Secrete de vară: cum folosești cuburile de gheață pentru o piele sănătoasă

În zilele caniculare ai nevoie de soluții rapide pentru a combate problemele tenului, care să nu implice un strat consistent de machiaj care să sufoce pielea și să favorizeze acneea sau producția de sebum. Cuburile de gheață sunt remediul util pentru a avea un ten strălucitor în timpul verii.
Gândul la cuburile de gheață te face să creezi o listă potențială de băuturi delicioase pentru a te răcori? Ei bine, nu sunt folositoare numai în acest mod. Cuburile de gheață pot fi integrate cu succes în ritualul de îngrijire a pielii în lunile de vară. Pot rezolva multe probleme care îți pun în pericol look-ul și te ajută să ai mereu un ten sănătos, indiferent câte grade sunt afară. De la calmarea pielii afectate de arsurile solare până la crearea unei străluciri speciale a tenului, apelează cu încredere la ele și nu vei fi dezamăgită.

 
Iată ce probleme poți rezolva rapid folosind cuburile de gheață:

 
1. Eliminarea pungilor de sub ochi

Te-ai sculat cu pungi sub ochi și nu ai decât puțin timp la dispoziție înainte de a pleca la servicu sau spre plajă? Nu ai nevoie decât de două cuburi de gheață pentru a reduce rapid acest inconvenient. Masează ușor zona de sub ochi cu ajutorul cuburilor de gheață, timp de 5-10 minute.
Acest truc va reduce umflarea și combate retenția de apă.

 
2. Tratarea pielii afectate de arsurile solare

Ai stat prea mult în apă și te-ai ars pe umeri sau ai adormit la soare și ți s-a înroșit pielea sau se cojește? Ia imediat 2-3 cuburi de gheață și trece-le ușor peste zona afectată. Vei reduce durerea datorită răcoririi intense, iar cuburile de gheață absorb căldura de la nivelul pielii și îți redau confortul. După ce ai reechilibrat pielea în acest mod poți aplica o loțiune tratament pentru că va avea un efect mult mai intens.

 
3. Reducerea coșurilor

Ți-au apărut coșuri și este foarte dificil să le acoperi cu machiaj pe timp de caniculă? Nici nu este nevoie să creezi un strat gros de concealer pentru că vei arăta mai bine dacă le reduci dimensiunea. Combinația dintre căldură și transpirație are adesea drept rezultat apariția coșurilor sau inflamarea celor existente.
Chiar dacă este adevărat că un cub de gheață nu poate vindeca un coș complet, cu siguranță îi va reduce semnificativ dimensiunea, astfel încât va fi mult mai greu de observat. Înfășoară 4-5 cuburi de gheață într-o cârpă moale și aplică pe zona afectată timp de 10-15 minute. La sfârșitul intervalului vei observa că toate coșurile s-au aplatizat pentru că temperatura redusă a cuburilor de gheață reduce volumul vaselor de sânge.

 
4. Prevenirea durerii și a inflamațiilor cauzate de pensat 

Trebuie să mergi la pensat sau vrei să folosești ceara pentru sprâncene dar eziți din cauza durerii? Nu trebuie decât să treci un cub de gheață pe toată suprafața sprâncenelor înainte de a începe și vei reduce foarte mult durerea resimțită. De asemenea, această soluție scade și riscul de inflamații după ce ai folosit penseta sau ceara.

 
5. Neutralizarea aspectului tern al pielii

Poluarea și căldura te fac să simți că nu ai aer, iar în oglindă te întâmpină mereu un ten cu aspect obosit și tern? Este momentul ideal pentru un masaj relaxant. În loc de uleiuri sau creme folosește cuburile de gheață pentru a masa tenul.
Vei îmbunătăți circulația sângelui, iar pielea ta va avea un aspect proaspăt, revigorat și întinerit.
Nu ezita să apelezi des la cuburile de gheață pentru a evita problemele dermatologice cauzate de căldură și a preveni astuparea porilor sau durerile. Sunt o soluție rapidă pe care o poți folosi în orice moment al zilei, fără să ai nevoie de o pregătire prealabilă a pielii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod