Sănătate. Alternativa la antiperspirante. Un nou tratament mai eficient

Iontoforeza este o soluţie nouă şi eficientă pentru transpiraţia excesivă. Află de la un medic specialist ce presupune această terapie
Hiperhidroza, cunoscută popular drept transpiraţie excesivă, este o problemă foarte frecventă şi jenantă, care poate afecta pe oricare dintre noi, indiferent de sex sau vârstă. Antiperspirantele îşi dovedesc eficienţa pe termen scurt, afecţiunea cauzând în continuare disconfort social şi favorizând mai ales dezvoltarea unor infecţii ale pielii. Iontoforeza este procedura care şi-a dovedit eficienţa în ameliorarea pe termen scurt şi lung a hiperhidrozei, fiind recomandată cu încredere de către medicii dermatologi deoarece este sigură, uşor de tolerat de către pacienţi şi nu foarte costisitoare, explică dr.
Laurenţiu Vlădău, specialist în dermatologie şi venerologie în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.


Ce presupune iontoforeza?


Tratamentul constă în aplicarea unui curent electric de intensitate scăzută în băi de apă, reuşind să reducă considerabil transpiraţia printr-un mecanism cu privire la care există astăzi mai multe teorii, dar care s-a dovedit deosebit de eficient.

„Rezultatele sunt deosebit de bune în cazul pacienţilor care nu au răspuns la antiperspirante pe bază de Clorură de aluminiu, este mai uşor de tolerat şi mai puţin costisitor comparativ cu injectările cu toxina botulinică. La fel ca toate celelalte tratamente, iontoforeza nu duce la vindecarea hiperhidrozei, ci asigură îmbunătăţirea progresivă, iniţial după 7-10 şedinţe.
Rezultatele pot fi menţinute cu 1-2 şedinţe lunare, iar unii pacienţi optează pentru achiziţionarea unui aparat pentru uz la domiciliu, în cazul în care tratamentul este eficient pentru ei şi după ce sunt încrezători că îl pot folosi în siguranţă”,
spune dr. Laurenţiu Vlădău, specialist în dermatologie şi venerologie în cadrul clinicii Hebra Dermatologie.

În funcţie de zona tratată, pacientului i se cere să scufunde mâinile şi/sau picioarele în băi de mică adâncime cu apă sau tampoane umede vor fi plasate sub braţe timp de 5-15 minute.
Când mâinile sunt scufundate sub apă, intensitatea setată va fi obţinută şi menţinută automat pe timpul tratamentului, modificată în funcţie de tolerabilitatea celui tratat. Pacientul trebuie să se aştepte să simtă o senzaţie de înţepătură, care nu este foarte neplăcută deoarece aparatul foloseşte curent direct pulsatil ce face procedura mai confortabilă. În orice caz, tratamentul poate fi oprit în orice moment.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod