Trateaza-te cu miere si scortisoara

Combinatia dintre miere si scortisoara este folosita de secole in medicina orientala. Scortisoara face parte dintre cele mai cunoscute condimente, iar calitatile mierii de albine devin din ce in ce mai cunoscute. Aceste ingrediente detin calitati extraordinare si au fost folosite ca remedii inca din cele mai vechi timpuri.
1. Boli de inima. Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

2. Artrita. Aplica o pasta din cele doua ingrediente (o parte de miere in doua parti de apa calduta plus 1 lingurita cu pudra de scortisoara) pe locul afectat si maseaza incet. Expertii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment in care 200 de persoane afectate de artrita au fost tratate timp de o saptamana cu o cana cu apa fierbinte amestecata cu o lingura de miere si 1/2 lingurita de scortisoara pudra.
Rezultatele au aratat ca 73 dintre persoanele tratate au scapat complet de dureri in interval de o luna. Asadar, nu strica sa consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol o cana din acest amestec.

3. Pierderea parului. Amesteca ulei de masline cald cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara pudra si intinde-o pe par inainte de baie. Se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza.

4. Infectii urinare. Pentru a-ti proteja vezica urinara, amesteca intr-un pahar cu apa calduta 1 lingurita cu miere si 2 linguri cu pudra de scortisoara. Apoi se bea.

5. Dureri de dinti. Aplica de cate ori este nevoie o pasta formata din miere (5 lingurite) si pudra de scortisoara (1 lingurita) pe dintele afectat.

6. Colesterol. Adauga scortisoara (3 lingurite) si miere (2 linguri) in apa fiarta sau ceai verde si apoi bea.
Specialistii sustin ca nivelul colesterolului "rau" este redus cu pana la 10% intr-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea bauturii. Mai mult, studiile de specialitate arata ca mierea de albine naturala daca este consumata cu regularitate si in cantitati mici ne scapa de problemele cu colesterolul. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regimul alimentar pe care trebuie sa-l urmam cu strictete.

7. Raceala. Se bea o cana cu apa calduta, miere (1 lingura) si scortisoara (1/4 lingurita). Face bine la tuse si curata sinusurile.

8. Indigestie. Se ia o lingura cu miere presarata cu scortisoara inainte de masa pentru a scapa de aciditate si a accelera procesul de digestie.

9. Longevitate. Consuma regulat ceai cu miere si scortisoara. Se pune la fiert 3 cani cu apa in care se adauga 4 linguri cu miere si 1 lingura cu scortisoara.

10.
Acnee. Aplica o pasta formata din miere (3 linguri) si scortisoara (1 lingurita) pe cosuri inainte de culcare. Indeparteaza cu apa calduta a doua zi.

11. Obezitate. Pentru a scadea in greutate, fierbe in apa miere (1 lingura) si scortisoara (1/2 lingurita) si apoi bea acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.

12. Respiratie urat mirositoare. Gargara cu miere si scortisoara amestecate cu apa fierbinte.

13. Probleme cu stomacul. Mierea in combinatie cu scortisoara indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac.

14. Sistemul imunitar. Datorita continutului de vitamine si fier din mierea de albine combinata cu scortisoara apara sistemul imunitar de actiunea nociva a radicalilor liberi.

15.
Cancer. O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienta acestei combinatii in tratarea cancerului stomacal si osos. Pe langa tratamentul prescris de oncolog este indicat sa iei de 3 ori pe zi cate o lingura cu miere de albine presarata cu scortisoara.

16. Oboseala. Ca sa eviti starile de epuizare si somnolenta pe care le resimti in cursul zilei poti sa apelezi la acest remediu excelent si sa constati pe propria piele efectele revigorante. Amesteca intr-un pahar cu apa o lingura cu miere de albine si presara putina pudra de scortisoara. Bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza cand te cuprinde toropeala.
 

Comentariile 101-149 din 149

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ABI pe 6 Mar 2009, 08:25
    Miere si scortisoara

    Nu va mai dati cu parerea pana nu incercati, culmea...cei care au incercat sunt multumiti de tratament....dar nu fierbeti mierea si nu exagerati cu scortisoara ca este afrodisiac

    6
    0

  • marta alina pe 5 Mar 2009, 08:23
    Nu faceti prostii !!!!!

    Nu faceti prostii!Va intoxicati daca bagati in stomac toc ce scrie pe net.Mierea nu se fierbe niciodata. Apa fiarta se toarna doar peste scortisoara, mierea se adauga in amestec doar cand acesta nu are mai mult de 40 grade. Atasat aveti un articol in limba engleza : 1. Use 1 part cinnamon to 2 parts raw honey. 1/2 tsp cinnamon to 1 tsp honey is recommended but can use more or less as long as in the ratio of 1 to 2. --- so 1 tsp cinnamon to 2 tsp raw honey is ok too as an example. 2. Boil 1 cup...that is 8 oz of water. 3. Pour water over cinnamon and cover and let it steep for 1/2 hour..(30 minutes) 4. Add honey now that it has cooled. Never add honey when it is hot as the heat will destroy the enzymes and other nutrients in the raw honey. 5. Drink 1/2 of this directly before going to bed. The other 1/2 should be covered and refrigerated. 6. In the morning drink the other half that you refirgerated...but do not re-heat it...drink it cold or at room temp only.

    4
    0

  • estera pe 5 Mar 2009, 02:35
    in alergii si astm

    despre mierea cu scortisoara,stie cineva daca e buna pt.astm si alergii.cum se administreaza?multumesc.

    2
    1

  • bunu georgeta pe 2 Mar 2009, 08:22
    miere si scortisoara

    cat dureaza cura si cat ar trebui sa slabesc te mai ingrasi dupa

    1
    2

  • GIANINA pe 28 Feb 2009, 13:55
    MIAREA CU SCORTISOARA

    EU FOLOSESC MIEREA CU SCORTISOARA CAM DE O LUNA DE ZILE DAR EU NU O FIERB.EU PUN 1LINGURITA DE MIERE CU JUMATATE DE SCORTISOARA INTR-O CESCUTA AMESTEC BINE APOI TORN APA FIARTA PESTE ASTUPI SI LASI CATEVA MINUTE APOI BEI.BEI DIMINEATA PE STOMACUL GOL CU JUM DE ORA INAINTE DE MASA SI SE M-AI BEA SI SEARA INAINTE DE CULCARE.AM O INTREBARE PT BOLILE DE INIMA TREBUIE LUATA PE PAINE SAU SE POATE LUA TOT ASA SUB FORMA DE CEAI?IAR PT CEI CARE NU AU INCREDERE SA INCERCE CA NU AU NIMIC DE PIERDUT SI NICI NU ARE CUM SA-TI FACA RAU SUN PRODUSE NATURALE.IN VIATA TREBUIE SA RISTI SI-SA INCERCI DE TOATE CA-SA OBTII CEVA.SUCCES

    0
    1

  • Mihaela pe 26 Feb 2009, 23:37
    Tratza-te cu miere si scortisoaraea

    Ce pregatire are Alina Popescu pentru a scrie despre tratamente cu miere inpotriva cancerului. Cat pot sa iau in serios acest articol? Astept raspuns.

    0
    1

  • felicia pe 24 Feb 2009, 10:53
    Tratza-te cu miere si scortisoaraea

    Am sa incep cura ,nu stiam despre aceste remedii, articol excelent cu produse naturale.Multumesc sper sa fie buna pentru mine.

    0
    1

  • amalia pe 23 Feb 2009, 19:19
    obezitate

    cat timp trebuie tinuta cura pt obezitate...???......o luna sau mai mult???

    0
    0

  • paula pe 16 Feb 2009, 10:19
    remedii

    Recomandarea e super!

    2
    2

  • paula pe 16 Feb 2009, 10:13
    remedii

    Orice recomandare pentru tratament naturist este binevenita. Multumesc

    0
    0

  • Ada pe 14 Feb 2009, 22:09
    tre sa incercam k sa ne dam seama

    am inmceput si yo de dim sa iau pe stomacul gol..am hotarat k intr'o canda de apa calda..sa pun 2 lingurite de miere si 1 de scortisoara..sper sa mearga..nu pun mierea cu scortisoara sa fiarba..k nush dak chiar isi pierde miere propietatile..deci puneti piciorul la bataie..:*

    0
    0

  • paulanastase pe 14 Feb 2009, 17:13
    speranta...nu moare

    Cand te afli intr-o situatie critica si nimic nu te mai poate ajuta,e bine sa crezi in astfel de tratamente. Asta e viata...!

    0
    0

  • sandy pe 10 Feb 2009, 19:31
    Abureala

    Poate o parte din aberatiile de mai sus sa fi dat rezultate in cazuri izolate dar sint niste fantasme menite doar sa creasca vanzarile de miere.

    1
    0

  • victoria pe 2 Feb 2009, 11:05
    e adevarat

    da, e adevarat pentru raceala si alergii reteta functioneaza.

    0
    1

  • marianaoprea pe 29 Ian 2009, 20:51
    functioneaza

    eu am incercat reteta pt. obezitate. intr-o luna am pierdut 4 kg. bafta celor care cred !

    1
    0

  • Traian pe 28 Ian 2009, 17:04
    in ajutorul meu

    Ati venit in ajutorul meu

    0
    0

  • Thea pe 21 Ian 2009, 11:13
    nou

    Aflu sfaturi noi si este bine deoarece am citit atatea sfaturi-mereu aceleas sau mai grav contrazicandu-se. Desi nu-mi place scortisoara am sa incerc ca un medicament deoarece am probleme de sanatate.

    0
    0

  • petra pe 11 Ian 2009, 10:09
    ha,ha

    Mierea fiarta in apa isi pierde proprietatile binefacatoare.

    0
    0

  • sandu ileana pe 6 Ian 2009, 12:33

    mai vreau e suuuuuper

    0
    0

  • ursu pacalit de dieta cu miere pe 1 Dec 2008, 21:16
    Mai vreau confirmari

    Cum sa bag atata scortisoara in mine??? Sunteti sanatosi?? Banuiesc ca agita stomacu. E muuulta mai 1 lingura e enorm dapai 3linguri.

    0
    0

  • valentina pe 17 Nov 2008, 12:14
    Cel mai bun remediu

    Este o pagina foarte buna cred ca merita sa incerc aceasta regula cu bautu inainte de masa.

    0
    0

  • carmen pe 13 Nov 2008, 14:21
    Acnee

    Foarte buna aceasta pagina! Imi place... mai puneti si cu obezitate... nu mi-ar pica rau;)

    0
    0

  • vasile georgeta pe 25 Oct 2008, 21:25
    Mierea cu scortisoara

    As vrea sa mai slabesc si nu prea stiu cum. Am doar 86 kg si 1m 72.

    0
    0

  • ioana pe 16 Oct 2008, 00:17
    Plagiat folositor

    E buna ideea de a traduce articolul http://www.angelfire.com/az/sthurston/honeyandcinnamon.html

    0
    0

  • maria pe 15 Oct 2008, 15:32
    Cat timp se ia tratamentul cu scortisoara

    Vrea sa stiu pentru a face tratament pentru colesterol

    0
    2

  • georgiana pe 5 Oct 2008, 16:29
    Pentruacnee si in general

    ok.. am inteles dar as vrea sa stiu si eu pentru cat timp trebuie facut tratamentul la acnee si obezitate!!:|

    0
    2

  • mariana pe 28 Sep 2008, 21:08
    Toate

    Am inceput si eu sunt curioasa ce efect va avea mai ales pentru greutate.

    1
    0

  • Dana pe 12 Sep 2008, 12:51
    Raceala

    Pentru raceala chiar am incercat reteta (imbunatatita cu câteva cuisoare si o jumatate de lamâie stoarsa) si daca raceala este la debut, chiar functioneaza.

    2
    0

  • gavriliu ingrit pe 3 Aug 2008, 19:46
    Bune informatii

    Importante informatii. O sa aplic si eu cateva si sper sa dea rezultate. Ar fi fost bine daca erau si cantitati si perioada de cura.

    0
    0

  • gavriliu ingrit pe 3 Aug 2008, 19:40
    gavriliu_ingrit@yahoo.com

    Interesant articolul. Chiar mi-am notat cateva chestii. Am sa aplic si eu cateva din aceste retete si sper sa dea rezultate.

    0
    0

  • Nina Ivan pe 30 Iul 2008, 21:59
    Cantitati / perioada/ rezultat

    INTERESANT, dar completati cu cantitati si perioada. Ma intereseaza pentru colesterol si pentru slabit.

    1
    0

  • eva pe 18 Iul 2008, 17:32
    pt colesterol

    Interesant articol, dar la colesterol ceea ce m-ar fi interesat , nu scrie la ce cantitate de apa sau ceai trebuie adaugat mierea si scortisoara

    2
    0

  • daniela pe 18 Iul 2008, 17:20
    un pic mai clar

    dati si voi niste retete mai exacte ce cantitate.... pt cat timp.... ca de.........si scrie-ti si unde putem sa vedem daca este adevarat sau nu........

    1
    0

  • Simon S. pe 18 Iul 2008, 12:32
    Trateaza-te cu miere si scortisoara

    Am citit acest articol si ma incanta,o sa incerc si eu tratamentul pt par,deoarece imi cade foarte mult par la periat si la baie. Astept si alte sfaturi legate de acest subiect si as dori sa aflu si eu un tratament naturist sau nu, pentru a mai lua putin in greutate.

    1
    0

  • Daniela pe 17 Iul 2008, 20:00
    Trateaza-te cu miere si scortisoara

    Din noiembrie tin tratamentul cu miere si scortisoara dimineata. Efectul este senzational. Imi mentin greutatea constanta, mi-a scazut colesterolul si tonusul este altfel. Cand am pofta de ceva dulce apelez la miere si scortisoara. Este delicios. Incercati cu incredere !

    1
    0

  • mihaela pe 17 Iul 2008, 18:24
    miere

    As avea o intrebare...dc se fierbe mierea in apa, aceasta isi pierde proprietatile?

    1
    0

  • mihaela pe 17 Iul 2008, 15:20
    miere si scortisoara pentru obezitate

    Care sunt cantitatile de miere si scortisoara care se fierb intr-o cana de apa?

    0
    0

  • monika pe 17 Iul 2008, 12:30

    tratamentul nu stiu cum o fi in acnee dar saraca perna nu stiu cum o mai speli dupaia.

    0
    2

  • eva florescu pe 17 Iul 2008, 10:26
    trateaza cu miere si scortisoara

    da stiam ca scortisoara este buna pt. inima. Pentru acnee, mierea nu stiu cat ar putea usca dar incercam.

    0
    1

  • Miha pe 17 Iul 2008, 10:14
    Acnee

    Sunt curioasa daca va incerca cineva sfatul pentru acnee :))...nu vreau sa stiu cum va arata perna si parul persoanei respective a doua zi :)). Eu dimpotriva, folosesc mierea in combinatie pentru a face masca pentru fatza pentru ten uscat

    0
    2

  • nico 35 pe 25 Mar 2008, 20:54
    Miraculoasele: mierea si scortisoara

    Nu as fi crezut niciodata ca mierea si scortisoara in com binatie pot fi atat de bune. Eu am facut un amestec din miere si scortisoara si iau o linguritza in fiecare dimineata, de aproximativ o luna de zile. De atunci, am un tonus excelent.

    1
    1

  • luiza pe 16 Mar 2008, 09:55
    Despre miere si scortisoara

    O sa incerc sa vad ce rezultate obtin. Oricum e misto!

    1
    2

  • denty pe 9 Feb 2008, 11:58
    No way

    Nu se poate sa pui miere de albine la nivelul unui dinte deoarece mierea de albine este cariogena. Dupa ce ca te doare dintele sa ii mai pui si miere ca sa se agraveze afectiunea si sa faca si dintii ceilalti carii... no way... cum se poate sa scrieti asa ceva?!

    1
    1

  • mama pe 2 Ian 2008, 16:30
    Remedii bune

    Usor de folosit si ..... gustos!

    0
    1

  • Rodica Mag pe 18 Dec 2007, 03:50
    Scapa de probleme cu miere si scortisoara

    Pentru obezitate cata miere si cata scortisoara. voi incerca! Cu multumiri Rodica Mag.

    0
    1

  • Pusa Oancea pe 9 Dec 2007, 08:31
    Iz de Sarbatoare

    Am incercat si-i SUPER BUN si pentru insomnie.Te linisteste, are iz de Craciun. Bravo!!! Mai adauga si cuisoare si vei vedea ca-i......bine.

    1
    2

  • Magda pe 26 Nov 2007, 17:16
    Miere si scortisoara

    Cat dureaza cura ? Un an, o luna ? Multumiri.

    3
    1

  • adriana stambeca pe 26 Nov 2007, 10:51
    Bun articol!

    eu in fiecare an , urmez aceasta cura, o recomand tuturor celor care citesc acest articol si nu numai...sa aveti grija de voi, o zi minunat!

    0
    1

  • Rodica Mag pe 26 Nov 2007, 02:04
    Cantitati

    Toate bune, in sfatul de miere si scortisoara dar va rog care sunt cantitatile de miere si care de scortisoara. Multumiri Rodica mag

    1
    5
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod