Sănătate. Ai probleme de piele? 5 beneficii ale curei cu ape termale

Având un conţinut foarte ridicat de minerale, acest tratament va avea un efect antiinflamator, regenerator și antiseptic pentru întregul corp
Roșeața, iritația și alte probleme ale pielii sensibile pot fi ameliorate cu ajutorul curei cu ape termale, pură, fără conservanți, dar bogată în minerale (fier, magneziu, siliciu, mangan, seleniu, cupru, zinc).

Ce înseamnă să ai pielea sensibilă?


Auzim foarte des expresia „piele sensibilă”, însă ce înseamnă exact? O piele sensibilă este o piele care se înroșește ușor, care se irită, care mănâncă sau ustură la cea mai mică agresiune – la atingerea de haine sau obiecte, aplicarea de cosmetice sau medicamente, la variațiile de temperatură, la anumite alimente, la stres și emoții sau uneori chiar „din senin”.

„Dermatologic vorbind, piele sensibilă, piele roșie sau față roșie pot însemna mai multe afecțiuni, care pot avea ca simptom pielea sensibilă: afecțiuni cutanate, precum dermatita atopică, dermatita iritativă, eczemele, dermatita seboreică, xeroza (uscăciunea), afecțiuni vasculare – acneea rozacee, cuperoza.
Toate acestea escaladează atunci când suntem stresați sau când nu ne îngrijim corect, iar majoritatea sunt afecțiuni cronice, care se pot combina și care se pot exacerba unele pe altele”
, explică dr. Viviana Iordache, medic dermatolog la Centrul Medicum.

Uneori, cosmeticele sau tratamentele cosmetice aplicate greșit, abuziv sau agresiv, pot sensibiliza pielea chiar și la persoane sănătoase până atunci. „Alteori, lucrurile se complică atunci când încercăm să ne autotratăm cronic acneea sau pruritul (mâncărimea) cu creme de uscare a coșurilor, peeling-uri, spirt sau produse pe bază de cortizon și ne trezim cu pielea sensibilă”, atrage atenția medicul dermatolog.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod