cannabis

Tot ce trebuie să știi despre canabisul medicinal! Află ce efecte are asupra organismului

Inițial confundat cu canabisul și marijuana, canabisul medicinal sau CBD-ul, cum i se mai spune, este tot mai apreciat grație efectelor sale numeroase pentru protejarea stării de sănătate. E aproape incredibil în tratamentul și în prevenția câtor boli canabisul medicinal a dat roade, ceea ce îl face atât de lăudat de comunitatea medicală și nu numai.
Mai jos îți povestim despre efectele extraordinare pe care le are canabisul medicinal asupra organismului, dar și despre produsele care te pot ajuta să te bucuri la maximum de proprietățile sale. Vezi despre ce e vorba în rândurile următoare!

Ce este canabisul medical?


Sintetizat pentru prima dată în 1940, canabisul medical sau cannabidiolul face parte din cele mai multe de 100 de substanțe numite canabinoizi regăsite în planta de canabis sau în cânepă.

Principalul atu al canabisului medical este acela că interacționează cu un sistem uman mai puțin studiat, cel endocannabinoid, complex și nu pe de-a-ntregul înțeles.
Cercetătorii consideră că sistemul endocannabinoid este implicat în aspecte ale vieții precum somnul, reglarea dispoziției, a poftei de mâncare, funcționarea memoriei, a funcției de reproducere și a fertilității.

Ce mai trebuie specificat? Că spre deosebire de canabis, cannabidiolul nu are efect psihotic și nici nu produce dependență, așa cum a reliefat și un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății din 2017.
Cele mai importante beneficii ale cannabidiolului pentru organism

Am văzut ce este cannabidiolul, să vorbim acum despre partea și mai promițătoare a studiului acestei plante, respectiv beneficiile sale.
Astfel, cannabidiolul se remarcă grație proprietăților sale analgezice, anxiolitice, antipsihotice și antibacteriene. Substanța este recunoscută drept un aliat esențial în alinarea durerii, dar și în contracararea efectelor negative a numeroase boli.

Poate cel mai apreciat efect pozitiv al cannabidiolului este legat de diminuarea durerii. Substanța are efect inclusiv în alinarea durerii cronice, studiile demonstrând că reduce inflamația din corp și interacționează cu neurotransmițătorii, îmbunătățind astfel nivelul de percepție al durerii.
Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod