Tratament naturist al anexitei cronice

Statisticile mondiale arata ca o femeie din patru sufera de anexita, iarla 60% dintre acestea boala se cronicizeaza. Tot mai des, se intalnesteanexita la tinerele fete care nu au un minim de educatie pentru a evitasocurile termice aplicate abdomenului inferior: fie contactul brusc cuapa rece, fie asezarea pe suprafete reci de beton.

De multe ori, daca durerile sunt suportabile, fetele prefera sa nu sedivulge si sa evite intalnirea cu medicul ginecolog. De aici, drumulcatre cronicizare este deschis. Aceasta ingreuneaza sarcina medicilor,caci, nu arareori, boala nu raspunde cu... promptitudine la tratament,ori recidiveaza rapid.

Desigur, tratamentul alopat este, de cele mai multe ori, eficient,dar pentru ca vorbim aici despre mijloacele terapeutice traditionalechinezesti, va propun si urmatoarea schema de tratament:
a) stimularea imunitatii - fiind vorba de un proces inflamator - cuajutorul unui produs biologic activ chinezesc Cordyceps Micelliu, cate2 capsule de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
b) Tratamentul local, constand in aplicarea unei cataplasme cu CoadaCalului, incalzita in abur si invelita intr-o panza de culoare albastra;se tine cataplasma timp de o ora, apoi se indeparteaza, se unge pielea cucrema de galbenele, masand usor pana la absorbirea in piele si se aplicao compresa cu Bitter suedez (preferabil, din plante romanesti).
Acesteoperatii se efectueaza in fiecare seara, inainte de culcare. Compresacu Bitter suedez se lasa pana dimineata.
c) Tratamentul intern este alcatuit din: o infuzie scurta din Coadasoricelului, Coada Calului si Papadie (amestecate, in parti egale) -2 lingurite de amestec intr-un vas de sticla, sau portelan, peste carese toarna 250 ml apa clocotita; dupa 3 minute, se strecoara si se bea culingurita, cat mai fierbinte. Separat, se prepara o infuzie din acelasiamestec, dar in cantitate mai mare, 2 litri apa fierbinte cu 16 linguriteplante. Cu acest preparat se fac spalaturi intravaginale, atat seara,inainte de culcare, cat si dupa fiecare contact sexual.
d) Dieta necesara pe o perioada de 25 zile contine alimente careau rolul intaririi functiei hepatice cat si a celei renale, dupa cumurmeaza: scoici de mare si de apa dulce, fructe de mare (in mod deosebit,crevetii), rinichii de porc, miel, berbec sau bou, ficat de pasare sau devita, ficat de peste, calcan tipar, caracatita, sepie (calamar), muguri desoia, muguri de bambus, alge de mare, varec, muraturi, fructe acrisoare,pepeni galbeni si rosii, papaya, avocado, andive, bame.
Se vor evita:ardeii iuti si grasi, maghiranul, rozmarinul, piperul alb si negru,scortisoara, dulciurile, fructele prea dulci.

Daca, la finalul perioadei de 25 zile se constata necesitatea continuariitratamentului, atunci se va proceda asa cum s-a descris mai sus, faraa se mai administra Cordyceps Micelliu. Acesta va fi inlocuit cu un altprodus biologic activ, numit Yi Kang, cate 4 capsule, de 3 ori pe zi.

Oricum, dupa primele 25 zile, este necesar un control medical, caci,chiar daca pacienta se simte bine, tratamentul trebuie continuat panala remisia completa a inflamatiei.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 11 Mai 2011, 21:46
    anexita

    am anexita de multi ani si nu pot sa mai scap de ea. imi doresc un copil dar nu pot ramane insarcinata. nu stiu ce sa mai fac si ce sa iau.ajutatima

    0
    0

  • mariana pe 10 Dec 2010, 21:36
    ma chinui de 3 luni

    am o anexita cronica si nu stiu ce tratament naturist sa urmez ca de pastile sunt satula ma puteti ajuta cu vreo retea?

    9
    0

  • viorica pe 30 Mar 2009, 18:43
    anexita

    am dureri groznice ,si miros foarte urit ,iar in timpul actului sexual am o scurgere foarte urit mirositoare asta se numeste anexita?ce tratament pot lua?

    6
    4

  • oana pe 10 Iul 2008, 15:35
    anexita

    se poate scapa de anexita?eu i-au duphaston

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod