Rinichii, raspunzatori de energia sexuala

In acest articol vom afla mai multe despre rinichi. Rinichii, ca organplin-yang, si vezica urinara, ca organ gol-yin, reprezinta elementulapa. Au ca anotimp reprezentativ iarna, culoarea albastru inchis saunegru, emotii negative frica, agitatie, teama, iar ca emotii pozitiveblandete, tandrete, intelepciune. Din punct de vedere energetic ei raspundde energia sexuala si de sistemul osos, iar organele lor de simt sunturechile.

Intr-unul din articolele anterioare am scris despre rinichi si desprefaptul ca ei reprezinta depozitul energiei noastre ancestrale; depozitulde energie pe care noi o primim de la parinti, de la bunici s.a.m.d. Eicontroleaza astfel glandele sexuale, testiculele la barbati si ovarelela femei. De altfel, in practica taoista, organele genitale sunt numiterinichii inferiori. Totodata punctul de control al rinichilor, denumitsi poarta vietii, se afla in zona lombara, intre vertebrele L2-L3. Candrinichii sunt suprasolicitati, ei primesc energie atat din zona genitala,cat si din intrega coloana vertebrala. Ei continua sa functioneze bine,dar secatuiesc in felul acesta energia noastra sexuala, precum si energiavitala aflata in coloana.
Asa apar durerile de spate.

Pentru a evita ca aceste dureri sa se transforme in boli mai grave,este bine sa ne ingrijim de rinichi. Ei sunt de asemenea intr-o stransalegatura cu inima. Ca element apa, ei controleaza focul, reprezentat deinima. Intelegem mai bine acest lucru cand aflam ca rinichii pulseazaintr-un ritm de 36 de batai pe minut, amandoi realizand 72 de pulsatiipe minut, adica atat cat este ritmul normal de lucru al inimii. Candrinichii, datorita fricii, panicii sau agitatiei isi maresc numarulde pulsatii, vor influenta inima, iar ea va incepe sa bata mai repede,iesind din ritmul ei optim de lucru (acest lucru este valabil si invers,daca inima isi mareste numarul de pulsatii va stresa rinichii).

Rinichii sunt responsabili cu filtrarea metabolitilor reziduali dinsange si eliminarea lor prin urina; controleaza echilibrul acido-bazic(pH-ul) prin filtrarea selectiva, sau prin retinerea diverselor mineralein corp. Tot ei controleaza cresterea si dezvoltarea oaselor, hranescmaduva care reprezinta sursa de globule albe si rosii a organismului;slabirea energiei rinichilor este astfel o prima cauza de anemie sideficienta imunitara.
Taoistii considera ca maduva spinarii si creierulsunt forme ale maduvei osoase si de aceea memoria slaba, dificultatilede gandire si durerea de spate sunt indicatori ai dereglarii energeticea rinichilor.

In viziunea taoista, rinichii sunt strans legati de glandelesuprarenale. Aceste glande stau ca niste caciuli pe rinichi si secreta ogama larga de hormoni esentiali, care regleaza metabolismul, excretia,imunitatea, potenta sexuala si fertilitatea. Aceste glande (dar sirinichii) sunt foarte vulnerabile, un stres excesiv sau abuzul sexualputand duce la ranirea lor, iar aceasta constitue o cauza majora adeficientei imunitare, a scaderii vitalitatii si a impotentei sexuale.

Dupa cum vedeti, in interiorul corpului nostru, organele si glandelefunctioneaza si interactioneaza strans legate unele de altele. Ceeace este important este sa invatam principiile acestor legaturi siconexiuni. Aceste principii sunt cunoscute sub numele de ciclul de controlsi ciclul de creatie al celor cinci elemente. Despre aceste cicluri amsa scriu in urmatorul articol.

Revenind la rinichi, observam cat de important este sa avem grija deei si prin faptul ca regleaza balanta fluidelor in organism (alaturide intestinul gros), filtreaza sangele si participa, de asemenea, laeliminarea din organism a unor substante prin intermediul urinei.
Dinpacate, oamenii nu realizeaza acest lucru si vedem cu stupoare articole,in ziare, prin care acestia isi ofera un rinichi pentru a scapa desaracie. Cei care fac acest lucru isi dau astfel sanatatea pe un pumnde bani care nu le va aduce rezolvarea problemelor, imbogatirea saufericirea. Dimpotriva, problemele lor se vor inmulti, iar ei vor fi totmai nefericiti si mai bolnavi.

Pentru cei care din motive obiective (boli, accidente etc.) au problemecu rinichii, inteleptii taoisti au creat tehnici de vindecare si defortificare a lor. La fel si pentru cei care au probleme cu alte organesau glande din corp: indiferent daca ele sunt bolnave sau au fostextirpate, exista tehnici prin care sa se suplineasca lipsa organului(glandei) respectiv(e). Aceste practici energetice sunt invatate incadrul cursurilor de alchimie interna taoista, unde profesorul saumaestrul invata practicantii pas cu pas aceste tehnici de vindecaresi fortificare. El poarta (conduce) in tehnica practicantul pana candacesta invata sa se vindece singur. Scopul adevaratilor taoisti este dea invata oamenii sa aiba singuri grija de ei si nu sa devina dependentide o anumita persoana.

Practicile de baza ale alchimiei interne taoiste sunt: "Surasul interior","Sunetele vindecatoare", "Orbita microcosmica" si "Automasajul Qi(Chi)".
Cu ajutorul lor se pot rezolva multe probleme de sanatate. Eule-am folosit si am obtinut rezultate. Aceste tehnici ne invata saavem grija de noi; practicandu-le, devenim mai puternici, mai sanatosi,mai destepti, mai frumosi, mai bogati. Putem sa avem grija de cei dinjurul nostru, sa devenim un exemplu de urmat pentru ei si, ceea ce estemai important, putem sa facem ceea ce ne place, ceea ce dorim, nefiinddependenti de cineva sau de ceva anume.

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
Telefon: 0722-197874 sau 460.43.88
e-mail: costin.tao@k.ro

 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 18 Nov 2014, 12:42
    foarte interesant

    M-ia placut articolul,multumesc foarte mult si unde untem sa citim mai multe...

    0
    0

  • badoi virgil pe 16 Apr 2014, 20:22
    cum procedez in cazul in care donatorul meu nu are asigurare medicala

    prietenul meu nu este asigurat CNAS si vrea sa imi doneze un rinichi cum procedez va rog ajutatima in problema mea ma puteti contacta pe facebook costel costelus pitesti

    0
    0

  • teodora pe 28 Mar 2012, 22:12
    dureri de rinichi

    sora mea avea dureri de rinichi a facut masaj cu jad la centru oasis zona diham a baut un ceai recomandat acolo si acum se simte bine va recomand si voua sa incercati tel de la oasis 031 436 37 55

    0
    1

  • radu pe 23 Mar 2011, 15:01
    rinichi

    buna ziua!sotia mea are probleme cu rinichi...are pietre si cea mai mare este de 1cm...vrem sa consultam un specialist in bucuresti.imi puteti recomanda pe cineva? iar in legatura cu ceaiurile bea in jur de 2,5 l pe zi sunt din mesteacan, coada calului,ghimpe codite de cires si turita mare.ultima colica renala a avut_o pe 12 martie 2011.astept raspuns!

    2
    2

  • liuta pe 15 Dec 2010, 04:37
    deficienta de apa ????

    am facut analizele generale la singe aici in U.S.A . Arizona, Phoenix, si mi-au spus ca am ,, MILD DEFFICIENCY KIDNEY. Am toata pielea === uscata si miinile mele si fata parca-s HIRTIE ..... Va rog din suflet : INVATATI-MA CE SA FAC , --- oricita apa beau < si inca multa ... 2,5 l /pe zi ....... tot uscata sunt .... nu stiu de ce ? merg de 2-3 ori la urinat , si dau multa apa afara ... ce se-ntimpla ... am doar ... 48 ani ...?????!!!!! va multumeasc, cu respect , .....Liuta ... Arizona ... God bless you .

    8
    3

  • Adrian pe 19 Sep 2010, 09:40
    tot despre rinichi

    >de cateva zile am dureri in zona rinichiului drept, am trecut pe ceai diuretic de coada calului cat si bere catre seara, dar simtomele persista.>am probleme de10 ani si cu inima, tensiune oscilanta dar mai mult hipo, palpitatii periodice sub tratament de intretinere.>a inceput si o jena in zona tiroidei si dupa o perioada de medicatie tot nu-s rezultate pozitive.>la varsta de 55 de ani cred ca organismul se deregleaza si energiile subtile ale organelor sunt dereglate, dar medicina alopata nu lasa loc mai mult si pentru procedee complementare. va multzumesc si va felicit pentru acest blog si poate ar fii bine sa apareti la tv pe la emisiunile d-lui Condurateanu

    9
    6

  • Ana pe 19 Aug 2010, 17:46
    rinichi

    Am 40 ani, pentru prima data am avut criza de rinichi. Intuesc ca am capatat acesta boala de la supraoboseala picioarelor, nopti nedormite si conditioner (lucrez 24 ore in picioare). am usturime la vezica urinara si ma simt sleita de puteri. Febra nu am avut si tensiunea era normala. Spune-ti va rog, cum sa ma tratez corect?

    12
    3

  • Ana pe 19 Aug 2010, 17:45
    rinichi

    Am 40 ani, pentru prima data am avut criza de rinichi. Intuesc ca am capatat acesta boala de la supraoboseala picioarelor, nopti nedormite si conditioner (lucrez 24 ore in picioare). am usturime la vezica urinara si ma simt sleita de puteri. Febra nu am avut si tensiunea era normala. Spune-ti va rog, cum sa ma tratez corect?

    16
    0

  • Mirela Florea pe 5 Aug 2010, 11:17
    ajutor!

    Bună ziua! Sper să aveţi timp şi pentru problema mea! Soţului meu i s-a descoperit la un control de rutină o pată (umbră) pe unul din rinichi. Ce poate fi?

    19
    4

  • frent narcis pe 28 Iul 2010, 09:57
    ma scap in pat

    ma scap in pat de 11 ani de zile fac de la varsta de 7 ani pana acum 17 ani dar acum fac mai rar in pat si nu simpt cand fac in pat ce trebuie sa fac si nu ma doare rinichii rar tare de tot mi sa intamplat sa ma doara ce trebuie sa fac operatie ce naiba sa fac tratament am tinut 6 ani la rand am incercat toate prostiile tot de ceaba.chiar as vrea un raspuns sincer ma mai pot trata si cum? MULTUMESC ASTEPT RASPUNS CAT DE REPEDE SE POATE.

    4
    2

  • tgunflower pe 26 Iul 2009, 22:19
    pt alina

    Buna, si eu ma confrunt cu aceasta problema de 6 luni. In cazul in care nu ai rezolvat inca problema poti face un RMN al aparatului urinar superior si inferior, de care am aflat de curand ca ar fii cea mai concludenta investigatie. Poti incerca sa faci si o urografie...

    1
    1

  • ditzi pe 15 Apr 2009, 00:20
    PROF. DR. SINESCU FACE COMERT CU RINICHI

    SINescu face trafic de organe. si-a facut dosarul prin care a devenit profesor plagiind si l-a omoarat pe patriarh. ASASINUL !!!

    1
    2

  • florin pe 7 Mar 2009, 00:27
    a inceput sa ma doara

    nu stiu de ce,dar ma doare rinichiul drept.am 22 de ani.pana acum nu am avut nici o problema.din cand in cand ma doare si simt ca ma sufoca.pulsul inimi creste .nu stiu ce sa mai fac ce sa beau sau ce medicament sa iau sa nu se avanseze.*(mama mea are probleme cu rinichiul de mult timp)probabil ca e ceva genetic.multumesc

    7
    1

  • catalina pe 30 Ian 2009, 16:01
    sfat

    la varsta de 18 ani am avut prima criza de rinichi nestiind bine inteles ca am o problema de acest gen,dupa aproape un an aceste crize sau repetat fiind mai dese si foarte dureroase,acum am 20 de ani si vreau sa stiu ce se poate face pt a ma vindeca sau ce analize pot sa-mi fac? ca sa stiu exact de ce anume sufar pt ca la ecograf cand mergem nu se vedea nimic doar niste urme.Vreau sa slabesc si mananc numai dimineata ceva foarte putin si dupa 4 zile simt o durere in zona rinichilor,din cauza nealimentatie poate sa-mi afecteze acest lucru? Va rog dati-mi un sfat!

    5
    2

  • alina pe 13 Dec 2008, 22:51
    rinichi

    Ce analize se fac ptr a afla ce plobleme am la rinichi ptr ca imi afecteaza si viata sexuala.

    12
    7

  • Ramona pe 19 Nov 2008, 21:02
    rinichi unic functional

    Am un singur rinichi functional si acesta cu infectie (germene Klebsiela).Repet analizele din 3 in 3 luni. Ce trebuie sa fac?

    13
    3

  • traian pe 26 Sep 2008, 00:34
    un singur rinichi

    Am un singur rinichi din nastere si tocmai am fost operat prin laser pentru a extrage o piatra de 3 cm. Cum trebuie sa fie viata mea de aici inolo? multumesc

    9
    4

  • manuela pe 21 Iul 2008, 21:39
    rinichi mobil

    am fost la ecograf si mi s-a spus k am rinichiul drept mobil.e grav?si inca o intrebare: cum se elimina mai bine piatra de la rinichi?

    9
    0

  • Luci pe 5 Apr 2008, 22:50
    energia rinichilor

    nu am o problema de sanatate cu rinichii multumesc lui Dumnezeu. Am aflat recent vag despre energia rinichilor. as vrea cateva sedinte sau sfaturi, exercitii care sa imi imbunatateasca starea de spirit si sanatatea . va multumesc.

    7
    0

  • bobi pe 16 Mar 2008, 18:35
    dimensiunile,rinichilor

    diferentele Intre ei sunt cam mari?80RESPECTIV 90.CE CREDETI CA ESTE? .......MERSI.

    6
    0

  • eniko mihailescu pe 13 Mar 2008, 13:50
    sfaturi

    MI-A PLACUT CEA CE AM CITIT,DEOARECE AM CONSTAT ACEST LUCRU INTRE RINICHI SI INIMA CHIAR PE PROPRIA MEA PIELE!N-AM STIUT NICIODATA CE INSEAMNA BOALA A RINICHIULUI EU N-AM AVUT DURERI LA ELE NICICIND!INSA ANUL TRECUT SPRE DECEMBRIE AM AVUT O CRIZA D ERINICHI CARE M-A TINUT 12 ZILE!12 ZILE DE COSMAR PLINA DE DURERE DIN CARE NICI EU NU STIU CUM AM SCAPAT!POATE CREDINTA MEA SI RABDAREA MEA,SAU VOINTA DE A TRAI MAI DEPARTE CA AM DOAR 35 DE AN,SI SUNT MAMA A UNEI FETITE DE 12 ANI!DE ATUNCI MI-E FRICA INTRADEVAR MAI TOT TIMPUL DE A NU REVINE ACEA DURERE MORTALA PE CARE AM AVUT!NU GASEAU DOCTORII RASPUNSUL CA CE SE-NTAMPLA!TOTUL S-A PUROIAT!S-AU MARIT DENSITATEA RINICHIULUI STING SI NU PUTEAM NICI SA MA CULC NICI SA STAU NICI SA MA RIDIC SIMTEAM CA MOR!DIN PACATE USTURIMEA DIN VEZICA SI INTRAREA VEZICII SI DE ATUNCI PERSISTA SI DE MULTE ORI AM FEBRA!BEAU LICHID CATE 2 LITRI PE ZI,DAR NU POT MAI MULT CA AM EDEME LA PICIORE SI LA ABDOMEN CATEODATA AVIND SI HIPOTIROIDIE!ASI VREA SA REVIN!DAR CUM?SA NU MAI AM ACEST DISCOMFORT DE PARCA IMI TREBUIE SA URINEZ LA FIECARE PAS,SI MA USTURA TARE LA VEZICA!AH DA,SI DOCTORII MI-AU ZIS CA NU AM CALCULI,DAR ACUM O SAPTAMINA IN ACELASI ZI 2 PIETRE MICI AM ELIMINAT PRIN URINA!VA ROG,DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE!MAI VREAU SA TRAIESC!

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod