Tao si corpul fizic

Intrebarea cea mai frecventa care mi se pune este "cum ma ajuta practicile taoiste sa ma vindec?". Practica taoista ne ajuta sa ne vindecam, in primul rand, pentru ca ne ingrijim de noi si ne acordam mai mult timp.

Pe masura ce avansam in practica invatam tot mai multe despre corpul nostru. Invatam ce-i face bine si ce-i face rau. In felul acesta vom sti cum sa actionam in viata, in asa fel incat sa nu ne facem rau propriului corp.

Prin practica taoista noi ne reglam respiratia, ceea ce duce la o mai buna oxigenare a corpului.
Prin reglarea respiratiei noi reglam multe alte procese fizico-chimice din interiorul organismului. Reglarea acestor procese duce la eliminarea disfunctiilor pe care noi le numim boli.

Prin practica taoista ne reglam sistemul circulator si ne pastram fomula sangelui, datorita exercitiilor de miscare (taiji) sau meditatie (qigong). Invatam ce sa mancam, cum, cat si cand sa mancam in asa fel incat sa nu ne facem rau. Acest lucru duce la reglarea sistemului digestiv. Mai invatam sa bem multa apa si sa folosim apa pentru detoxifierea organismului.
Rezultatul il vedem in reglarea sistemului uro-genital.

Detoxifierea organismului si reglarea proceselor fizico-chimice din interior duc la cresterea imunitatii, imbunatatirea senzitivitatii si o rezistenta sporita la factorii stresanti din viata noastra. Reglarea sistemului nervos ne imbunatateste viteza de reactie, de gandire, de luare a deciziilor. Tot datorita reglarii sistemului nervos procesele de invatare sunt tot mai usoare, memorarea tot mai buna, creste atentia.

Toate aceste rezultate duc la cresterea nivelului nostru energetic, cresterea energiei sexuale si atata timp cat avem energie sexuala suntem tineri.

In ceea ce ma priveste, de mai bine de 6 ani de cand practic tehnicile taoiste, sanatatea mea s-a imbunatatit fara a merge la doctor, fara a sta la coada la medicamente compensate, fara a cheltui bani pe medicamente mai scumpe sau mai ieftine.
Acest lucru l-am observat si la maestrul meu, profesorul meu, la colegii mei, la toti cei care aplica in viata de zi cu zi informatiile si tehnicile taoiste.

Practica taoista nu inseamna doar detinerea informatiei ci si utilizarea ei, aplicarea ei in viata ta de zi cu zi. Sunt convins ca multi oameni cunosc foarte multe lucruri despre cum functioneaza corpul nostru fizic. Cati dintre ei folosesc aceste cunostinte? Nu este suficient sa stim, trebuie sa si facem.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod