Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

Sesizarea prin palpare a unor noduli mamari de dimensiuni variabile,este o cauza importanta de anxietate la femei, anxietate intretinutaapoi si de medicul ginecolog sau endocrinolog care, in multe cazuriindica tratamentul chirurgical al acestora, pentru a evita eventualatransformare maligna.

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari: ce trebuie sa stii

Majoritatea pacientelor care se prezinta la homeopat cu nodulimamari benigni se tem de cancer si sufera de anxietate din aceastacauza. Adevarul este ca majoritatea femeilor au asemenea noduli dela varste tot mai tinere si interventia chirurgicala nu este solutia,deoarece intr-un interval de timp oarecare, acesti noduli se refac. Eise refac pentru ca prin operatie se indeparteaza numai efectulunui dezechilibru hormonal si energetic, acesta din urma ramanandneinfluentat.

Homeopatia este una din metodele de tratament ce se adreseaza cauzeitulburarilor, si anume dezechilibrului din planul cel mai subtil alorganismului, cel energetic. Nodulii mamari, ca si orice alta boala,reprezinta numai una din manifestarile exterioare ale dezechilibruluienergetic si hormonal. Homeopatia reface echilibrul organismului si caurmare poate determina disparitia nodulilor sau stoparea dezvoltariilor si previne aparitia unor noi noduli.

Modul in care se trateaza aceasta afectiune din punct de vedere homeopaticeste acelasi ca si pentru orice alta afectiune. Pacienta se prezinta lahomeopat si la prima consultatie acesta ii pune o serie de intrebari:Care sunt simptomele prezente, modalitati de agravare sau ameliorareale acestora; de cand dateaza simptomatologia si ce alte afectiuni amai avut in trecut sau ce suferinte mai are in prezent.

Simptomatologie 

De asemnea, homeopatul trebuie sa noteze toate caracteristicile generaleale persoanei in cauza: modul in care aceasta persoana reactioneazala stimulii externi (temperatura, vreme, alimentatie); modul in carefunctioneaza ea ca organism biologic (relatia cu alimentatia, foamea,setea, transpiratia, somnul) si ca entitate psihosociala (eventuale traumeemotionale sau fizice, structura psihoemotionala); daca exista anumitecauze ce au declansat patologia prezenta; ce boli au existat in familie.


Astfel, la sfarsitul consultatiei, homeopatul determina care sunt simptomele cele mai importante pe baza carora va face prescrierea. Inalegerea unui remediu homeopatic pentru o anume pacienta se ia inconsiderare totalitatea caracteristicilor mentionate mai sus sise prescrie asa numitul remediu constitutional. Deci, prescrierea tratamentului este strict individualizata, astfel incat nu exista unanumit remediu sau anumite remedii pentru nodulii mamari, ci existafemei cu noduli mamari care sunt tratate homeopatic. In homeopatie,noi tratam bolnavii si ca urmare se vindeca bolile.

Cauze frecvente

Desi exista indubitabil un substrat hormonal al nodulilor mamari,contextul general in care ei exista la o anumita femeie poate fidiferit de al alteia si particular numai al ei. Aceasta unicitate si particularitate ne intereseaza in homeopatie. De exemplu, o pacienta cunoduli mamari poate avea asociat dureri lombare, menstruatii foarte redusecantitativ, cu dureri pelvine cu senzatia ca ii cad organele genitale,fiind foarte nervoasa, foarte plangacioasa, obosita si cu nevoia de a stasingura. Aceste simptome sugereaza remediul Sepia. Alta pacienta cu nodulimamari poate avea dureri si tumefierea sanilor inainte de menstruatie,balonari de la orice aliment, nevoia de a manca dulciuri, tendinta laingrasare mai ales in zona coapselor, timiditate, lipsa de incredere insine, emotivitate exagerata, ceea ce sugereaza remediul Lycopodium.

La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stres, o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu,frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioadade alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc,la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, undivort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericitaprelungita etc.

Cazuri clinice

 

Comentariile 51-72 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilinca pe 1 Dec 2008, 01:58
    noduli benigni

    Buna...azi se implinesc 2 ani de cand am avut o operatie la san. Inconstienta si poate imaturitatea m-au facut sa nu sesizez corpul strain care se dezvoltase in unul din sani...Era deja de 4,8 cm cand il descoperisem, la un consult endocrionologic. Desi abia aveam 19 ani am avut curaj si peste 2 saptamani ma operam. Rezultatele au fost fericite iar acum ma simt bine. Am oferit povestea mea in sprijinul celor care trebuie sa treaca prin experienta respectiva. Aveti curaj tuturor! Va spune o tanara care nu credea niciodata ca va fi in stare de atata stapanire de sine si echilibru emotional.

    1
    0

  • elora pe 30 Nov 2008, 07:44
    noduli mamari

    revin,am uitat am consumat si mai consum ceai antristes,doctorita ce mi-a dat acest tratament mi-a spus ca toate bolile incep de la stres,sanatate multa de la bunul D-ZEU.

    0
    0

  • elora pe 30 Nov 2008, 06:56
    noduli mamari

    buna,speriata rau am fost,la ambi sani am avut noduli,am fost la multi medici,la sanu drept m-am operat doar pe cel mare,rezultatul a venit bun,dar liniste tot nu am avut pentru ceilalti noduli ramasi si curios ma durea doar sanul stang,am gasit o doctorita care mi-a dat tratament 14zile tot a doua zi2fiole de polidin,vitamina A,E,B1 pastilele astea in fiecare zi deci14 zile si REFEN RETARD asta ptr dureri tot pastile si alifie de PROGESTOGELpentru uns pe sani o data pe ziasta tot timpul4tuburi foloseam la 3 luni.tratamentul asta cu injectiile si pastilele l-am repetat o data la 3 luni,m-am operat pe5sept 2006,dar tratamentul si acum il fac dar fara alifie si fara refen retard nu mai am dureri si au disparut si nodulii dar continui cu polidinul si vitaminele tot la 3luni sincer mi frica sa nu mai apara am vazut multe in spital,va doresc multa sanatate,putere de a depasi greutatile vietii.

    0
    0

  • Silvia pe 20 Nov 2008, 20:28
    erata

    am gresit, coresct este Centrul Medican SIMTOM, Dr. Doina Popescu si are pagina http://www.centrul-simptom.com/

    3
    1

  • Silvia pe 20 Nov 2008, 20:24
    Noduli la san

    Buna fetelor, va inteleg ingrijorarea si chiar aveti si de ce. Nu sunt cadru medical, dar de 3 ani ma lupt si eu cu acesta problema, microcalcificari la ambii sani si o mastoza fibrochistica. Mai intai trebuie sa va faceti un echo mamar, apoi cu echografia mergeti la un medic ginecolog sau oncolog. Nu va speriati, dar ei sunt cei mai in masura sa va interpreteze diagnosticul. Ei va pot spune ce sa faceti. In Bucuresti, am vazut la OTV si nu numai ca face reclama la un centru de diagnostict SIMPTON, are pagina www.simpton.ro, unde este Dr. Doina Popa care va poate face un echo dopler, sau o termografie, niste investigatii f.sigure cu tot cu consiliere si tratament. Este cel mai bine decat sa luati ceva de unele singure. Si eu vreau sa ajung la aceasta clinica sa vad cum stau, urmez de un an tratament homeopat. Multa sanatate si aveti grija de voi.

    1
    2

  • georgiana pe 12 Nov 2008, 12:25
    noduli

    acum o luna am descoperit noduli la ambii sani.la cel stang nodulul cuprinde aproape tot sanul.restul sunt mai mici.ma dor extraordinar de tare.doctorul mi-a dat un tratament(mastoprofen,vitamina E,si un antibiotic) si mi s-a recomandat mai mult sex.urmez tratamentu de 3 sapt dar durerile sunt mai mari si nodulii se maresc.sunt disperata.dak stiti un tratament mai bun va rog ajutati-ne.

    3
    0

  • ana pe 2 Oct 2008, 01:08
    noduli mamari

    Sunt in aceeasi situatie si am 20 de ani. Daca stiti o clinica "buna"sau pe ce tratament sa ma axez : naturist , chirurgical, bioenergie etc. Multumesc si sanatate multa.

    2
    4

  • stefania pe 8 Sep 2008, 16:18
    nodulii

    Ma numesc Stefania,,,,si din pacate am..nu de mult ..ca am un nosul la sanul drept ....si are 13 mm pe 6 .....sunt asa speriata .....nust ce sa fac.....ma puteti ajuta ????

    8
    1

  • corina pe 15 Aug 2008, 11:37
    noduli mamari

    L-am descoperit in urma cu aprox. 2 luni in urma la sinul sting Nu este prea mare si este in partea de jos sub sin Este mai pronuntat in perioada dinnaintea ciclului menstrual cind sinii imi sunt inflamati Eu am o fetita de 5 ani si de la acest sin ea nu a supt prea mult de fapt nu am putut sa o hranesc la sin decit 4 luni deoarece nu am mai avut lapte fetita mea s-a nascut prin operatie cezariana la termen As dori sa stiu ce pot sa fac, ce investigatii sa fac si ce tratamente din start am excus metoda chirurgicala pt ca stiu ca acesti noduli , indiferent de natura lor, se refac si se inmultesc deci as dori tratament medicamentos sau chiar alternativ-naturist Sa precizez ca am 30 de ani si sarcina a fost la 25 de ani Va multumesc

    0
    0

  • Puscas Dorina pe 13 Aug 2008, 15:50
    noduli mamari

    Doresc sa aflu un tratament eficient (chiar naturist) pt. nodul elastic in CSE, avand un aspect de placard mastozic si chist mamar compresibil. Multumesc.

    5
    3

  • mi amor pe 8 Aug 2008, 00:23
    noduli

    la 18 ani am descoperit un nodul la sanul drept eram in clasa a 12a si aveam bacul mi-am zis atunci k poate a aparut din cuaza stressului am fost la mai multi doctori am luat tratament si am avut impresia k mia disparut dar e curand am fost la un control la cluj si medicul mia spus sa continui tratamentul iar in noiembrie sa merg la control si daca nu dispare va trebui sa ma opereze pt k acel nodul ar putea sa mai cresca iar incizia ar fi mai mare. am 20 de ani asa k sa nu credeti k cei tineri nu se imbolnavesc pt k aud atatia kre nu fac altceva decat sa se planga toata ziua de bolile de care sufera .dar eu ce sa zic la varsta asta ma paste o operatie.

    0
    0

  • iulia pe 31 Iul 2008, 19:37
    noduli

    La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stress,o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu,frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioadade alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc,la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, undivort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericitaprelungita etc. .....e foarte adevarat ce se spune aici..luati aminte sunt dupa cum vedeti atatea cauze...luatile pe rand ...dar cum viata asta e asa cum e si nu putem sa le avem pe toate e si normal sa apara tot felul de afectiuni toate merg mana-n mana ....daca am fii forte fericiti si nu ne-ar lipsi nimic din cea ce ne dorim abia atunci vom fii sanatosi ...dar cum acest lucru nu se poate atunci avem de tras...toate apar pe baza de stres sau de felul cum ne ducem traiul ...deci nu se poate sa fim ok...si atunci e normal sa apara tot felul de probleme depinde de sexul fiecaruia si de cea ce a mostenit din familie...putem sa le avem pe toate dar sa mostenim o problema genetica ,concluzia cum o dam tot nu e bine...asa ca avem de tras ....daca nu avem noduli si o ducem bine la capitolul asta apatre automat altceva....suntem oameni dragele mele nu exista sanatate pana la batraneti si e doar inceputul la unele dintre noi asta depinde de varsta ,toate depind de varsta ...

    0
    0

  • ghita iulia pe 31 Iul 2008, 19:17
    noduli

    buna tuturor...deci am citit cam ce va framanta ,iar sfatul meu e ca ,fetelor trebuie sa faceti cat mai mult sex(nu ca eu as face ca nu am dispozitia necesara in fiecare zi)dar se pare ca e singurul tratament benific pentru acesti noduli ,asta in cazul in care nu se mosteneste genetic altceva din familie cum ar fii noduli cancerigeni ,in cazul domnisoarelo le recomand alimentatie sanatoasa daca le consoleaza treaba asta ....de cele mai multe ori acesti noduli apar din cauze hormonale, ma rog depinde de fiecare femeie in parte si ma refer la nivelu de hormoni daca femeia are un apetit ridicat de descarcare hormonala e bine sa o faca,daca nu stie sau nu isi da seama ca are asa nivel ridicat de hormoni ,apar acesti noduli...ma rog asta e parerea mea .....doctorul niciodata nu o sa spuna cauza din prima de si o stie,deaia e doctor sa te puna pe drumuri sa iti dea cate mai multe tratamente ca doar din asta traiesc ei ,toti sunt mana in mana daca te vede ca nu ai cunostinte cat de cat despre corpul tau sau despre afectiunea ta(si in multe cazuri nu avem ca doar nu suntem sau nu ne-am nascut doctori)ei profita si ne dau tot felu de tratamente sau mai stiu eu ce sfaturi...sunt bune anumite geluri locale pentru a mai atenua durerea in rest ce sa fa mai zic sex la greu alimentatie sanatoasa ...bafta sper ca nu am fost prea nesimtita ....

    0
    0

  • angela pe 7 Iul 2008, 16:05
    noduli

    cititi cu atentie prospectul de la "alcoolatura de tuia" si de la crema de tuia si actiona-ti ca atare.succes.

    0
    3

  • raluca sm pe 14 Iun 2008, 23:29
    noduli-raluca

    buna,am citit ceea ce ati vb voi despre noduli,si sincer si mi-e de vreo 3 zile mi-a aparut un nodul dar culmea ca pe mine ma doare cand il apas,nu doare exagerat dar simt o intepatura cand imi palpez locuul!ce sa fie oare?

    2
    0

  • vicilica pe 16 Mai 2008, 18:03
    noduli - pentru Carmen

    Carmen te sfatuiesc sa te duci la doctor. Acelasi lucru l-am patit si eu , inca sunt in stare de soc, nu rezolvi absolut nimic daca doar stai cu gandul si nu faci nimic sa iesi din starea asta. Fa-ti neaparat o ecografie si te sfatuiesc sa o faci la Medsana sunt niste diagnosticieni buni(parerea mea) costa 105 dar macar afli pe loc ceea ce te framanta . Apropo nu te poti duce fara programare si asta o poti face si pe mail iar pe doctorul eco il cheama Tudor Constantin . Sanatate si numai bine la toate care trec prin ceea ce trec si eu si nu numai

    0
    0

  • adryana pe 9 Mai 2008, 13:07
    noduli

    Buna ziua! Sunt foarte disperata , am urmat niste stimulari ovariene de mai multe ori si la sanul drept mi-a aparut un nodul .Ce ma sfatuiti sa fac. Am intrebat medicul meu si mi-a zis sa nu ma sperii ca este ceva benign. Nu stiu ce sa cred pentru ca medicul pur si simplu doar mi-a palpat sanul nu a facut ecografie. Va multumesc

    0
    0

  • mary pe 9 Mai 2008, 13:00
    nodul mamar

    buna! in urma unui tratament pentru sterilitate primara am descoperit un nodul la sanul dreapt . sunt foarte speriata si va rog sa imi dati un sfat.

    1
    0

  • carmen pe 22 Apr 2008, 09:01
    noduli

    Sunt foarte trista. Acum 3 zile am descoperit la sanul stang un nodul bine definit, ca o ridichie mica. De atunci nu mai am somn, nu mai pot manca , nu mai pot face nimic. Sunt atat de speriata ....Este adevarat ca am fibroza chistica de mai multi ani. Ultima ecografie este de anul trecut din aprilie, dar acum parca sanii erau descongestionati si l-am simtit numai pe el.Imi este atat de frica......

    0
    0

  • ionescu pe 20 Mar 2008, 21:02
    noduli

    este posibil ca nodulii sa se formeze si de la grasime. Am o alimentatie foarte bogata in carnuri in fiecare zi si as dori sa stiu de la ce se formeaza

    0
    0

  • elena pe 7 Mar 2008, 08:57
    noduli mamari

    am 22 de ani si acum 4 ani mi s-au descoperit primii doi noduli mamari. in timp, acestia s-au inmultit si in prezent sunt 6 in ambii sani. la ultimul consult medical mi s-a recomandat interventia chirurgicala. totusi am citit ca o sarcina dusa la capat m-ar putea ajuta. e adevarat?? si daca da, e oare important ca acest lucru sa se intample acum sau mai pot astepta vreo 2 ani??

    0
    0

  • silvia pe 6 Mar 2008, 22:44
    noduli mamari

    am 47 ani de aproape doi ani ma confrunt cu o situatie mai putin placuta au aparut sintomele menopauzei nu mai am dorinta sa fac dragoste datorita lipsei mucoasei vaginale miau aparut noduli mamari poate fi o cauza?

    4
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod