment deosebit de hranitor si benefic care impreuna cu scortisoara face minuni intradevar , cand noi credem in acest aspect.In toate tratamentele si terapiile existente, ponderea cea mai mare care asigura succesul este credinta! Statistic vorbind acest aspect a fost confirmat in urma unui test facut pe 100 de subiecti. Efectul Placebo bine cunoscut in medicina confirma pe deplin cele afirmate mai inainte.(A se citi romanul Cartea de la Sant Michele) Persoanele care doresc sa-si inbunatateasca existenta in orice domeniu ma pot contacta la 0726515304. Va doresc tuturor Armonie in Tot!

    6
    3

  • Ana pe 5 Dec 2010, 17:16
    intrebare

    nu spune nimeni cat timp trebuie facut tratamentu pt. slabit ,s-au pentru orice afectiune.Daca stie cineva sa ne spuna.

    13
    3

  • copocean ionela pe 28 Nov 2010, 22:07
    ptr.acnee

    este super masca cu miere si scortisoara ptr.acnee o folosesc de o saptamana si chiar se vad rezultate.

    10
    3

  • alb silvia pe 4 Nov 2010, 15:24
    mierea buna pentru puncte negre

    as vrea sa stiu daca e buna inca nu am incercat

    8
    4

  • Eduard pe 28 Oct 2010, 23:22
    Cosuri

    Salut si eu folosesc miere cu scortisoara pe fata pt cosuri. Se zice ca se aplica seara si dimineata se spala. Dar problema e ca nu se usuca si murdaresc perna. Si nu pot lasa decat o ora 2 pe zii pe fata in timpul zilei si isi face efectu mai greu. cum sa fac?

    7
    0

  • elisa pe 21 Oct 2010, 16:15
    insomie

    ceai de busuioc cu miere..dormi adinc...busuioc cam 2lingurite , eu fac infuzie doar

    12
    1

  • elisa pe 21 Oct 2010, 16:14
    si scortisoara

    Se poate sa fie f.faine...scotisoara e ca un condimnet, acestea u "n"proprietati si se recomanda macar pentru revigorare. Mierea este toxica daca se fierbe. Aci e vorba de altceva decit de sport; cine nu stia asta?. :) Cred ca la acnee nu strica defel si pe cale bucala, tartamentul poate fi mai eficace.Eu am inceout acum sa iau pentru artrita . pentru slabire . A E Eu o

    16
    2

  • Vicky pe 6 Oct 2010, 22:56
    Mierea de albina este buna pentru insomnii?

    Unele persoane au declarat ca mierea de albine te ajuta sa adormi in cazul in care ai insomnii.Este adevarat?

    13
    3

  • Varvara pe 15 Sep 2010, 14:14
    Mierea

    Folosesc si eu de ceva timp scotisoara si miere. Am luat informatie de pe un site resesc. E clar scris acolo, ca oparim scortisoara si cind e racorita adaugam mierea, ca sa nu-si piarda din proprietatile ei curative! deci, turnam apa fiarta peste scortisoara si mierea o punem cind e racorita infuzia de scortisoara, dar nu odata! Succes! p.s. am pierdut citeva kg si sunt sigura ca e meritul acestei compozitii, caci nu am facut altceva nimic pt asta!

    9
    3

  • gina pe 11 Sep 2010, 22:13
    scortisoara si miere

    buna si pentru herpes

    12
    1

  • Alin pe 8 Sep 2010, 00:21
    In legatura cu acnnea pe spate si piept.

    Eu cred ca iti poti da si in timpul zilei , dar cred ca ar fi indicat sa nu iesi afara . Sau poti sa faci cu randu in timpul nopti o noapte pe burta si alta pe spate ... fa si u efortu asa sau ca sa scapi de cosurile de pe spate trebuie sa te freci bine la baie cu sapun sau mai bine pui pe cineva sa te frece sau in cel mai rau caz poti aplica spirt

    2
    1

  • dany pe 13 Aug 2010, 15:55
    nui bun de nimic

    nu dati ce trebuie!

    3
    8

  • anca pe 11 Iul 2010, 23:25
    completare

    tratamentul pentru acnee se tine 2 saptamani. cantitatile pentru miere sunt in linguri de obicei si pentru scortisoara in lingurite. succes

    2
    1

  • mihaela pe 29 Mai 2010, 23:56
    documentati va

    in primul rand, dak nu sunteti siguri de ceea ce scrie intr-un articol, cititi mai multe! 2. chiar credeti ca putina scortisoara si miere va face sa dati jos kg dorite??? sa fim seriosi..sigur au efecte benefice dar minuni nu fac...puneti mana si faceti miscare! nu mai visati! dietele concepute cu cap combinate cu sport sigur vor da rezultatele cele mai bune! nu vreau sa fiu rautacioasa dar nimeni nu ma poate contrazice! sportul aduce beneficii atat asupra corpului cat si asupra organsmului si psihicului! Si o alta tampenie scrisa intr-unul din comentarii: nu iau micul dejun (sau ceva de genu)! Micul dejun este cea mai importanta masa, iti da energia de care ai nevoie pt a incepe ziua, nu vei avea probleme nici cu stomacul..si fiti fara grija k nu o sa va ingrasati dak luati micul dejun...dak o luati logic...tot aportul luat la aceasta masa il veti pierde pe parcursul zile! aa...si sa nu uit...nu fierbeti mierea, clar!!! Sanatate ....si ambitie!

    5
    3

  • Vlad pe 28 Mai 2010, 14:34
    Mierea

    Am citit un studiu care zicea ca mierea la peste 30-40 grade celsius isi pierde toate proprietatile curative.eu recomand miere cu scortisoara(fara apa) si atat...asa folosesc de cativa ani si intradevar are efecte benefice

    7
    2

  • nutza12 pe 14 Apr 2010, 07:38
    pentru cristina

    nu mananc mic dejun de fel,iau prinzul la 12 si nu mai maninc pina ora 5-7,nu mai tarziu de 7 chiar daca-mi este foame.

    6
    1

  • cristina pe 13 Apr 2010, 22:46
    nutza

    Buna.Te rog sa imi spui daca pe langa aceasta cura mai faci si altceva.(regim alimentar,sport,etc...)

    1
    1

  • nutza pe 12 Apr 2010, 22:02
    raspuns pentru stelafeli

    fierb o ceasca de apa ,apoi adaug o lingurita de miere si 1/2lingurita scortisoara pudra ,dupa care o beau mai calduta dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare .BAFTA

    2
    1

  • stelafeli pe 17 Mar 2010, 22:12
    ssssss

    o rog pe nutza sa-mi zica daca a fiert la un loc mierea cu scortisoara ///////////////////?mult suces pentru toate femeile care vor sa slabeasca

    2
    4

  • nutza pe 11 Mar 2010, 18:45
    rezultate miere si scortisoara

    folosesc dieta de 5 saptamani .am avut in talie 91cm,iar acum am 83cm.o recomand tuturor cu rabdare si incredere

    12
    5

  • anamaria pe 6 Mar 2010, 08:54
    foarte buna combinatia

    Am fost racita si am avut un episod cu tuse care efectiv m-a pus jos.Am tusit pana mi-a venit sa vomit.Nu a mers nimic, nici ceai de ceapa,nici sirop de tuse nici medicamente.Am luat un amestec de 2 lingurita miere +1 lingurita scotisoara si sa vedeti -cand am terminat de mancat amestecul nu mai tuseam.Mi-a trecut tusea instantaneu .

    8
    1

  • picolecomandante pe 28 Feb 2010, 10:34
    rezultat foarte bun

    Noi am folosit aceasta combinatie pt.durerile in gat,si pot sa va spun ca amestecul folosit de la primele semne al racelii face minuni.Este un dezinfectant de exceptie si nu mai permite virusului sa evolueze.

    3
    2

  • renato pe 15 Oct 2009, 21:50
    acnee

    e f buna mierea cu scortisoara pt acnee am fol si io si nu mai am nimic

    5
    0

  • popescu pe 7 Oct 2009, 20:21
    rezultate in obezitate

    Cei care ati tinut aceasta cura, spune-ti va rog pe ce perioada ati facut cura , cantitatile de miere si scortisoara,si cat ati scazut in greutate...multumesc anticipat!

    5
    0

  • Dadela pe 1 Oct 2009, 19:45
    ok.

    ce bine ar fi sa respectam.

    4
    0

  • Bizu pe 30 Sep 2009, 18:14
    .

    Sunt inca in primele zile de tratament asa ca nu am de unde sa stiu daca are efect, dar m-a uimit cat a slabit mama. Ea spune ca nu mai are pofta de mancare ca inainte si are metabolismul "ceas"

    4
    0

  • Super pe 4 Aug 2009, 22:38
    Super

    Am incercat reteta pentru acnee,si sunt foarte multumita,tenul e foarte curat..si acneea incet incet dispare..eu tin masca pe fata cat pot de mult inainte de culcare,am incercat intr-o noapte si va puteti imagina..asa ca am renuntat.Incercati cu incredere..Bafta.

    2
    1

  • mugurel pe 14 Iul 2009, 20:26
    ?

    Chiar asa de buna sa fie scortisoara?Mie imi place foarte mult,dar imi dau seama ca nu stiu cum sa o folosesc.Imi ofera si mie cineva informatii mai concrete in ceea ce priveste proprietatile scortisoarei?

    0
    0

  • vasilica gurau pe 28 Iun 2009, 10:58
    si eu folosesc

    De ceva timp folosec acest remediu natural,spre surprinderea mea rezultatele sunt excelente .

    6
    0

  • stan maria-doina pe 23 Iun 2009, 18:28

    A fost extraordinar.

    1
    0

  • ANI pe 22 Mai 2009, 12:28
    MIERE SI SCORTISOARA

    BUNA ZIUA!!!!!! ASH DORI SA STIU DACA ESTE BUNA SI PT HEPATITA C.

    3
    3

  • mihaela pe 18 Mai 2009, 11:13
    miere si sortisoara

    pentru acnee, dupa cum am spus imi este greu sa aplic dar incepand de astazi o sa incerc pentru greutate..., daca ma voi simti ceva mai usoara va voi aduce la cunostinta. Pe curand!

    2
    0

  • mihaela pe 13 Mai 2009, 18:15
    ??????

    sunt un pic nedumerita.mi-au iesit niste cosuri pe umeri si pe spate,dar nu stiu cum o sa ma descurc cu acea pasta pe timpul noptii !!!!!!se poate sa o las ziua?(am aceasta posibilitate)si sa pot dormi noaptea linistita?astept raspuns.

    2
    1

  • emilia pe 5 Mai 2009, 23:11
    as dori sa stiu

    am auzit ca scortisoara este indicata pentru stimularea pancreasului. Ati putea sa imi spuneti daca este asa sau nu pentru ca, din articolele pe care le-am citit despre scortisoara, nu am putut deduce asa ceva. Multumesc.

    6
    2

  • raisa pe 29 Apr 2009, 11:53
    am nevoie de o lamurire

    vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva apropo cu dieta cu miere si scortisoara pt scaderea in greutate. Mierea si scortisoara se fierb in apa sau doar se dizolva in apa fierbinte? si a 2-a intrebare: e vb de o LINGURA de miere si jumatate de lingurita de scortisoara sau o LINGURITA de miere si jumatate de scortisoara? DACA SE POATE VA ROG FRUMOS, AS VREA SA STIU

    8
    0

  • elena pe 13 Apr 2009, 12:08
    dubios

    si eu stiam ca mierea se transforma in substanta nociva daca temperatura la care e supusa depaseste 30 gr C.

    2
    0

  • Gina pe 31 Mar 2009, 11:33
    Oare asa sa fie ?

    Am auzit despre aceste remedii,dar eu de ex.stiu ca mierea nu se pune niciodta la fiert,iar scortisoara nu se foloseste decat in cantitati mici(conform medicinei ayurvedice)

    3
    0

  • vio pe 27 Mar 2009, 22:53
    tare

    toata cuza-voda o sa fie sanatoasa

    2
    0

  • GEORGESCU ALINA pe 27 Mar 2009, 19:58
    MIERE SI SCORTISOARA

    O sa incerc aceste lucruri in numele clasei mele din calarasi,din scoala ''Mircea Voda'' CLS.a-5-aA

    3
    1

  • cri pe 9 Mar 2009, 16:15
    Obezitate

    Ma intereseaza daca aceasta combinatie de miere cu scortisoara chiar ajuta in curele de slabire si inca ceva....sper ca nu provoaca ceva diaree ?Cine are cunostiinte despre asa ceva vo rog sa postati raspunsul...multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod