Tratament contra alcoolismului

Dependenta de alcool este considerata de medicina traditionala chinezaca fiind foarte similara cu aceea de droguri. De aceea, tinand seamade principiile energetice care guverneaza o astfel de afectiune,se recomanda o dieta atent aleasa, care sa aduca un plus de energieracoroasa. Te confrunti cu un astfel de caz in familie sau in cercul deprieteni? Iata ce ii poti recomanda:

O dieta din care nu trebuie sa lipseasca: Branza de soia (tofu; nautsi muguri de naut; grau incoltit; banane; trestia de zahar (sau suc detrestie de zahar); pere; spanac.

Consumul masiv de miere - pana la saturatie - reduce dorinta de aconsuma alcool, prin compensarea starii hipoglicemice care apare instari de criza.
De asemenea, supele din tofu, naut, sau spanac sunt demare ajutor.

Se mai recomanda Ginseng American (Panax quinquefolium), ale caruiproprietati sunt diferite de cele ale Ginseng-ului chinezesc (Panaxginseng), acesta din urma avand energie calda. Din acelasi motive,se interzice consumul de mirodenii si condimente iuti, printre care sighimbirul, scortisoara si piperul negru.

Dieta de baza, cu rol detoxifiant, depurativ, contine urmatoarele:
- Fructe si legume, prcum si sucurile lor (fara a amesteca fructe culegume in sucuri!), maximum 6 cani pe zi;
- Suc din iarba de grau, cate 30 ml de 3 ori pe zi;
- Alge;
- Toate cerealele, gatite oricum;
- Spirulina;
- Lapte de capra.


Proportiile in care trebuie sa se afle aceste alimente in hrana zilnicasunt urmatoarele:
- 35% cereale incoltite, legume si seminte
- 45% zarzavaturi si fructe si sucurile din ele
- 10% cereale gatite
- 10% celelalte alimente.


Dupa o perioada de 36 zile de dezintoxicare, se recomanda o dieta maibogata in proteine - pentru regenerarea celulei hepatice - care nu vacontine orice fel de carne, ci numai sardele, macrou, ficat de porc sirinichi de vita si porc.

Aceasta dieta trebuie urmata timp de circa 2 ani! Numai astfel crescsansele de a evita o recadere in dependenta de alcool.


de dr. Adrian Florea
Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qiqong
www.qitaky.ro
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorin pe 4 Aug 2012, 17:25
    tratament contra alcolismului

    tatal meu este dependent de alcol de aproape 2 luni nu mai bea dar are stari de tristete ,uita uneori si am citit ca pt.dependenti e foarte greu lipsa alcoolului si v-as ruga ce pastile sun indicate pt. cei ce vor sa se lase de alcool.

    2
    3

  • carmen pe 11 Iun 2012, 15:32
    alcoolul

    exista un astfel de produs, eu l-am descoperit la sugestia unei prietene, se numeste fito antialcool si antitabac, noi l-am comandat de pe internet de la casaplantelor, este din plante si chiar are efect. sper ca am fost de ajutor, va salut!

    1
    1

  • julia pe 26 Ian 2011, 11:31
    alcoolul

    as dori sa stiu daca exista pastile sau tincturi sau ceaiuri care sa te faca sa renunti la bautura fara ca sotul meu sa stie pt ce le ia. multumesc

    21
    9

  • marcu oana andreea pe 14 Apr 2010, 18:23
    as dori un medicament cat ami bun pentru lasarea viciului de bautura

    cum se manifesta si daka se gasesc

    17
    8

  • IOANA pe 7 Apr 2010, 14:44
    alcoolul

    sotul meu nu recunoaste ca este alcoolic,as vrea un tratament pe care sa-l administrez eu fara ca el sa stie.are diabet ,situatia este si mai complicata.am incercat cu fitoantialcooldespre care mi s-a spus ca este ffff bun dar dupa ce eu l-asm administrat in ceai el avea o pofta de alcool mai mare.este teroare.adevarul este ca el nu constientizeaza .as dorii chiar niste medicamente.

    15
    7

  • cornelia pe 26 Ian 2010, 10:39
    am o rugaminte

    sotul meu nu recunoaste ca este alcoolic,de aceea ,doresc un tratament pe care sa i-l pot da fara ca el sa stie,ceva care sa-l faca sa nu mai poata bea.va rog

    33
    0

  • pop maria pe 7 Dec 2008, 17:47
    alcoolism

    am incredere in diete si sper ca acestea sa-l ajute si pe sotul meu,care,acum, din cauza abuzului de alcool,imi este o povara nu un sprijin!!!

    17
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod