seara

Tehnica japoneză de respirație care te ajută să dormi bine

Orice am încerca uneori, de la spray cu lavandă până la ceaiuri de plante, nu reușim să adormim. Din fericire, există o soluție care poate da rezultate – o tehnică japoneză de respirație.
Pandemia a accentuat tulburarile de somn provocate de anxietate. Un studiu realizat de Universitatea din Southampton a descoperit ca procentul celor care au probleme cu somnul a crescut de la 15,7% la 24,7%.

Din fericire, exista o tehnica de respiratie care poate fi solutia mult dorita in lupta cu insomnia, scrie Glamour: se numeste „Moon breathing” („respiratia Lunii”) si deriva din conceptul japonez Kaizen, care inseamna „schimbare in bine”, axandu-se pe imbunatatirea tuturor aspectelor vietii personale, in special pe renuntarea la obiceiurile negative.

Partea stanga a corpului, asociata cu sistemul nervos


In cartea sa, „Kaizen: The Japanese Method for Transforming Habits, One Small Step at a Time”, Sarah Harvey exploreaza filosofia care promite imbunatatirea vietii celor care se confrunta cu insomnia.
„Voi impartasi cu voi un scurt exercitiu de respiratie care ma ajuta atunci cand e ora 3:00 dimineata si mintea mea este invadata de ganduri fara sens”, scrie autoarea.

Harvey arata ca partea stanga a corpului este asociata cu sistemul nervos, iar tehnica Moon Breath se concentreaza pe calmarea acesteia si pe inducerea somnului, respirand doar pe nara stanga. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod